12 June 2014

Tips atasi rasa jemu dengan pasangan


Tips ni aku rasa mmg sangat berguna.
kita hidup nak lama dgn suami kita,mungkin benda benda yg kita rasa kecik,
sangat besar impaknya kalau kita UBAH sikit.

senyuman dan penampilan paling penting kan sebenarnya.
kalau diikutkan lah,kenapa suami suka pandang perempuan luar?
sbb isteri bila balik rumah.mcm tu jeee.rambut ikat sanggul,
tak pun menggerbang je mcm singa,mana lah suami x jemu.

mcm mak aku dulu lah~ walaupun hari cuti,
dia tetap bangun pg.pakai baju lawa lawa,dan siap pakai lipstik merah lg.
bila aku tanya,mak nak pergi mana? mak kata,xde g mana,duk rumah je.
tapi aku skrg,x apply pun mcm tu, aku duk rumah pun sugul je,
kalau pakai lipstik kang pelik lak rasa.hahaha.adehhh~

ubah susun atur perabut dan bilik tidur pon penting,
YE! bg aku mmg sangat penting.mcm aku sendiri,suka ubah ubah
almari kat bilik,biar nampak segar,kalau lain sikit bentuk susun atur bilik,
mst rasa segar je mata.korg rasa x?

so,sama sama lah kita menjaga semua tu,nak hidup berpasangan tu lama,
jadi,kena lah jaga apa apa yg patut.xsalah melawa,xsalah pakai lipstik,
beli lah koleksi NYX banyak banyak sket.hahahaha.

ok bai!

10 comments:

Wawa Yusoff said...

Ra, entry ni buat aku sentap. haha
aku punya serebeh kat umah sampai kan ade sekali aku pakai baju elok2, cecomel terus si kael hulur tudung kat aku..

Nampak sangattttt mak nye x penah lawo kat rumah. hahahaha

lovelywa said...

iol pkai seksi2 je kat umah sbb kat luar umah takleh pakai..muahaha..tp mmg btul pon, klau nk jalan kemain wangi cantik sume..tp duk umah alahaii muke mcm tak mandi kan??huhuh..sama2 laa kita ubah ape yg sepatutnya kene ubah..gituhh!!

tifaanvar said...

blh daamalkan ni

Nurzakiah Hanum said...

peringatan yang best

Shark Kay said...

take note je lar kalau tips cmni.
org bujang tumpang belajar :)

Diana Rashid said...

akak dah lama tak ubah susun atur perabot..sejak ada Mikhail ni..dia suka menyibuk..hahaha

ieza ashaari said...

Aku ni nk seksi sgt susah jgk sbb dok dgn parents. Xsabo rsa nk dok sendri.

Btw, aku xdan nk karang entry pnjg oi.mls..hahaha.

sYiRa LoKMaN said...

tips masa depan ni...hehee

dalila said...

wahh..sempat lg promot..hahah..
terkesann skett..btl la rara ckp..mak2 kite dok umah pun rajin melawa..kite ni je xrajin praktikkan..bukan hape, kang tibe2 pakai lipstik pelikk pulak die tgk..kekeke..ape pun kene ubah jgk kan sket2..

Time Traveller said...

waa tips amat berguna .. especially bagi bakal pengantin heheheh :D lalalaa :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...