Image and video hosting by TinyPic

10 July 2014

12 Ramadhan 1435H

Assalammualaikum~
dah 12 hari kita berpuasa,lagik 2 hari,cukup lah 2 minggu,
aku idea tgh kering pulak bulan bulan puasa ni,
malas nk update pasal artis,malas nk update pasal bola,
malas nk update pasal Penang yg tertunggak tu.
hahaha.semua nya malas.ko dah kenapa?

harini adik aku dtg KL,nak teman aku balik ipoh,
aku masih belum ada kekuatan nak drive berdua je dgn princess
dari KL ke Ipoh,kalau mood dia ok, ok lah,kalau mood kelaut?
hah atas riba dia nk duduk.biarlah adik aku suka rela dtg Kl teman aku,
hehehe,adik aku mcm dah lali dah,dtg Kl pg,ptg balik Ipoh semula.hee.

bulan ramadhan ni,xde banyak benda yang aku nak cerita,
semua benda biasa biasa je,ntah kenapa,
bulan puasa ni aku rasa aku slow sket,
hati aku lebih kepada memilih untuk diam,
tak nak banyak cakap.bila mendengar kisah hijrah Neelofa pulak,
hati aku sangat tersentuh,sedih,seronok,
aku pon ingin merasakan yang sama.
lengkap sangat rasa hidup nya.
hidup aku???

hidup aku aku rasa masih banyak kekurangan,
walaupun solat 5 waktu,tapi hati masih kosong,
kadang kadang seronok,kadang kadang sedih,
tapi tu lah lumrah manusia kan,aku ingin sesuatu yg seronok,
aku nak sesuatu kerja yang buat aku betul betul semangat,
aku nak sesuatu yang buat aku berkobar kobar,tapi aku x jumpa,
seriously, kerja kat KL ni,xsama dgn kerja kat Intel Kulim dulu.
masa kerja kat Intel kulim.aku selalu bersemangat,
hari hari pergi kerja,mesti bersemangat.
suka,seronok.dan aku dh tak pernah merasakan benda tu bila aku kerja
kat KL ni,kat KL hari hari lemau,sampai rumah lambat,
mengadap jem,sampai hati naik sakit,
dan pg pg pon mcm tu.mcm mana nk berkobarnya g keje?
( hah tengok tu,dah terluah perasaan dah ) hahaha

tapi tu lah,aku x sabar sgt nk buat sesuatu,
nak buat benda yg betul betul kena dgn minat aku,
aku tak sabar jugak nk tunggu suami aku kerja sini,
nak duduk rumah sendiri.hmmm tak sabar tak sabar.
tapi kena sabar.

ok lah.malas nk menaip lg.bai ♥ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. salam ramadan...ooo..dulu kerja Intel Kulim ke? nak kerja pun kalau hati tak seronok, susah juga..terpaksalah beljar seronokkan diri dulu di tempat baru...

    ReplyDelete
  2. ada sebab Allah rahsiakan masa depan
    sabar la ek..
    semua rencana Allah adalah yang terbaik buat kia :)

    ReplyDelete
  3. bwk bersabar rara ...
    sbb tu ramai yg sakit bila dok KL ... ase stress memanjang ngan jem ni ...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com