02 July 2014

8 Tips Diet Semasa Sahur


aku dari dulu,mmg tak pernah skip sahur.sahur je mesti bangun,
masa remaja dulu mmg tak bangun,tapi disebabkan sunnah,dapat pahala,
so aku bangun lah.kutip pahala,dh alang alang bangun,takkan nk minum air kosong je.
aku mesti lah makan nasi,menu utama aku mesti nasi.tapi nasi aku mst digabungkan dgn nugget,
aku xtau kenapa,aku mst nk mkn nasi dgn nugget,nugget tu mcm lauk aku lah.
nugget cicah sos,then mkn dgn nasi panas,tu pon dh cukup utk aku.
minum air masak je.then naik balik tido! hehehe.
nasi hanya 1 senduk.mkn banyak banyak x lalu pulak kang.
hehehe.korg bangun sahur x? bangun lah! best!


10 comments:

Lea IsNawi said...

dulu kalo sahur mesti nk minum air bergeleng-geleng.
last2 terkencing gak..hehe
skrg minum cukup2 je

afzalsukasuki said...

potassium tu ada pada kentang.. dan kentang juga mampu menghasilkan kentut yang sedikit berbau.

berbelah bahagi i dibuatnya uhuk2

Cik Puan Eka said...

tq info hehehe.

Sejak skang, eka cepat betul haus. Terlalu haus. Lepas ni boleh try tips2 akak ni.

Eka pon x penah x sahur.

Naemah Umi said...

umi slalu bgn sbb kena mkn gak skit utk elak gastrik huhuhu...selain tu dapat pahala kan :D

Fiza Rahman said...

Thanks for the tips. Tapi pepagi memang nak kena nasi gak. Dpt telur kicap ngan nasi panas2 pon dah ok ☺

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui bgun sahur..

haa bru pg td tgk page kevin ni =)

Cheq Eem said...

pape pun tetap bangun sahur.. tapi jarang makan nasi.. minum nestum ker, makan koko krunch ker, makan roti ker.. tak pun minum ESP shaklee.. hehe..

ros_reeza said...

Ros bangun sahur. kalau weekend, sahur dengan suami, makan nasi. tapi kalau hari bisa, Ros minum aor masak ngan makan kurm aje.. maklumlah duduk sorang..

DYatie said...

Bangun jugak. Tp pg td xsmpt mkn berat. Mimum esp mealshakes Alhamdulillah elok je perut. Hehehe.

::EIDA:: said...

ida tak skip rara tapii tertinggal sahur ade la. jam tak bunyik!!!! HAHHAHAHA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...