Image and video hosting by TinyPic

03 July 2014

Durian Balik Pulau Penang

Haritu dah siap satu entry JJCM Penang kan.pasal Sup Hameed,
harini nk cerita pasal durian balik pulau pulak!
orang kata,kalau pergi penang,jgn lupa mkn durian,
aku tak tau apa istimewanya durian balik pulau ni,
tapi satu je istimewa dia,mahal! hahahaha.


aku mmg dah cakap kat laki aku,aku nk makan durian,
then aunty laki aku pon pergi cari kan,durian balik pulau SPECIAL!
dia kata,kalau nak beli,kena cakap nk yang special.baru dia bg,
kalau x dia bg yang biasa je,aunty laki aku bawak balik 1 plastik haritu,
ada dalam 5 biji yang besar besar, harga? RM80 tak silap aku.hikhik.


kami biasanya kalau makan durian kat KL,kami x pernah bawak balik,
kami selalu mkn je terus kat kedai.hehehe,senang! x payah nk kopek kopek,
so kat Penang,aunty laki aku bawak balik,so sape nak kopek,
laki aku lah,laki aku sah sah x bape nak pandai kopek durian,
so jadi bersimpang siur durian tu kena koyak.haaha.
lantak lah labu,asalkan boleh makan.

jangan cakap kucing tido,kucing berenang,kuning mandi,kucing makan,
semua ada,yang penting sedap,aku dapat seulas je yg lemak lemak manis,
yg lain pahit pahit lemak,korg faham x ni? hahaha.
aku kalau makan durian,aku paling suka yang lemak lemak manis,
pergghhh sedap oi! kalau yang pahit pahit tu kureng sket,tapi aku telan jugak.


ok ni lg skali aku belanja pic durian,kuning woi! hahahaha.
balik ipoh ni nk makan durian lg.yeay! sedapnyaaaaa!
mak aku post pic kat FB,durian kat market dorg lelong RM1 sebiji,
mmg gilak ah! sonok gila! selalu nya durian tu sedap sedap!
cepat lah next week! x sabar!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments:

  1. fuhh saje ko bagi akak teliur petang2 ni rara oiiii...akak ni dah le antu durian...

    tu laa org kate durian balik pulau terbaik kannn...akak takpenah rase plak...mane tau nanti ade rezeki jalan2 penang time musim duyan...

    ReplyDelete
  2. betul2...durian balik pualu best...paksu anis siap pajak seekar tanah kat balik pualu ni semata2 nak mkn durian...hehe

    ReplyDelete
  3. Lama dah akk tak bedal durian nih..inj tak blh jadi ni..jeles btul

    ReplyDelete
  4. ya Allah!! kuningnya isi..(kesat air liuqq)

    ReplyDelete
  5. alamak, sy tak makan durian lah. hehe. special tak special takde makna pun bg sy. hehehe

    ReplyDelete
  6. Durian da luruh...bestnya. sy suka gak yg rasa pahit2 lemak tu. Dulu x suka...sejak abg kata best terus nak lg...nak lg..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com