Image and video hosting by TinyPic

10 July 2014

Fitting Baju Raya 2014

semalam kami pergi fitting baju raya,
aunty tailor call,kata dah siap,so kelam kabut lah balik awal,
tapi mcm biasa lah.bulan puasa,jem sana sini,yang bangsa lain bukan Islam pon,
berlumba lumba nak balik.tak menyempat nyempat! haih x paham aku,
sampai dekat aunty tailor pon dah lambat.

aku tempah baju aku dgn princess,sedondon,
tu yang raya tahun ni excited kemahen! hehehe.

tapi ada salah sikit yang aunty tailor tu buat.hmm tapi xpelah,
malas lah nk fikir,dan baju ngam ngam je,cantik! aku suka.
tapi aku ni mcm nk kena kurus sikit lg jeeee,
sbb baju aku mcm ngam ngam badan aku,
hope boleh lah kurus sket.hahaha.boleh ke?!

ada cerita lawak masa fitting baju semalam,
kisah anak dara aku tu lah,
masa sampai sampai,aku nk test baju dia dulu,
tapi mati mati dia xnk test baju dia,
aku pon tak tau kenapa.aku pujuk pujuk dia tak nak,
lepas aku fikir, " princess malu kot "
aku pon ajak dia salin belakang tirai,
mmg tempat salin baju,dia pon masuk,lepas tu mmg elok je
dia mau bukak baju,and try baju raya tu.hehehe.
lahhhh~ anak ibuu dah big girl lah,
dah tau malu,dah tak nak salin baju,bukak baju depan org,
bagus lah anak ibuuu.hehe.

tapi aku rasa kelakar pulak,yelah,selalu budak lain xde pulak nak malu kan,
tapi dia,baru setahun 10 bulan,dah tau malu.xnk bukak baju depan org.
hehehe.princess princess, u always make me smile.

so baju raya aku and princess dah settle,tinggal misi nak mencari baju melayu papa pulak,
next week misi mencari baju melayu papa,sbb minggu lagi satu tu,
lepas gaji 22hb,dah nak balik raya dah.

Ya Allah,cepatnya masa berlalu kan.kejap je dah nk raya dah,
huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

budak malu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. wah dh siap baju raye dia..vavava raya sakan
    alahh pandainye princess, anak aunty dh 4 taon pon takde nak memalu cam awak laaa...clever girl :)

    ReplyDelete
  2. Yeayy alhamdulillah dah ada bj raya la yeh...mesti cantek sedondon ngan princess di pagi raya nnti...umi je la lum ada sob sob sob

    ReplyDelete
  3. alhamdulilah bagus betoi princess ni. kecik2 lagi dah pandai ;)

    ReplyDelete
  4. Eiii, x sbr nak tgk pic raya family rara!

    ReplyDelete
  5. fuyoo baju raya dah siap....ain je belum ada baju raya lagi..anak2 punya da setel...

    ReplyDelete
  6. Mesti cantik sedondon...tak sabar nk tgk...heeeeee

    ReplyDelete
  7. lahaii..comeiinyee..camane la muke die tu malu2 kann..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com