14 July 2014

Menu sahur paling awesome

Dah lama x menaip entry.now dh kul 2.30am.aku gigih x tidur lg.tadi baru lepas memasak untuk sahur.masak sardin.laki aku request.macam mana nak masak sardin sedap.aku pon terus teringat mak long aku.maklong aku masak sardin sedap.papa aku suka sangat.kalo mkn sardin yang maklong aku masak.mmg boleh bertambah nasi.tadi aku pun masak lah sardin sedap.hahaha.tak tau lah sedap mana.tapi aku cuba.jap g nak tunggu lah laki aku puji apa.laki aku kalau tau aku yg masak, dia bukan nak puji, tapi kalau mak aku masak ke, mak dia masak ke, adik ipar aku masak, kemahen puji melambung.hahaha.aku x terasa pon, sebab aku tau jenis dia mmg mcm tu.dia takkan puji depan depan aku, nanti dah laaamaaaa sket, baru dia puji.hehehe.janji dia mkn banyak.aku dah cukup suka, patutlah laki gemuk lepas kahwen kan, bila bini masak sedap.mst dorg mkn banyak.so gemuk lah.hahaha.

Sardin td tu aku tumis dengan cili kering blender.blender jugak skali dgn bawang and bawang putih.dah masak sket,buh garam,sos cili sket.then baru masuk sardin.hee.xtau lah apa rasa.hope sodappp.then goreng sayur kubis.ada balance buat masak lemak smlm.then goreng daging pekasam.jap g baru goreng telur dadar.

Amboiii sgt menu sahur kan.kemahen meriah!!! Hahaha.xpelah.sekali sekala.bukan selalu.ni nak tido pon mcm xsampai hati.jap g laki aku nk tgk bola.aku kalo tido ni.mau x bangun dah  ( maksudnya bangun sahur lah ) hehehe.

Korg masak apa sahur ni? Sedap x? Hehehe

18 comments:

Love Razila said...

Masak simple2 je Rara sebab busy layan bola. Hahahhaa =) tetiba aku jadi #gilabola

dalila said...

my sis ckp sardin tu kalau nk lg sedap goreng dulu..xtau la btl ke x..xpenah wat..die je yg slalu wat cmtu..

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedap tu sardin.nyum2.

faraherda.razalan said...

Agaknya lelaki2 Malaysia yg berstatuskan laki org ni mmg tak suka puji masakan bini, kan? Akk pun mcm tu. Hehehehe...

Akk nak bygkan kesedapan sadin Rara tu tp tgu waktu berbuka t eh? Hahahah!

Nurzakiah Hanum said...

anum memang masak lebih masa berbuka so panaskan

Rizziela said...

kami pun selalu makan sardin dengan telur goreng ajer

Naemah Umi said...

Umi sahur minum ESP shaklee je sbb dah lambat huhuhu...
Sedap lauk sardin tu...kalau ikut cara umi kan, umi goreng kejap ikan sardin tu, so nnti masak sardin mmg sedap...tu rahsia umi heheheh...cer try eh ;)

eima said...

tapau dr rumah MIL die dh siap masak sblm kami blk mlm td hihihi

mommycha a.k.a kak jenab said...

sahur tadi makan nasik ayam smlm hahahahah!

N.A.T said...

daging pekasam ?.. 1st time dengar ni ... macamana tu ?

Nat makan oat je sahur ... penat badan bila makan berat ..

MizzTina said...

terrrpaling sedap la tu..

εïзmummyHazaεïз said...

Sardin mmg osem. Hehehe mmg lawan dia kobis gor3ng.. ahkak suke

Mar Mansor said...

kalo saya masak sardin..cam masak asam pedas lak..

~ NANA ~ said...

i sepanjang puasa ni, baru sekali kot bangun sahur...tak lalu la nk makan awal2 pagi...biasanya i makan siap2 sebelum tido...hehe

Pn Sheila said...

mmg awesome... awal puasa lg akak dh blasah... haha

Cik Aish said...

sangat meriah..makan ngn nasi panas panas..pergh..hehe

Nurzaliza Mohd Ali said...

Waaa.. Masak Sardin.. Sedap tu... Hehehe... Lama tak menjenguk blog rara.. ;)

Syima Syaz said...

i goreng dulu sardin tu.. husband i jenis tak suka hanyir.sebab tu jarang masak ikan sebab dia tak suka bau ikan...cis camane nak dapat anak lelaki asyik ayammmm je..kihkih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...