Image and video hosting by TinyPic

04 July 2014

Nasi Briyani Claypot Restoran Kapitan Penang

Assalammualaikum.


sambung lagik entry jalan jalan cari makan ke penang,
semalam dan kelmarin dah update pasal Sup Hameed dan Durian Balik Pulau kan.
harini nak update pasal Nasi Briyani Claypot Restoran Kapitan pulak.

aku memang peminat nasi nasi berperasa ni,
nasi briyani,nasi minyak,nasi ayam,nasi apa lagik? semua aku suka,
cuma yang x sukanya nasi tomato,sbb aku rasa nasi tomato tu pelik.
hehehe,tapi kalau Nasi Briyani,mmg aku laju je,
plan asal kami nk pergi makan nasi kandar Line Clear beratur,
tapi plan cancel sbb che da ( aunty laki aku ) ajak g mkn Nasi briyani claypot.
aku kalau dengar je nama nasi briyani,mmg WIN lah,aku mmg suka,
dan x pernah lg dengar pasal Nasi briyani claypot ni,so mari kita try.

Nasi briyani claypot ni ada kat kedai Restoran Kapitan,
Restoran Kapitan pulak betul betul depan Queens Bay,
lepas je lalu kat roundabout, queensbay belah kanan korang kan,
korg akan nampak 1 simpang masuk kiri,
masuk lah parking berbayar tu,nk makan pon kena masuk parking berbayar ye,
semua kena bayar,tapi parking murah je,kami kena rm3 je.

sumber : google

ni lah ropenya kedai tu,suasana mmg best lah,selesa,kerusi pon selesa,
tapi servis lah agak low.biasa lah kan~



kami semua mmg order Nasi briyani claypot je,sbb mmg dah nk mkn tu je kan,
so Nasi briyani claypot kami order 5 set.aku punya bahagian DADA,hahaha
aku mmg peminat bahagian dada ayam,bahagian lain, tak pandang hokkay!

lepas lepak lepak dlm 15 minit gitu,makanan pon sampai.
mmg nasi dan ayam dia dlm calypot,tapi dia bukan masak dlm claypot tu,
just masukkan nasi yg dah masak je dlm tu.heee.


Nasi Briyani Claypot

kuah dal

amacam? menarik kan gambar? aku xnk lah show gambar banyak banyak.
makruh karang.hehehe.sket2 jelah pon dah ok kan.apalah khasiatnya entry tanpa gambar kan.
hehehe. *telan ailio!

pada aku : Nasi ni sedap, TAPI pedas,pedas sbb rempah rempah dia maybe,
and princess xnk mkn langsung sbb pedas kot.aku mkn pun terasa pedas dia,
budak apatah lagik kan,so princess mkn ayam je.hehehe.nasi tu kalau di makan saje pon sedap,
tak yah buh kuah tu saje pon sedap.dan Ayam tu pulak, memang sedapppppp!
ayam tu kalau nak tau tips yang paling menarik,susu masam yg dia bagi tu,
jangan di biarkan begitu saje, korang tuang susu masam tu kat atas ayam tu,
rasa dia mmg lagik terangkat,seyes aku x tifuuuu! aku mula mcm x nak buh taw,
lepas tu, che da suruh gak bubuh,dan aku rasa sket,mmg sodaappp wehhhh!
hadoiiiii,kenapa lah penang jauh dr Kl.hahaha.

belanja lah lg 1 pic.hehehe

harga pulak,mmg aku terkejut gila.aku xtau lah nk kata murah ke mcm mana,
tapi mmg ok lah! 5 pot nasi,air dan ayam tandoori kosong 1 set hanya RM65 saje,
murah kan??? mmg murah lah pada aku,aku dh bajet rm100 dah,aku share byr dgn adik ipar,
hehehe.asek dia je belanja,kali ni biar aku share pulak.hehehe.


lepas makan,terus chow! sbb nk g naik feri.bawak princess naik feri.hehehe.
teruja gila budak tu,dan ada lg destinasi makan kami yang lain,
tunggu taw! heee bai ♥

Address :

113 Lebuh Chulia, Georgetown, Penang
Tel: + (60) 4-250 4316

selamat mencuba!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments:

  1. Perggghhh memang tergoda tengok Nasi Beryani Claypot ni Safura :)

    ReplyDelete
  2. Aaaauuummm my favourite niiiiiii. Kalau pergi penang memang kena pergi makan kat sini! Arrrghhhhhhh rasa nak fly ke sana juga malam ni..

    ReplyDelete
  3. menarik nmpk nasi briyani tu....telan airlior gak ni..hehehe

    ReplyDelete
  4. telan air liur.. hari tu balik kampung ajak suami g.. tak sempat!~

    ReplyDelete
  5. telan air liur.. hari tu balik kampung ajak suami g.. tak sempat!~

    ReplyDelete
  6. sep!sep!sep! suka sangat nasi yang kaler2 berperisa nie..tak suka nasi putih..ahhh uniknya nasi briyani letak dalam claypot kak..hehe

    ReplyDelete
  7. KENAPA TAK RASA CHEESE NAAN KAPITAN??terbaikkkkkkk....gilaaa...ayam tu memang sedap gilaaa....agagaga..

    ReplyDelete
  8. tertarik aku dgn kaler nasik tu.. ayam dia plak ala2 garing.. pergghh terbaekkkk

    ReplyDelete
  9. oohhooiiiiii ngencesss aku tgk..haha... bile la lg aku nk g penang ni...

    ReplyDelete
  10. memang sedap teringat pulak makan masa dulu2...dah lama tak jejak situ... hu hu hu, tiba2 terliur pulak ni...

    ReplyDelete
  11. waaaa sedappp!

    husbang nak repeat penang sebab ni and vna lak nak repeat penang sebab mee sotong!! :)

    ReplyDelete
  12. Akk kalau blk penang mmg suka makan ns beriani claypot kat kapitan ni..cheese nan dia pun sedap tau..ada 3x dh akk mkn sini..tp seyes mmg lambat sikit la servis dia

    ReplyDelete
  13. walaupun aku terliur, tp ketahui oleh kamu, aku agak susah nak telan nasi yang ada warna2 ni kecuali nasi goreng. hahaha.

    ReplyDelete
  14. Tq belanja pic....sangat menarik n tertarik..da lama ajak suami g jenjalan penang....tapi katanya takde apa menarik kat penang tu....huhuhuhuuu

    ReplyDelete
  15. ida ari tu round Penang tak sempat pegi pun sini. kene repeat ni hehehehhee

    ReplyDelete
  16. Ayokkkk mmg tergosa sgt ni tgk itu menu hehehehe :))

    ReplyDelete
  17. I will right away grasp your rss as I can't to find your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service.

    Do you have any? Please let me understand in order that I may just subscribe.
    Thanks.

    Look at my blog: san diego

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com