08 July 2014

Pekasam Daging : Apa Rasanya?


Fenomena Pekasam Daging pulak kan?
mcm mcm skrg ni.Internet segalanya,cakap je nak mkn apa,
nak pakai apa,semua di hujung jari.kihkihkih.

FB lately penuh dengan post Pekasam Daging dan Ayam,
apa? xpernah dengar? hehehe.meh aku cite,
kwn aku ni jual Pekasam Daging,dan ada kwn aku lg sorg ni
up pic pekasam ayam dan daging yg dah digoreng,
ko gila hape.opcoz lah terliur kan! harus lah order,
so aku pon order lah dgn kwn blogger aku,
Yatie. aku order ayam dan daging,tapi rupanya dia x jual ayam,
so beli lah daging 2 pack, 1 pack rm10 sajeee.hehehe.
so semalam,masa bukak pose,menggoreng lah kita pekasam daging,
hiris bawang sikit,cili sikit,daging tu hiris nipis nipis,
woooweee~ sedappppp!

seriously aku x makan pekasam,ikan pekasam tu kan,hah aku x makan.
sbb ntah lah.tak leh masuk kot.xreti nak makan,tapi aku suka bau dia,
sedap bau dia masa goreng tu.tapi pekasam daging ni mmg aku suka,
sedap.aku hiris nipis nipis,then goreng,makan je ngan nasi,
mmg sedap! tapi jgn lah bertambah pulak mkn,
diet kannn??? hahahaha.

so sape nak try,boleh lah try,dia x de lah masam mcm ikan tu,
masa goreng pon bau x kuat,ok je.should try!

sekian bai ♥

amik pic yatie, jgn terliur ye.

22 comments:

dalila said...

ohmaiiiii..
pekasam ikan pun lagiku suka, inikan pulakk daginggg..aduhh..kene try ni..

Naemah Umi said...

Fenomena skrg ni pekasam daging ni..umi pun ada try gak sebelum puasa hari tu...goreng then tambah cili padi kasi berasap, mkn dgn ns panas..adehhh sedap bangat :))

εïзmummyHazaεïз said...

Sodap. Akak dah try. Skrg tgh hunting ayam pekasam pulak..

Prof John said...

fuhh sedapnye klau makan dgn nasi panas2 ni..

- AZIE - said...

sedap...memg sedap..letak cili goreng dan bwg goreng..fuhhhh berpinggan nasi ni

Farah Waheda Wahid said...

teringin gak nak rasa pekasam daging ni selalunya makan ikan pekasam jer...

mOoN IzzaN said...

haishhhhh!!! apa ni raaaa.. ni yg rasa mcm nak cuba gak ni.. hehehe

fazianbatrisyia said...

menggugat jiran setaman baunya

lia said...

owhhh harus d cuba gak nih...

Masya said...

SEYES X PERNAH JUMPA LG, JAUH SEKALI PERNAH MAKAN.

Mar Mansor said...

ikan pekasam pernah makan,,sedap..
pekasam daging belum pernah lgi..

Amanda Suria said...

ikan pekasam pernah makan...pekasam daging x pernah plak dik...

Amanda Suria said...

ikan pekasam pernah makan...pekasam daging x pernah plak dik...

Sya Mimie said...

Kita suka ikn pekasam. Sedap. Tp kna pndai pilih la. Ada sesetengah orng buat rasa x sdap sebab bau hnyir ikan kuat. Loya tekak.

Sya Mimie said...

Kita suka ikn pekasam. Sedap. Tp kna pndai pilih la. Ada sesetengah orng buat rasa x sdap sebab bau hnyir ikan kuat. Loya tekak.

DYatie said...

Aku mkn pekasam ni terus lupa diet ra. Eh? Sejak bila pulak aku ni diet. Bahahaha.

Chekgu Azrine said...

kat rumah akk ada stok pekasam daging..buat je tak lagi..hiks..tak tahula apa rasa..pekasam ikan fav akk dik..ngeeee

faraherda.razalan said...

Uii Rara! Mcm menarik je!

BUNDA a.k.a KN said...

ermm, tengok gambar jer pun macam dah sedap dah...

ZazaMyMoon said...

pestime dgr pekasan daging.. mcm menarik je ni.. tp aku kureng suka lah bau pekasan.. nanti nak buelkkk buelkkkk

Suria Lekatlekitgurl said...

first time akak dengar tentang perkasam ayam masa akak umur 17 tahun tapi x pernah rasa pun. masa tu tak femes lagi macam sekarang. tak sangka sekarang dah meletup2 pasaran perkasam ayam & daging ni. tapi smpai sekarang akak x pernah cuba

dak-eiza said...

nmpk sedap, pekasam ikan besa la mkn
daging x penah, kena terai nih
tp setuju tang bau tu, kalau goreng ikan pekasan jiran pon telan ayaq lioq ekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...