04 July 2014

Ramadhan yang menguji

#saat menaip entry ni aku masih dalam kereta.aku lupa aku punch in jam berapa td.aku seakan berkhayalll.punchin x tgk jam berapa.rasa mcm 8.10am ke 8.15,hmm ntah lah.harini jalan x jem sangat.ok lah.aku malas nk stress stress kan diri aku dgn jem ni.bising bising pun tetap jem.so diam je.

Suami aku pulak x sihat kt penang nun.demam kure dia kata.badan sejuk.tekak sakit.hmm lama dah dia x sakit.susah hati aku ni.harini dia balik.aku suruh naik bas je.senang.

Princess pon cranky yang hamat.aku semalam sampai bergenang air mata.kenapa lah princess buat ibuu mcm ni.kenapa princess nangis je.nak ibuu dukung je.apa yang x kena sayang.ibuu menahan diri untuk marah awak.ibuu sabarrrr banyak banyak.tapi bila kita duduk dlm bilik berdua.awak elok pulak.xnangis nangis pun.

Mata kiri ibuu ni dari kelmarin gedik gedik.dah kenapa pun xtau.harini x sempat makan sahur.bangun bangun je jam dah kul 5.25am.so minum air je.bibir aku pecah.mmg kurang minum air.

Aku bukan merungut.cuma meluah rasa.xtau nak luah kat mana.luah kat manusia.ada yang xnk dengar.yelah manusia kan.bukan semua suka nak dengar cerita kita.masalah kita.kdg2 dorg kata kita ni selalu emo x tentu hala.mcm ni lah aku.aku xleh ada benda yg menyesakkan dada.aku mesti kena lepaskan.nasiblah ada blog.boleh borak dgn blog je.

Bulan puasa ni aku nak kurangkan bercakap.nk kurangkan mengata orang.kdg kdg kita x sedar kita mengata dalam diam kan.aku dgr ceramah Ustaz Kazim sebelum puasa haritu. Kalau org lain mengata orang.lepas tu kita dengar,dan kita " ye " kan benda tu.kita pun dapat dosa yang sama.hmm senang betul nk buat dosa kan.hmmm so diam lebih baik.tapi aku suka bercakap.bila bercakap,rasa hilang sesak didada ni.tapi x de sape yg nak cakap ngan aku.masa ni lah aku tetiba rindu dgn adik bongsu kembar aku.dorg jenis suka melayan.borak dgn dorg best!! Yelah,adik kita kan.jiwa kita.tak sabar nak balik ipoh next week.

Ok lah.nak naik opis.bai ♡

Suami aku tak kasi selfie sgt.so pic sipisipi jeww.hee

21 comments:

ewanthology said...

kata org, baby ni klu nangis sebab 3 perkara je, samaada dia sakit perut, dia nak susu atau lampin basah.

ArELeEz said...

maybe princess rindu kat ayah dia.. mungkin la..

Nurzakiah Hanum said...

SABAR YA

Lynda Che Lah said...

muka sedih Ra..xmo sedih..cheer up..dugaan dtg dlm pelbagai bentuk..anak..suami..sekeliling..redha dan terima sbb janji Allah pasti utk yang tabah dan sabar..xoxo

Chekgu Azrine said...

happy2la sis ye..
biasala bulan pose ni kekadang kita lemau sikit..biasala..

Nurulizwa Binti Kamaruddin said...

huhuuu...sekali sekala kiter akan rasa satu keletihan yang teramat kan...serba tak kene..bertabah la dik!

ummi aqilah (LM) said...

Bykkan bersabar rara.. Ank nk membesar byk ragamnya. Kdg tu ok kdg tu buat kita sakit kepala asik nk minta perhatian. Mereka nk minta manja..

Bila bdn letih mmg rasa sgt teruji . Apa pun, doa byk2 biar mudah segala urusan kita. Akk pin sedang diuji dgn kesihatan yg merundum dan syafiq yg angin sepoi sepoi bahasa kejap mcm taufan. Haha

Dia nk air itu ini akk pulak nk bgn pun tak larat. Abis kopi dia mintak ribena. Jap nk air sirap.. Nk marah x blh sbb dah dia mmg nk minum. Tp mcm nk merangkak la g dapur buatkan utk dia. Uhukk

mOoN IzzaN said...

kan ra.. smlm kan aku demam.. bila aisya nangis2 rasa mcm nak marah sgt2.. huhu..

faraherda.razalan said...

Ramadhan lah bulan ujian, rara. Bila kite didatangkan dugaan, tanda Allah syg kite....

Zee Suhaini said...

sabar rara..ujian dariNYA..kemudian hari kita tak tau camaner..ada hikmah semua ni..

Mar Mansor said...

nampak muka sedih tu..
sabar ye..dugaan untuk awak rara..

Aeen said...

kena sabar byk2 ra..bila anak dah cranky mmg menguji kesabaran betul..huhuhu

Nursaila Norman said...

biasa lah tu rara..dalam byk2 hari,mesti ada sehari dua tu kita mcm down ke..ada je x kena lah..tp benda tu bkn permanent..rilex2 je k! citer kt blog pun ok apa..boleh lega sikit kan :)

athi FATHIYAH said...

i rs princess rindu ayah dia la rara

ieza ashaari said...

Sempat jugak selfie. Ra, aku fhm pe kau rasa bila tak ada kawan borak. Jgn risau, kau tak sendiri.

mama ka0ri said...

Bwk bersabar rara..akk pon kdg2 jd mcm rara...rasa nk marah2 jer anak2..tp ikutkan diaorg yg x reti apa..lebih baik bersabar...cuba berborak ngan dia elok2..atau mungkin dia rindukan ayahnya...huhu...take care yer..

mommycha a.k.a kak jenab said...

sabaq na cheq bulan2 posa ni.
tarik napas hembuss...ulang 8x na cheqq...
:)

Fifi Nadhrah said...

sabar rara.. rara kuat sebab tu Allah uji.. last sekali mesti ade pelangi..

cyda yusof said...

Princess rindu daddy dia kot. Sabar ye :)

umie shahidah said...

peluk cium tuk kau... heeee..

take care ra.. ko slalu2 lah bc..
ya latif kt princess... aku skrg klu pas mandi..pas solat.. nk tido..klu aku xterlelap dulu la.. bce ya latif tu.. gosok kat kepala dhia..
dgn harapan tggi..dhia leh ubah kearah yg mnyenangkn aku...

sobsss... aku nngis weh bce entry ko..huhu

Naemah Umi said...

Muka sedih tu tapi tetap maintain comei..sabar eh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...