02 July 2014

Sup Hameed Penang Road


last week aku pergi berjalan ke Penang,mmg motif nya adalah jalan jalan cari makan,
adik ipar aku kata nk mkn mkn sebelum puasa.kami mmg dah lama nak ke penang,
tapi sbb kekangan masa,so asyik hold je,tapi kali ni! mesti kena makan! hahaha.
kami gerak dr KL mlm jumaat tu jam 6.00 pm,tapi sampai Penang ngam ngam kul 12am,
sbb benti makan lah,kencing lah,itu lah ini lah.mcm mcm.hehe.budak kecik tu pon tido kejap je,
pas tu dia bantai main je,xtidur tidur.hahaha.

even kami sampai dah pagi,tapi kami tetap meneruskan perjalanan,
ewahhh~ sbb dpt mkn sehari je,hari sabtu,ahad dah mula puasa kan.
so pg pg tu jugak kami g terjah Sup Hameed,sape x kenal sup Hameed kan.
dekat sgt dengan Masjid Kapitan Keling tu.sape yang dtg Penang,
mesti kena rasa sup Hameed ni,ada Sup Ayam, Daging Kambing, Lembu,
Ekor,semua hade! cicah pulak dengan Roti Banggali! pergghhh! mmg kenyang!
aku suka gila! berpeluh peluh makan.

walaupun sebelah Sup Hameed tu SOHO,princess tetap tidur dgn aman.

Sup Hameed ni Betul betul sebelah SOHO,ala pub tu,dan dekat dengan hotel cititel.
korg guna je waze,taip je Hotel Cititel,mst jumpa,jalan ada berbelit sbb one way kan,
so bertabahlah sebelum dapat makan Sup Hameed ye kwn kwn.hehe

princess tido dah masa kami g mkn tu,dia bantai tido mcm xde pape yang berlaku.
sabo jelah~ dia mmg senang,kalo mengantuk sgt,dia boleh je tido walaupun bising.
hehehe.gud girl! papa pangku sambil mkn,papa misali!
thanks papa! ♥



ni aku belanja sket gambar Sup Hameed,aku malas tunjuk lebih lebih,
kanh jatuh makruh.hahaha.kang terliur pulak korg,aku yg taip entry ni pon asek telantelan
ailio je ni.alahaiii~ hehehe.

sup ni xde lah mahal sangat,kami haritu ambil sup ekor 2 mangkuk,sup kambing 2,
sup ayam 1, nasi dan roti,baru rm45 saje.murah kan! 

tapi kalo korg yang mementingkan keselesaan,aku x galakkan makan kat sini.
tempat dia mmg terhad,meja kecik je,kena kongsi,haritu kami makan,
siap ada bau longkang! hahaha.sabo jelah.nasib lah semua dh habis makan,
tapi dek sebab sup Hameed tu sedap,trus lupa bau bauan tu.hahaha.

kecik je tempat dia.

so sape yg ke Penang tu! boleh terjah! jangan lupa ye!
recommended! heeee.

kredit Google

Address : 48 Jalan Penang, Georgetown, 10000 Pulau Pinang
Phone : 012-473 2786

9 comments:

eyriqazz said...

Sup tu serius bikin leleh..huhuhu..

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Uishhh kak terliur!!! Sob!!!Ena memang suka sangat makanan yang ada kaitan dengan sup ni, memandangkan ena ni tak makan pedas sangat

mohdnazet said...

Tengok sup teruih terliur aih bulan posa ni

mohdnazet said...

Tengok sup teruih terliur aih bulan posa ni

cik fadh said...

kak, dah tergoda ni..cm ne?? wuaaa!

dalila said...

cam sedap je..nampak kawww liawww sup die..

Nadya Bubble said...

Mengundang sangat tengok masa puasa ni T.T


**SALE SEHINGGA 4 JULAI 2014!!!
http://nadyabubble.blogspot.com/2014/06/sale-jualan-penghabisan-stok.html

ros_reeza said...

pekat sup dia tu. Ros tka pernah pergi lagi sup hameed ni.

DYatie said...

Aku smpai skrg tak terpegi lagi bw arissa kr penang. Ad dlm list ni. Nt aku terjah travel mu. Muehehehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...