20 August 2014

Melaka : 1st time naik Menara Taming Sari


dari Hotel yang kami duduk tu,nk ke bandar Melaka x lah jauh mana,
dalam 15 minit mcm tu,so kami pon mlm tu,lepas balik dari rumah Etty,
kami terus ke Menara Taming Sari,alasan skrg ni,asal nk kemana mana je,
mesti guna nama Princess " jom lah,bawak princess try naik " hahahaha
tapi budak tu xtau apa pon.xpaham apa pun.makpak yang melebih sebenarnya.
hahaha.

kami risau jugak kalau dah tutup,tapi menara Taming Sari ni stop penjualan tiket 
pada jam 10.45pm, dan last naik ke atas jam 10.50pm.
so kalau korg angan angan nk naik,dtg lah sebelum jam 10malam yek,
hehehe.

harga tiket Menara Taming Sari untuk 2 orang dewasa adalah RM30 ye,
kanak kanak bawah 2 tahun xpayah bayarrr,freee kekdahnya.


Princess bukannya excited nk tgk Menara Taming Sari tu pong,
dia lebih excited tgk cat tu,cat tu kalau kat pasar malam ke,kat mana mana,
bersepah sepah,tapi tiap kali tengok,mst mcm x pernah jumpa.excited bukan main.
tak paham betul aku.dan nasib lah kalau kita cakap kat dia elok elok,
" kita dh ada cat kat rumah " dia paham.kalau lah melalak lalak kat situ,
terpaksalah beli jugak.tu pon ada hati nak main apa ntah nama mainan tu,
yg dorg lastik lastik benda tu kat atas,then dia nampak mcm Heli tu,
ada lampu,ada hati tu nak main benda tu.haih!


bahagian depan

walkway nak masuk.



masuk je dalam benda tu,sejuk kot.tak tahan aku,
nasib pakai baju lengan panjang.masuk je dlm tu apa lg.
selfie dulu lah.hahahaha.laki aku pon sakan jugak nk selfie.
princess lak tak yah cite lah.aku rasa korg dah tau,dia tu larik sana sini.
hyper bukan main.banyak minum manis.gitu lah kekdahnya.
tak takut langsung.

buah hati ibuu.

masa nak naik tu nanti,dorg akan tutup lampu,then ada org cakap cakap,
ada org ada terangkan lah benda benda apa yg kita nampak tu,
tapi aku x dengar pon.sibuk bergambar,hahaha.dalam gelap pon jadik.hahaha.

sampai kat atas nanti,baru gerobok tu akan pusing.pusing pon slow slow je,
tak laju pun.tapi agak pening sket lah.hahahaha. GAYAT?! aku gayat lah jugak.
tapi aku gagah jugak tgk bawah.hahahaha.gatai kan!





tengok tu,aku siap boleh berdiri and bergambar,hahaha.gila tol.
laki aku kata,berdirilah,kang sbb aku,benda tu jd x balance.hahaha
kongajo! tau lah aku gemok! hampehhh.

sekian lah cite aku pasal taming sari.korg g lah naik.best! tapi mahal lah jugak
hahahaha.bai ♥




13 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

dah banyak kali p melaka tapi sekali pn tak pernah naik lagi menara taming sari nie..best jugak rupanya..=D

Mila Hilas said...

dh pnh naik...taun lps bulan 12...hehe...best la jgk..

aznor ibrahim said...

mahal la jgk kan untuk tgk melaka dari atas..huhu.

fazilzura said...

syok oooooooooooooooooo lepak melaka.. mcm2 tmpt ado

1st time naik taming sari , gayat jgk lew kui2.. tp naik siang .. yg mlm xpenah merasa lg..

dak-eiza said...

syok ek..akk ni org melaka pon tak penah naik lagi hihi memalukannn

dalila said...

xpenah naik sbb gayat..hahah

Love Razila said...

Hahaha, saba jelah dengar husband cakap gitu...saja nak manja2 lah tu Rara =)

Best gak eh naik malam...oklah future nak try naik malam...kalau x siang je naik...panas denting.

Yaya Azura said...

mmg best kan rara
akak ritu naik siang hari..nampak kolam renang kat bawah..pastu jenuh lah dengar si wafiq tu nak mandi kolam pulak..

Diana Rashid said...

mahalnya..

Zaza Abdul Latif said...

laki aku kan kampung kat melaka.. kitorang selalu balik melaka pun tak pernah sekali pun naik.. haha.. pernah naik benda ni dulu masa kat Legoland tapi tak tinggi mcm kat melaka ni.

nik ros said...

nik dah 2 kali naik ni.patang dan malam..hihi

faraherda.razalan said...

Uish! Tgk gambar je pun, dah rs gayat. Tak nah lg g sana.

najihahfara said...

2 kali sy naik, menggigil. gayat sangat haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...