18 August 2014

Melaka : Hotel Murah dan Selesa

aku suka pergi melaka.walaupun aku pernah kena tipu naik BECA sampai RM120,
serik hanya sekejap,tapi sampai skrg kalau tgk beca,mst sumpah seranah.
hahahaha.tapi kami suka sangat Melaka,laki aku pun suka!
yelah,myb sebab kami bukan org sana.suka lah.kalau tanya org melaka,
dorg akan ckp Melaka bosan.hahahaha.

kalau pegi Melaka,actually korg xyah risau lah bab hotel ke hape,
sbb kat sana hotel mmg bersepah.pilih je,tapi kalau korg ada suami yang agak cerwet,
kena pilih tempat yg betul betul selesa,korg kena lah survey mcm aku,
laki aku jenis yg mementingkan keselesaan,kalau dia x selesa,
asma ( semput ) dia boleh datang secara tiba tiba,eh ni bukan tipu taw,
ni betul.hahahaha.laki aku tu,kalau dia rasa x selesa,panas,tempat sempit,
tetiba kang dia selsema,sesak napas,then semput.hahahaha.ok itu x lawak.
itu lah suami saya.hehehehe.

so kalau dh nama isteri mithali, kena lah cr tempat yg selesa,
bajet perlu jimat jangan dilupakan,niat hati nak tido je kat apa tu,
Casa De Rio tu? hah! tapi idak lah kan, 1 malam rm700,
ko mampu ke? aku masih belum lg, 1 hari nanti insyaAllah,
kalau ko nampak IG aku penuh Check In nt,ko dh tau lah kenapa.
hahahaha. #pahamketidok?

so lepas survey survey,aku memilih untuk tidor di Hotel Golden Valley,
hotel ni agak baru jugak,tempat dia mmg cantik, Hotel Golden Valley ni tepi jalan je taw.
si semua Cik Ain yg uruskan,thanks Ain sbb tolong akak.
kadang kadang mmg aku rasa bertuah sgt kena dengan kwn kwn blogger,
kawan yg datang dr seluruh Malaysia,dan sudi tolong kita, Ain lah yg suggest kan aku
Hotel Golden Valley ni,dia kata ada yg lg murah.tapi kalo nk selesa,
Hotel Golden Valley ni lah selesa dan lawa.heeee.harga pon hokkay sangat!



picture kat atas ni bilik yang Ain book kan untuk kami, harganya just RM 108 je.
tapi agak sempit,sbb masukmasuk je pintu terus ada katil.
ruang kiri kanan pon sangat sempit.laki aku xsuka tempat sempit.
dia mmg masuk sikit je,trus dia kata, " eb tunggu jap ngan anak,syg nk tukar bilik "
hahaha.tu lah laki ai,tapi ai is okay je.sbb nk tido je kan.hehehe.

kejap je lepas tu laki aku naik,dia kata, " ok eb,jom g bilik lain "
hahahaha.laki aku trus amik bilik lg 1,beza harga cuba korg teka berapa.
just kena tambah rm10 je,korang akan dpt bilik mcm kat bawah ni.


nanti kalau ada rumah sendiri,nk buat bilik mcm ni.



BESARRRRR! dan lebih selesa,selesa yang hamat! bersih! cantik!
mmg aku suka sangat! tilam lembut gila! haih mmg malam tu tidur menganga lah.
sbb selesa dan kenyang! hahahaha. just RM118 saje.percaya x?
mmg best Hotel Golden Valley ni!

eh aku tak dibayar ek untuk entry ni.hahahaha.

Hotel Golden Valley dengan Bandar Melaka tu xde lah jauh sangat,
biasa biasa je.borak borak tgk tgk dah sampai.masuk je waze,
mmg kejap je nak sampai Bandar Melaka.


so kalau korg xtau nk tidur mana,boleh lah try Hotel Golden Valley ni,
aku duk sini sbb dekat dgn rumah kwn kwn yg aku nk g tu.hehehe.
untuk book atau nk tgk picture lain lain.boleh tgk FB Hotel Golden VAlley ni.
kalau korg PM,dia reply pun cepat je.servis sangat best!

kawasan luar bilik.

tapi xde lift ye,kena naik tangga.hehe

oh lupa nk cerita,setiap luar koridor,
akan ada mesin air tu.ada air panas dan sejuk.
so utk yg ada anak kecik,tak perlu risau lah nk masak air panas.
boleh je amik kat situ.heeee.so! ini jelah kot review untuk Hotel Golden Valley ni.
selamat mencuba! eh! hahahaha.
bai ♥










12 comments:

AnneRaini said...

Cantik hotel tu.. kami pun suka melaka..kalau nak short vaccay mmg melakalah kami tuju.

asyifa mustaffa said...

Melaka best apa..! Tiap2 mnggu trun melaka...nk buat cmne..dah dok bejiran dgn melaka...hik3...

Farah Waheda Wahid said...

amboi kemain lagi kannn, naik beca sampai RM120...melampau betul orang tu menipu...

cik fadh said...

ralat xdpt jmpe akk..wuaaa !

Nurzakiah Hanum said...

syok gak

mama ila said...

haah..macam best jer hotel nie..nak2 hotel baru memang selesa sbb semuanya baru kan..cantik deco dia =)

Diana Rashid said...

cantik bilik dia..
suka cermin besar tu..
nak buat jugfak la bilik macam ni..
berangan dulu sementara nak ada duit nih..hahha

CikLily Putih said...

best jugak hotel ni ek, pi melaka tak pernah tido pun coz umah mak kat melaka gak kan hehhehe

lia said...

wahhhh menarik... plan nak jalan2 melaka nnt, akak terjah smula n3 awak yer ;)

ArELeEz said...

murah xsemustinye xbest kan? u've prove it here..! ;)

dalila said...

suke jgk gi melaka..best jln2 sn..klu gi lg bole try hotel ni plak..murah pun murah..cantik..

::EIDA:: said...

alahhh! baru nk servey, part last tu tak besttt.. kalau ida okay je. tapi ada kawan2 yg bawak anak kecik ni kesian pulakk bagi tangga kat diaorang kekekkee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...