08 August 2014

Open House 2nd Raya

tuan rumah menunggu tetamu.heee

raya kedua kami biasa biasa je,aku dr dulu lg baju kurung mesti ada 3 pasang,
buat banyak banyak sket senang sbb nanti boleh pakai ke opiss,
tu sbb baju kurung xleh nak berpesen pesen sangat,kalau pesen pesen kang,
malu pulak nk pakai g opis,ada je mata mata memandang.kikiki~



laki aku,pakai kain pelekat lg masa ni.hahaha.dia dh xde baju melayu,
baju melayu beli utk 1st raya je,2nd raya pakai je baju biasa,
dorg ni bukan boleh beli baju melayu banyak banyak,
sbb baju yg ada tu pon,setahun sekali je pakai.rugi! so 2nd raya baik
lah beli baju biasa je,pakai kemeja,santai santai! lelaki xpe ye dokk!
princess pon sama,2nd raya pakai dress je,xyah baju baju kurung,
bukannya pakai pon nanti.hehehe


ni sepupu aku,Qia nama dia,dia comels gila taw! aku suka sgt kat dia,
muka tu dh ada ciri ciri retisss dah! hehehe.masa makcik aku preggy kan dia,
makcik aku tak suka pekerja vietnam kat kilang dia,so dpt lah muka Qia mcm ni,
ala ala vietnam sket.putih pulak tu.hehehe.

mak jemah dan suami!
asalnya mak aku nak buat makan makan je untuk adik beradik dia,
tapi tup tup dia masak banyak pulak,mcm mcm menu dia nak masak,
dah tu,alang alang,buat lah Open House terus,tapi kwn aku x ramai pon dtg,
 ada lah 2 3 org,sbb yg lain lain semua buat open house jugak kan,so xdapek lah nk dtg,
tapi yg ni pun x sempat nk layan,tapi boleh lah nk gossip gossip lg.hehe.

semua menu kami masak sendiri, laksa by adik ipar, soto by me,
rojak buah,bihun sup,mee rebus,nasi impit,rendang and kuih kuih.
senang je masak sendiri,kalo mak aku masak,supsap supsap dah siap!
gambar makanan,mcm biasa lah,xsempat nk amik.lupa jeee.hahaha.


geng yg dtg.hehehe

agak agak dah habis kwn aku dtg,ptg tu aku larik jap g beraya rumah kwn suami aku,
boleh dak gitu? main larik larik.hahaha.rumah ni ada beruk taw,
princess kan x pernah tgk binatang binatang gini,so jakun sket lah dia,
dia boleh pulak ckp kt beruk tu, " eh eh jgn panjat " hahahaha.
sabo jelah!


muka kena paksa selfie.



lepas solat magrib,adik beradik mak aku pulak dtg.so sampai ke malam lah aku
berbaju kurung,hee,kerlasss jahhh! atas ni adik ipar aku.hee.
nasib lah kami 1 kepala.sume jd senang.tahun ni semua beraya kat ipoh,
tahun depan.kesorangan pulak lah mak aku.sobs.

princess dah letih! hehe

k.yan, classmate masa kat PUO dulu

merianya buat open house ni sbb ramai ramai dapat berkumpul.
borak borak,gelak gelak,makan makan,best kan?! 
kwn kwn adik aku pon ramai dtg,makanan semua sold out!
mmg happy gila! kalau berborak tu, dah kata nk balik,
tapi sambung lg borak,salam pun dh nak dekat 40kali bersalam,
tapi x jugak balik balik.hahaha,tu lah moment paling best.
korg buat open house x? jangan lupa ajak aku taw! hee bai ♥



8 comments:

AnneRaini said...

uish sakan buat open house ye...gitulah kan kalau dah jumpe sedara mara ni..borak xhabis2...smbil nk ke keta pun masih bergosip lagi..hehe

mOoN IzzaN said...

kat kg ari tu ada je bt open house.. tpi xsempat nak snap2.. nak selpie2.. huhu.. memasing bz..

CikLily Putih said...

mana gambo makanan, nak tengok awak masak ape

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Seronok bila adaik beradik, saudara mara datang berkunjung open house tu Safura.. Meriah akak tengok :)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

sampai ke malam beraya.. meriah betul..=D

Chekgu Azrine said...

Syiok tau bt open house..akk suka jgk gi open house..hehehe

Zee Suhaini said...

open house ni best tapinya penat rara..hahahaaa..
meriah makanan pon boleh tahan banyak..

Rizziela said...

Selamat Hari Raya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...