07 August 2014

Tragedi Malam Raya


alaaa tajuk je nak gempak! tapi mmg kes ni kes paling gempak skali.
mmg tragedi betul malam raya tu! Al-Kisahnya :

lepas kami berbuka malam tu, kami anak beranak ni pergi lah berjalan jalan ke Mydin,
saje je nk usha usha sana,mak aku nk tgk tgk barang katanya,so pergi lah kami,
sampai je mydin,Ya Allah,punya lah ramainya umat manusia ko tau??!
parking kat Mydin meru tu semua penuh,aku pelik gila! kenapa semuanya ke mydin.
last last kami dapat parking.masa sampai tu, si cik puting ( princess ) dia dah siap siap
bg aku puting dia,dia kalau sampai je 1 1 tempat,dia dah tau dah,dia akan hulur puting
dia kat aku,tandanya suruh simpan lah tu! kami cakap kat dia,kalau nak ikut jalan,
puting ke simpan,kalau x,tak boleh ikut! ( dengan nada tegas ) kikiki.

masa jalan jalan dlm Mydin tu,dia nak berlari sana sini,manusia dah lah ramai,
laki den berpoluh poluh mengojar,sian laki den! hahaha.last last laki aku dukung dia,
bila dukung mula lah melalak,laki aku pon kata, " bg lah puting dia "
aku mcm tak sedap hati nak bg,tapi bgkan jugak risau dia melalak lg kuat.

lepas tu,laki aku kata nk bawak dia g playground,
hah! masa tu,aku xtau mcm mana,tak tau mana dia campak puting dia,
tetiba masa nk balik tu,aku tanya puting dia mana,laki aku garu kepala,
dia pun x pasan masa budak kecik tu campak.
hah sudah kooo! mmg takde puting dia,cari sana sini mmg takde.
nak masuk balik pun Mydin dah tutup dah.matiklah mlm ni!

dlm pukul sebelas lebih tu,kami larik pulak ke Tesco,
hope ada lah jual puting dia kat tesco,tapi nan hado!
tu lah,pakai lg puting lain dr yg lain,kan susah nak carik!
last last dia tido malam tu tanpa puting di sisi!
dan laki aku pon beli puting pureen,lain dr puting dia,
mmg dia campak lah puting tu,idaknya dia nk hisap! dia tau bukan dia punya,
hahahaha.mmg kelakar.

mlm tu pulak aku sibuk dah nk merendang ( masak rendang ) masak kuah kacang.
laki aku lah handle anak,bg anak tidur.kejap kejap aku dgr princess melalak,
kejap kejap melalak,yelah! puting xde kan! kesian gila aku tgk,
tidur dlm keadaan tersedu sedu xde puting.haih! aku sampai skrg menyesal gila
sebab bg dia puting dulu.

rendang cili padi aku! haih sedapnyaaa~

last last esok paginya,pergi lah ke Aeon,tapi boleh pulak Aeon tutup.
aku pon xpaham kenapa tutup.so xde jugak puting nya,
tu sbb pagi raya tu dia bangun awal.tapi dlm keadaan cranky lah,
aku pun melayan jelah kehendak dia.kesian sgt,dia mcm lost taw,
tak happy,senyum xnak,gelak pun xnak.mcm baru putus cinta,
last last petang tu laki aku ke Aeon kat Station18,
kebetulan rumah makcik aku dekat sana,g beraya dan berlari lari
ke Aeon,so dapat lah putingnya tu! hidup princess kembali ceria.
hahahahaha! sekian tragedi malam raya!




tengok lah muka princess tu,mana ada senyum senyum,masam je,
hahahaha.makan sikit je,tu pun makan nasi impit je,lepas tu menyusu je.
ntah bila lah nk pisahkan dia dgn puting.




lepas dorg semua balik solat raya,mcm biasa lah,rutin bersalam salaman,
dan yg paling best! bergambar! hehehe.



ada yang tanya,apa sebenarnya TEMA raya kami tahun ni,
hahaha,aku pon xtau nk ckp camner,temanya hijau kuning kot!
ntah apa apa lah labuuuu~ tapi laki aku paling rare, ko ada nampak x 
orang lain pakai baju raya kaler ni? takde kan? hahaha.tapi cantik kan kaler baju dia,
ni lah baju raya Aaron Ajis tu, tapi yg cotton, RM150 je,selesa gila laki aku kata,
dia pakai tak berpeluh pun,aku ada jugak baca dorg yang complain baju Jakel ni,
aku rasa yg dorg beli tu mst yg murah.heee.tapi ntah lah,benda ni nasib nasib je kan.



pergi rumah makcik aku,then makan,then selfie lagik! hehehe.
biasa lah,asek selfie je! hehehe


ni pulak baju sedondon aku dgn princess,kain beli kat Jalan Tar,
cotton 4 meter 4 meter, total ( rm120 ) dan tempah pulak,
baju aku rm90, baju princess rm60 total ( rm150 )
total baju anak and mak ( rm270 ) hmmmm aku xtau nk cakap murah ke mahal,
tapi aku selesa sangat,dan suka sbb ramai kata baju princess cantik,
eh princess je eh,baju ibuu x cantik ke.sobs! hahaha



petang tu masing masing terbongkang,princess tido paling lama,
sbb Qada balik malam td yg dia x tidur tu,kesian anak ibuu!
sedih toi nengoknya!

hmmm dah panjang dh ni bebel,aku pon xtau nk bebel apa lg dah,
nanti update raya ke 2 pulak eh.hehehe.aku rasa raya tahun ni aku paling
kurang makan lemang,ntah kenapa raya tahun ni x bape nk ada lemang,
adakah sebab lemang mahal?! jengjengjengggg~ hahaha

bai ♥



hehehe.pic paling best!

25 comments:

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Hahaha huru hara sekejap sebab puting hilang.. ahaks... nasib baik dapat yang sesuat dengan dia.. ngeee

Cantik akk.. apapun selamat hari raya kak

e k i n ♥ y u s r i said...

rara, baju princess tempah kat mane?

Zaza Abdul Latif said...

adoii ingatkan tragedi apa lah tadi. .rupanya tragedi puting yang boleh menggemparkan malam raya.. hahhaa
cantiklah ko punya baju rara.. tempat ke beli.. aku suka baju princess siap ada tali ikat belakang :D

Eye_nee said...

Kena beli 2 3 puting tu buat spare sis..tak kalu..kalut malut mcm ni lah jdnya...

safurara said...

@e k i n ♥ y u s r i ekin! rara tempah kat area rumah ni.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Selamat hari raya Safura..

Memang trajedi betul malam raya ni ye.. kehilangan punting.. kesian princess.. kena pelan2 berhenti mcm ni kan safura ..

permatabiru said...

cantiknya baju si comel tu..cute selamat hari raya..:)

Chekgu Azrine said...

Sis rara..ank2 akk 2org hntu putinng..smpi umur 4 tahun bru xmo dah..lex ar rara...biasa ar tu bdk hisap puting mmg kemaruk..nx time sis bli puting yg sama lbh 1..hilang ada lg..kikiki

Aty_Fared said...

cantik nye baju princess..!! comel anak beranak sedondon.. :)

hainom OKje said...

Budak kecik biasalah....mmg ada yg memuting hehe...
Mmg cantik Rara cute aje OKje nengokya siap bereben lagi....Lepas ni kena dapatkan adik pompuan lagi nampaknya, kalau tak, sayang baju tu... dahlah mahal tak de sapa nak pakai lagi

maszmadi muhamad said...

huish, tragedi sungguh..... sian baby x der teman tido ye, seb baik dah ada ganti kan...

eB said...

selamat hari raya

tajuk takut kan? hu3

Mila Hilas said...

tulah kn ssh ble dh ajar isap puting..ble dh biasa dgn 1 1 puting tu mmg dia xmo lh puting lain.rsanya seme bdk cmtu kot

Diana Rashid said...

Hahaha..dah agak dah..kaalu tagedi je mesti pasal puting ni...

Syima Syaz said...

Ra... U beli spare 2,3 bijik la. Dan kalau keluar u clip dgn tali.time keluar jalan je la.. Sebab diorg kan kalau excited benda lain ikut suka je campak puting nya merata.... I pun still ada spare

mama ka0ri said...

Hahaha...mmg betul2 tragedi ni..aleesya dulu pon jenuh pujuk nk bg lupa puting..seminggu jgk la x lena tido...huhu..

najihahfara said...

cantik nya baju princess.. comel

Sya Mimie said...

Harunya bila brng kesayangan ank tu hilang ye kak.. Kna ada spare tu.. Suami kita pn beli bju aaron jgk.. Rm150. Tp dh pkai xde pula dia complain..

Fiza Rahman said...

Tragedi puting hilang rupanya. Tapi memang cantiklah baju princess. Cute sgt.

Selamat hari raya aidilfitri dan maaf zahir batin Rara & family.

Julia Johari said...

Rara...aku pun nyesal bg kt Qi puting tau...sama lah kalau hilang puting dia mmg aku jadi hantu raya...nak bg dia tidur kemahen susah...aduyaiii cm ne ni rara...aku nak buat sesuatu la supaya Qi pun x berputing huh

Rizziela said...

cantiknya anak dara

CikNaa said...

tragedi sungguh ni rara..bape kali hilang dah weii..haha.

Aeen said...

naik pening kan bila puting anak hilang..ain pn mcm tu gak...raees kalau puting hilang dah mcm ape meracau nye..penat nak cari balik..

malynd_anggun said...

dilema nk pisah kan puting ank... argghhh,... stress makkk.. bukan setakat hilang sekarang ni, digigitnye puting tu pulak..bile dah lubang, idoklah syiok dia nk nyonyot.. berpuluh dah abes bli kan dia puting..naiyaaaa wooo!! :(

dalila said...

haah la..cantik bj princess..
tp baju ibu pun cantik jgk..ok tu..berbaloi la klu sedap pakai..sakannya rara raya..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...