22 September 2014

Ayu Mee Udang Teluk Kumbar, Mee Udang Terbaik


Last week kami ke Penang,pergi hantar rombongan bertunang,
pergi sekejap je,bertolak Jumaat Malam,
dan balik hari sabtu tu lepas kenduri,
sebelum balik Kl, MIL aku ajak makan mee udang,
Ayu Mee Udang ni dekat je dgn rumah makcik laki aku,
tepi tu je,so singgah lah kejap.
sebelum ni aku pernah mkn mee udang kat Taiping je.
kat Taiping tu mmg terbaik lah.so meh try kat sini pulak.

aku order mee udang,princess pulak Nasi Goreng udang.

masa sampai tu,aku terkejut gila tgk pinggan dia,
mmg besar gila,mee banyak,udang 3 ekor dan udang tu sangat besar,
princess punya lah x sabar sgt nk makan udang,sampai amik udang aku.
hahaha.

rasa mee udang dia,perghhh~ aku xtau nak cerita mcm mana,
sedap,semua rasa ada,tak berapa nak pedas,dh mkn lama lama baru
terasa kepedasan dia.so budak budak pun mmg boleh makan lah.

kalau mkn sepinggan tu,mmg akan kenyang sampai ke malam,
( kalau korg mkn masa tu pukul 5pm lah ) hahaha.

Nasi Goreng Udang dia pon sangat sedap!
kat situ,specialist dia mmg Mee Udang and Nasi goreng udang lah,
jgn mintak menu lain,sbb menu lain xsedap,hehe.
Harga Sepinggan Mee Udang dlm Rm13 tak silap aku,
sbb kami makan 3 pinggan mee udang,dan 2 pinggan nasi goreng udang,
Rm70.so kira ok lah kan.puas hati,nasi pun banyak gila.

nanti kalau korg ke Teluk Kumbar,boleh lah try Ayu Mee Udang ye.
mmg sedap.

kalau nk singgah,ni alamat dia ya :

Restoran Ayu Mee Udang.
936B , Lengkok Kg Masjid Satu,
Teluk Kumbar, Pulau Pinang.
Tel : 04-6493881
H/p: 012-4652823



masa OTW balik,singgah tgk kapal terbang mendarat, eh mendarat lah kan,
hehehe.takut rupanya kalau tgk kapal terbang mendarat ni kan.
bunyik dia,menakutkan.tp best.princess suka.



16 comments:

idzwa kamaruddin said...

terliur la pulakkk..huwaaa...

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam sis,
Tu la kan3..
kot manapun saya takat dok try mee udang merata tempat..hat TEPEN jugak paling SOOODAAAPPP..he3

nuyui a.k.a miss YUI said...

tergoda tgk..sedapnyaaa

Nory Zoulkefle said...

biasa dengar mee udang yang sedap kat kuala sepetang...tapi tak pernah try pon lagi..dengar kata udang dia besor2...hurmm hurmm..hehe

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Besar betul udangnya tu safura.. memang tergoda tengok :)

Zaza Abdul Latif said...

tengah2hari ni tengok mee udang ko buat aku rasa nak melelehkan airliur je.. hehe

DYatie said...

Jauh bebeno tempat mu review ni ra. Sedih aku. Nasib baik belum ngandung. Haha.

Nadiah Hanum Wahab said...

Salam...Cik Nad ni asal penang, tp tak pernah try lagi mee udang ayu ni...nak kena terjah nampak gayanya ni! Haha

athi FATHIYAH said...

i biasanya makan kat mee udang salwa
dekat teluk kumbar jugak

http://cheerisheverycherry.blogspot.com/2011/12/teluk-kumbar-and-its-famous-mee-udang.html

rasa dia sama je kot..
standard la kan

Cik Puan Eka said...

kapal tobang mendarat mmg takut. Terbang2 tudunggggg kuuu hehe.

Alamak macam termengidam mee udang plak laaa

mrs kayrul said...

kita yg kampung kat penang dulu pun x pernah g makan situ...macam mana nie??...kena try klu balik kg nie

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Farah Waheda Wahid said...

tiba2 rasa lapar...boleh?

Diana Rashid said...

nanti mai lagi singgah kat mee udang kat sg dua ye..yg ni paling power.hehe...

Diana Rashid said...

nanti mai lagi singgah kat mee udang kat sg dua ye..yg ni paling power.hehe...

Chot said...

Byk tempat mee udang sedap rupanya....satu hri nnt msti kne pergi..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...