Image and video hosting by TinyPic

18 September 2014

cerita Birthday Princess bertemakan Frozen


hai korg! again! dh lunch? hehehe.tahap kerajinan harini mcm membuak,
mari update pasal Birthday Princess pulak.hehehe.
lepas habis je Pertandingan KIK jumaat tu,aku terus gerak balik rumah,
dengan baju yang xkemas lagik,dgn persiapan ntah hape hape,
aku redhooo je mcm mana rupanya party keesokkan harinya tu.
balik rumah masih boleh senyum senyum sbb jd JOHAN kan.
kalau kalah pon senyum jugak.kahkahkah.

lepas kemas kemas baju.dlm kul 9pm kami gerak balik ipoh,
singgah makan jap,sampai ipoh dlm 2am gitu,
jalan xjem,tapi kereta agak banyak,ramai yg balik kampung sbb
cuti 1 Malaysia tu.dan minggu cuti sekolah,
ramai lah yg hantar anak balik kampung gamaknya.
tapi kami x berapa nk rushing pon.wat lex wat peace je.

Sabtu tu bangun subuh subuh,bawak mak aku pergi pasar,
persiapan makanan semua mak aku yg uruskan,
menu kami biasa biasa je,Soto,Bihun Sup,kuih muih.
sbb serius tak sempat nk buat mcm mcm,kuih muih agak renyah,
mmg amik masa yg lama untuk buat kuih,lepas ni aku ckp kat mak aku,
tak payah lah buat kuih lagi,kuih kita tempah sajerrr.hehe.
( tapi mak aku tu semua dia nk buat sendirik,sabar jelah )
neway thanks sgt sgt kat mak,sbb bangun awal awal pg,
memasak dan bertungkus lumus,kalau mak aku xde,xbergerak lah aku.
hahahaha.

lepas balik dr pasar,aku bantai tido balik.hahaha.dlm kul 10am gitu baru
bangun,then baru nak kelam kabut.aku penat gila sbb 2 3 hari sebelum tu
balik kerja lewat,dan bila penat sgt,xleh nk lelap pulak mata ni.
adik aku sepatutnya kerja,aku suruh dia MC,kejam kan?
hahaha.yelah,bos dia tu kerek,org dah mintak cuti,xnk bagi,
mintak halfday pon buat kerek,last last aku suh je dia MC,
aku siap pergi hantar kan MC slip tu kat manager dia.
nak cakap apa dengan aku.gangsterkampungpisangni!

lepas mak aku masak,aku pulak take over dapur,
aku masakkan rendang cili padi untuk anez,
then siap kan Cup Cake tipu aku.hahaha.
kalau korg baca entry ni KLIK SINI  aku ada cite dilema aku
nk buat cupcake ke x,last last aku ada idea.buat cup cake tipu tipu.
hahaha.nanti aku cite kan dlm entry lain eh.

then lepas siap tu,siap kan candy buffet pulak,
candy buffet yg x bape nk hado tu! hahaha.jadiklah dr xde,
beli brg brg semua kat Daiso,yg penting tema nya Frozen,
kaler tema Biru dan Putih,kata Frozen kan?
hahaha.konon nk buat snow snow segala,
tapi mak x sempat nak oiii,jadiklah apa yg ada.
ahahaha.bab Candy Buffet nanti cerita lain k.
#ehmcmbanyakjeentryni. Kek Frozen yg Homei tu Nenek yg sponsor,
nanti kita cerita lain jugak bab kek yek! hehe



Hal Princess pulak.aku dh belajar dr kesilapan birthday dia yg lepas,
kali ni aku mmg kasik jugak dia tidur dlm pukul 12.30 gitu,
bg dia tidur mcm biasa.majlis start dlm kul 4pm gitu,so masa tu dia fresh sikit.
xde lah cranky nak moody je,so tahun ni tetamu dapat tgk pengantin yg ceria.hehe.
bab Baju Frozen Princess nanti aku bukak entry lain jugak eh.kuikuikui.

Princess pon nampak happy je haritu.mungkin agak pelik sikit,
kenapa ramai org.hehe.tapi,salam kaup princess dah expert,
kalau org ramai ramai dtg nk bg dia duit,dia amik tgn kanan dulu,
pas tu next tetamu nk salam,dia pgg duit tangan kiri,amik duit tu
semula pakai tangan kanan,hahaha,pandai anak ibuu,
#ibuutakajarpunye hahaha.




outfit ibuu pulak,beli kat kenanga je,mana yg hado! xnyempat dah nk carik,
tudung beli kat kawan.papa pon baju and seluar beli kat Paragon je.
hahaha.papa kali ni ikut tema,pakai seluar Biru,hehehe.sempoi lah papa.
one thing yg aku suka kat laki aku ni kan,dia x kesah aku nk buat cm mana pon,
tema apa pon,dia follow je.boleh je pakai apa apa,janji selesa.hehehe.
love u papa!


Princess Elsa ibuu.holloh2.models sangat posing tu!


gambar lap hingus pon hade.hahaha.Princess selsema haritu,
x sihat lg.sian anak ibuu,kalau taska tu ada budak x sihat,siap lah.
skrg ni ok lah sikit.dh jarang sakit.Alhamdulillah.opppsss sory,
OOT pulak.hehehe.eh banner tu aku design sendiri tau.lawa x?
kuikuikui.


hmm apa lg nk cerita eh? dah xde Idea lah,ok lah kot eh.nanti aku up lg entry lain.
haritu banyak jugak Hadiah Princess dapat.ni separuh je,ada lg lepas lepas tu,
excited kemain dia tgk hadiah.hehe.thanks buat tetamu yang hadir dan yg beri hadiah,
semua Princess simpan elok elok.tahun depan jumpa lagik! Opah and Nenek dah
fikir dh menu untuk birthday tahun depan.over kan?! hahaha bai ♥





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 comments:

  1. seronoknya dia. Happy birthday Princess. Hehehe.

    Cute. ramai yg buat tema frozen ni

    ReplyDelete
  2. Menjadi juga birthday princess. Darwish pny nnti cmnelah. Nebes aku.

    Btw, happy birthday princess. Semiga menjadi anak yang baik, solehah. Sorry, auntie tak dapat datang. Jauh bak hang. Huhu.

    ReplyDelete
  3. best nya anak gegel punya besday party. klu dekat untie dah terjah dah incess....

    entry terkini...bebel pasal selamat pengantin MADU

    ReplyDelete
  4. happy besday princesss! omey angat dalam dress frozen dia heheheheh ~

    ReplyDelete
  5. happpening nya party Incess...
    kite pon dah start pikir pasal besday party iqy taun depan...over tak?? over tak?
    hahaha

    ReplyDelete
  6. bestnyaa princess! ibu buat party utk dia.. sian adik hakimi xde party2 bagai utk 1st birthday ari tu..

    ReplyDelete
  7. amboii comelnya princess of the day...

    I expect ada 3,4 entry ye lepas ni.. i tunggu nii... hehe

    ReplyDelete
  8. Comelnya Princess.. Happy besday sayang... Semoga menjadi ank yg solehah berjaya di dunia & akhirat.. Aminnn

    ReplyDelete
  9. meriah birthday princess...mmg nampak betul2 princess la dia...comel...

    ReplyDelete
  10. Walaupun persiapan ibu incess ni buat last minit tp syok buat event sendiri...alaaaaa kalo buat kt kl pasti julia datang...cantik baju incess tau...happy belated birthday incess...mmmuahhhhhhhh

    besar dah anak2 kita rara...rasa nak nangis tak puas ulit masa baby hahahha

    ReplyDelete
  11. ala tomey-tomeynye princess...happy birthday princess...

    ReplyDelete
  12. selamat hari lahir princess.
    lama tak jenguk princess kat sini.. dah besar pun..

    ReplyDelete
  13. cantik princess

    mmg macam puteri dah nama pon puteri kan

    ibu dia pon cantik as always

    ReplyDelete
  14. Happy birthday princesssss :)

    Papa dengan ibu nampak ade sikit kurussss :)

    ReplyDelete
  15. selamat dua tahun sophea. stay cute!

    ReplyDelete
  16. amboi meriah ni...princess comel sgt...hepy besday princess

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com