Image and video hosting by TinyPic

26 September 2014

Harga OverTime untuk pengasuh

semalam aku lambat amik princess,
rehersal habis kul 5.45pm,then aku sampai kat taska kul 5.50pm,
aku amik anak mcm biasa jelah,aku x tanya apa apa pun,
pagi ni tetiba ada tulis kat whiteboard P.Sophia 5.50pm,
thats means kena bayar OT lah.aku tanya kat pengasuh lg sorg tu,
OT tu bayar kat sape? dia kata bayar kat dia,
then aku tanya lah berapa, berdebor debor hati aku nk tunggu jawapan,
hahaha.korg rasa berapa RM?

ce teka?


ce teka?


then pengasuh princess kata, RM7
errrrrr terkejut gak aku,tapi aku x tunjuk lah.hahaha.
rm7 untuk even 10minit.kalau lebih 6.30pm xsilap aku,
kena bayar double,means rm14.
adoiiiii,xbalik modal mcm ni.hahaha.
bukan lah nk berkira,tapi mcm mahal lah bg aku,
lepas ni mcm mana lewat pun,aku akan amik princess
sblm kul 5.30,kalau x kang kena bayar ot.hahaha
bukan kedekut,tapi dasar penjimatan.
hahaha.

tempat korg pulak mcm mana?
kena bayar OT jugak x?


ok lah,nk breakfast roti jala jap.opismate belikan td,
bai ♥


doa pagi jumaat



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments:

  1. sy anta kat BS..ni tengah fikir2 jugak berapa nak bagi dia..huhu

    ReplyDelete
  2. mahalnye rara..kita balik 5.30 tapi selalu smpai kat taska 5.40 lbh ckit..so hujung bulan dpt surat ot dlm rm6++ je..

    ReplyDelete
  3. scary la taska ni..mcm2 dgr..dgn anak terseliuh la..
    surat buang sekolah la
    surat ot pon ada...

    ReplyDelete
  4. makkaiii..mahalnye..ikut taska kot..mcm taska danish pukul 6 ke atas br kene byr kot..tp ade jgk..taska kt bwh opis ni camtu kot..ikut wp..xleh lebih 15mnt kot..klu x kene cas..

    ReplyDelete
  5. aku hantar BS.klu lambat bgth je.
    selalu sampai umah bs pkul 7.
    Aku nak bg lebih dia tak nak... =D

    entry terkini...Harris getting better

    ReplyDelete
  6. mahalnya.... taska anak kite sampai kul 630pm, lebih dari tu selalu cas rm5 tuk 1jam tp kalu lambat setakat 5-10minit, ticer dia ckap pejam mata jer..

    ReplyDelete
  7. ada taska dekat dengan umah ni sampai kul 6.30..
    saya anta ke umah pengasuh..ikut budi bicara saya je..kalo selalu balik lmbat, saya bg je lebih..
    kadang2 dia yg telepon cakap takyah amik..bawak jalan2..nnti dia anta balik..sonok anak berjalan..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com