Image and video hosting by TinyPic

19 September 2014

Princess 2nd Birthday : DIY Candy Buffet bertemakan Frozen


Sambungan dr entry semalam KLIK BACA aku asing asingkan satu satu entry lg.
dengan harapan boleh cerita dengan details lah.hehehe. #konon
Candy Buffet Princess tema Frozen ni aku buat sendiri,konsep DIY,campur aduk.
hehe.boleh lah dr xde.aku teringin nk buat yg mcm omputih punya tu,
tapi tak kesampaian,banyak item yg aku xde.ni je yg mamphooo!

bekas bekas putih,bakul biru,frame and stand untuk frame tu kami beli kat daiso je,
total total habis kat Daiso RM50,lg pun daiso dah tak banyak barang manarik pon.
tak tau nk beli apa.

air botol bulat tepi tu,aku beli kat chowkit,
sekotak ada 35 ketoi just rm19.90,label untuk air botol tu,
aku design sendiri,print atas A4,then suh laki aku tolong tampal.
hehehe.jimat kekdahnya.nk tempah x sempat.

dan sepatutnya aku ada buat signage untuk candy buffet ni,
ada donut,cupcake,mmarshmallow segala lah,tapi last minute,
malas nk buat.lantakkan situ.hahaha.

dan sepatutnya ada choclate fountain,
tapi last minute jugak aku cancel buat,sbb x sempat nk g cr stoberi
dan buah buah lain.so tak choclate fountain yeee.hehehe.
kasihannnnn~ 


Gold Balloon Foil number TWO  tu aku beli online,
rm6 seketoi,aku beli 2 ketoi,tapi x guna helium gas pon.
tak tau sape ada buat perkhidmatan masukkan gas kt ipoh ni.
so tiup sendiri je.

dan nampak x cupcake disitu?
ingat x dilema aku nk buat cupcake dlm entry lepas? KLIK BACA
akhirnya aku mmg tak sempat nk buat cupcake,
then aku dpt 1 idea mcm mana nk adakan jugak cupcake.
hahaha ( gelak jahat ) aku suruh mak aku g cari cupcake yg dh siap.
korg ingat x ada cupcake yg org jual dlm pack pack tu.
alaaa aku lupa lak amik gambar,mak aku beli cupcake tu 4 bag.
dan aku yg bijak pandai ni,amik cupcake tu,
aku masukkan dlm bekas lain,dan topping kan dgn fresh cream,
hah,amacam? bijak x aku? hahaha.akhirnya ada jugak cupcake.
hahaha.punyalah nk jugak ada cupcake.choooiii sangat!

dan masa aku dengar tetamu makan,
mak nya bertanya kan kepada anaknya yg tgh mkn cupcake aku tu.

" sedap ke? "

anak dia kata, " sedappp " 

hehehehe.dalam hati aku,legaaaa.mmg lah sedap.
cupcake vanilla tu sedap.dan fresh cream pulak tu.mst lah lg sodap.
walaupun tipu tipu.xbuat sendiri,tetap sedap.hehehe.

kalau korg x sempat mcm aku.boleh lah tipu tipu mcm ni.hahaha.
congo bar pulak di sponsor oleh Tokma princess,mekasih Tokmaa.



and nampak tak Banner yg terbentang indah tu? banner tu aku buat sendiri tau,
hehehe.bukan lah buat,maksudnya aku design sendiri,lawa x?
baik korg ckp lawa?! hahaha. dan org ada tanya,kenapa tetiba terselit pic
mak and apaknya kat situ.hahaha.wajib lah ibuu and papa ada,kalau x,
mcm mana nk ada princess.hehehe.



benda yg paling tetamu aku minat haritu tau x apa?
long stick yg aku kotakkan tu,nampak x?
benda alah tu sedap tau,rasa masam masam.
mmg ralit je kalau makan,aku gigih suh adik aku belikan kat pekan,
aku nk jugak menda alah tu ada,hahaha.lg pun x mahal pon.
rm3.50 je,ada 50 stick dlm dia.aku beli 4 pack,tapi habis semua.
hahaha.sabo jelah~ kalau korg duk Ipoh,cari kat kedai kat Pekan,
nama dia On Seng,org ipoh mesti tau.




and last skali,KEK FROZEN princess,
kek ni ditaja oleh Nenek.hehehe.mekasih nenek,
kek coklat dlm dia.tapi bukan moist,kalau moist lg sedap.
kek fondant ni best,cantik,tapi gulanya tu x bape lah in kalau nk mkn,
tu sbb aku suka kek yg guna fresh cream.

ramai yg teruja tgk kek princess,ibuu pon teruja,sampai sayang nk potong.
patung atas tu x leh makan pon.hehe.princess buat main akhirnya.

kalau korg nk tempah,boleh try PM kat FB kak Balqis  try lah tanya dia.
ramai yg nk buat kek kek bertema ni kan.hehe.

hmm apa lg nk cite eh,ni jelah kot.
tema Frozen yg ntah hape hape.hahaha.
tapi mmg puas hati bila buat sendiri,
xbanyak kua modal pon.dan kalau org puji lg best,
hilang segala penat lelah.

impian aku nk bukak bisness candy buffet.
harap nt satu hari boleh jd kenyataan.Amin.
hahaha.berangan je keje kau! bai!

bawah ni antara tema yg aku suka.
korg buat lah pulak eh.heee.bai ♥




rasa mcm nk buat lg skali!
birthday ibuu buat tema frozen,over x?
larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

  1. Aku dh agak dh, xsempat buat cupcake tu. Lol. Confirm beday ank aku tema ikut suka. Alahhhhhh..cmne review. Bajet rajin nk review mcm kau. Lol.

    ReplyDelete
  2. Suka sngt tema ni..cantik tau..
    Akk pun blm ada plan ni nak buat birthday aish..
    Tgok budget..huhu

    ReplyDelete
  3. Kalau birthday ibu buat tema frozen, baru aunty dtg ipoh ye. hahaha

    Kagum la ibu incess deko2 n design sume ni.

    ReplyDelete
  4. Ok dah ni Rara..kalau banyak masa lagi boleh buat macam2 kan...mungkin sebab buat hari sabtu.jumaat tu kerja,mana sempat kan..nanti2 buat hari ahad pulak.mesti sempat punya..sebab sabtu dah cuti banyak benda boleh uruskan..

    ReplyDelete
  5. rasa terkilan tak dapat join..jauh tuuuu..

    ReplyDelete
  6. cantik tema frozen..banner buat sendiri rara? kerlassssssss....hep kalo ibu buat tema frozen pe salah yer...bukan over...tp meletopssssssss

    ReplyDelete
  7. tema yg menjadi kegilaan..frozen..buat party kompem kluar modal banyak punya walaupun kita buat sendiri pon..

    ReplyDelete
  8. OHH buat sendiri rupanya .. kretif sungguh ..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com