Image and video hosting by TinyPic

01 September 2014

The Wedding of Erlina Kamil


ANDDD Finally m MUA satu masa dulu dah selamat bernikah.
Alhamdulillah,dari sehari ke sehari,manusia dok keep on tanya,
" bila nak kawen,bila nak kawen " and now dh kawen dh Elyn.
ni kad kawen dia,cantik kan! mcm yg kita jangka kan! simple and sweet.

eleh eleh princess,konon candid eh? haha
masa nk pergi kenduri,dah berjanji janji dah dengan Fina,
and then last minute pergi jugak ngan Fiza,kami mmg bff kalau bab mkn kenduri,
mmg ada je muka kami,hehe,yelah,kawan semua dh lebih kurang sama je,
so pergi skali jelah kan.Fiza pakai dress sequin yang aku jual tu.
lawa tau kaler tu,kalau korg nak,boleh lah order #ehsempatlagikmeniaga hahaha

BFF sekenduri.ngeh3
sampai je kat Dewan Lapangan Terbang tu,hujan dah renyai,
tapi hujan x lebat,renyai renyai gitu je,then panas balik.Alhamdulillah.
and what do u expect bila masuk dlm dewan? ur MUA kawen?
mesti lah benda yang sedap mata memandang dan lain dari yang lain kan?
AND YES! mmg lain! seriously!


kredit to ErlinaKamil Photog

Pelamin yang berdiri Gah,kerusi tinggi tu! aku adore betul lah! suka sangat!
dengan Tema Hitam Putih,dan dayang dayang pakai baju sedondon.
Balloon walkway! huaaaaa.such a perfect wedding! #jomsandinglagisekalalisayang!
#saiatakuad lahhhh! hahahaha.

masa kami sampai,Elyn tgh tengah makan,
aku x sempat nk capai pinggan,terus pergi kat pengantin dulu,
xsabar sangat nk tengok.hahaha.aku cari cari pengantin,xdop pong,
tengok dayang dayang je ada kat meja,rupanya pengantin duk menyorok kat
satu sudut makan yang lain.hah lain kan?! selalu tgk pengantin duk dengan makayah,
ni duk menyorok yorok tempat lain,soooo romantic! #jomsandinglagisekalalisayang!
hahaha.again!

credit pic to Elyn friend

her cake! cantik kan.sempat lg aku snap!tapi ni x siap lagik.

lepas dh g kacau pengantin,baru lah makan,makan pun xbape nak selera sbb
seronok borak and kagum dengan wedding ni.tapi geram dgn makcik caterer tu,
aku x habis makan lg.bawak anak g basuh tangan,dia dh angkat pinggan aku semua,
then ada org lain duduk tempat aku,hahaha.ok itu lawak.

Lepas dah makan,mulalah carik ruang ruang yg kosong,
untuk mula bergambar dengan pengantin atas pelamin,
lama jugak tunggu pelamin Free,then asal dh nampak kosong,
terus lah kami naik atas,kalo ko tunggu,mmg melepasss lah,hahaha.
bila dah sampai turn kami, setengah jam pulak lah kami kat atas tu,
mesti panasss je org yg tunggu turn nak naik tu.kihkihkih.
lepas satu pose,satu pose lagik,pas tu nak selfie lg,pas tu nk snap sorg sorg lg,
pas tu ramai ramai,pas tu pas tu pas tu, Kamil si hubsy Elyn pon dah naik bosan.
hahahaha.kesian dia.bertabahlah yeeee.pompuan mmg gitu.hahaha.
aku rasa pipi Elyn dah naik keras keras dh nak senyum.

tgh tunggu turn.

Kamil + Erlina 

selfie satu!

eh pic tuan belog ngan pengantin wajib lah ada,jgn tanya makan laki ai,
dia jaga anak.hahaha

eh,jangan ingat gambar kami habis di atas pelamin saje ye,
lepas tu merebak ke photo-booth pulekkk! hahahaha.
aku pulak berkawan dengan seorang insan yg gila bergambar,
so mmg amat menjadik lah.hehehe.


bergambar dengan anak anak,gini lah kekdahnya.
mak kelain,anak pandang lain.hahaha.kita tunggu yg tengah tengah tu
ada anak pulak.hehehe.cantik kan photobooth Elyn,kat sini pun nk bergambar
kena amik nombor,beratur semua.hahaha.



ni pic kami satu family,ada kisah kelakar dengan pakcik baju oren sebelah ni,
kami dah siap siap nk posing,dah senyum baikkk punya,
tup tup pakcik ni masuk tepi,and snap pic props yg ada kat situ,
laki aku kata dia record skali,kami tunggu lah jugak pakcik ni sampai habis
record,then tunggu lagik,lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,
sampai kami gelak gelak atas tu,then aku dengan suara manja cakap,
" pakcik,pakcik,kami nk amik gambar kejap boleh x? "
ko rasa aku kongajo x? hahahaha.sbb kalau x mmg xleh snap pic.
pakcik! andai kata pakcik terbaca entry saya ni,saya mintak maaf ye pakcik,
saya cuma nk ambil gambar,kihkihkih.hope pakcik cool jeee,sbb lepas aku ckp tu,
pakcik tu senyum senyum je and ketepi.hehehehe.baik lah pakcik ni!


and aku rasa tu je cite aku,mcm dh panjang sangat dh ni.
dah lama x menaip.gini lah kekdahnya.hehe.


and last but not least~


to this Newly-Wed , Selamat Pengantin Baru,
selamat menempuh dunia baru,selamat menghadapi dugaan baru,
dugaan berumah tangga,dugaan mendatang dan pergi,
dan tabahlah mengahadapi,bertolak ansurlah selalu,
berumah tangga itu INDAH.

Semoga kekal ke Akhir hayat,
semoga cepat menimang cahaya mata.
semoga Elyn jangan gemok mcm saya lepas beranak,
kahkahkah.ucapan apakah ittew! 
haih! #guraujeeh

 " Marriage is not just an auspicious bond. It is a journey that lasts till eternity. 
Right at the beginning of the journey, 
here’s wishing that both of you have a memorable and joyful ride "





























and last skali.tgk lah anak anak ni main belon walkway,bertabahlah pengantin.hahaha



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments:

  1. comelnye ballon kaler putih tu..!wedding cake pun cantik..

    ReplyDelete
  2. LaWa wedding kawan rara..bju dayang tu hitam semua..nice tau

    ReplyDelete
  3. Subhanallah. Such a perfect wedding ceremony. Cantik sangat ra. Semoga ur MUA bahagia hingga ke Jannah.

    ReplyDelete
  4. Hahahahhaha ketawa aku tgk pokcik tu...kalo aku kt tempat ko rara sure aku pun ckp menda yg serupa...lama kottttttt...lawa la wedding bff rara...cun habis :)

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com