13 October 2014

Apa rasanya Satey Ostrich?


sebelum ni aku ada buat entry pasal Ostrich Farm kan, KLIK BACA
harini nk cite pasal satey ostrich lak,
kalau datang sini x sah lah x mkn satey ostrich kan,
dan boleh dikatakan,rugi kalau x makan,
nak tau rasa dia? jap g aku cite.hahaha.

haritu kan kebetulan hari lahir suami aku,
so aku mmg lah xde hadiah nk kasik kat dia,
xsempat nk beli dan fikir nak bagi apa,
so aku cakap kat dia, " eb banjer satey ostrich lah ok? "
ahahahaha.laki aku tu,kalau satey,cakap je,dia mmg akan makan punya,
so kami pun order lah 1 set.mula kami nk oder 2 batang je,
sbb risau x habis dan x boleh makan,
and kami ingat satey ostrich ni besar sgt lah konon,
tapi sangkaan kami meleset yewww~


begini lah rupa satey ostrich dan kuah kacang,
kuah kacang tu sangat sedap!

satey ostrich x boleh dibeli sebatang sebatang,
korang kena beli minimum 6 batang,
harga sebatang adalah RM2, kami mula mula mcm risau,
tapi ok lah ok lah.order jelah.hahaha.
akk tu kata x leh order sikit sikit,sbb dorg bakar pakai air fryer,
amboiii kemain kannn! hehehe.


sampai je satey ostrich kat kami,
aku mcm takut je nk makan,tapi disebabkan bau dia menyelerakan,
aku pon ngap sebatang, rasa dia???
korg teka lah.MEMANG SEDAP hoiii~
hehehehe,nyesal pulak order sikit.mmg sedap,
rasa dia mcm daging biasa,tapi manis manis,
x liat ponnn! korang nanti kalau dtg sini.kena cuba hokkay!
rugi kalau x cuba. #tapikalautengokostrichsambilmakansatey,mmgtaklalu


tengok laki aku,makan dengan penuh selera,
princess pon bantai gak makan,hahaha,anak aku tu,apa je yg dia x makan,
aku masak batu and kayu pun makan.hehehe.senang nk bela.
Alhamdulillah.

pas ni korg cuba k! satey lain lain pon hade!
bai ♥





8 comments:

::EIDA:: said...

sedap eh! ok nnti try! hehehe

Cik Yaya said...

wow..boleh thn hrgenyer...
mmg brbaloi la tu ye.... ^_^

Mila Hilas said...

xpmh cube...dan mcm sis lah.rsa x lalu lah nk mkn.hehe

dalila said...

bile teringat ostrich tu mmg rs xlalu..hehe..tp nk try jgk nnt klu gi cni..

AnneRaini said...

nak try jugak...

Nory Zoulkefle said...

errrr sedappp ek...macam seramm plak nak makan...hekhekhek

Diana Rashid said...

sedap eik?/awat nampak macam tak masak..eheheh..

Mar Mansor said...

menda pelik mesti takut2 nak makan ..secucuk rm2?pianu kejap tapi kalo sedap ok la kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...