15 October 2014

bawak je ke office, mesti habis

breakfast harini, mineral coffee belum kacau.

alkisahnya, kat rumah aku ada sebuku roti, mmg tak berusik langsung,
mmg niat nak mkn,tapi asek asek ada je benda lain,
so roti tu terbiar je, dalam hati aku, daripada expired,
baik aku bawak g opis, bukan lah bawak roti bodoh bodoh je,
pagi pagi tadi, bangun awal sikit, pas tu buatkan scramble egg,
then bawak je planta siap siap, sampai office,
aku sapukan planta and scramble egg, hidang kan kat meja depan,
office aku mmg ada satu meja lepas masuk pintu utama,
kat situ mmg port makanan lah, sape yg bawak makanan,
akan letak kat situ, ko tgk lah tak sampai 10minit dah habis makanan tu,
hahahaha.ok itu tipu, bukan lah 10 minit, tapi yang pasti makanan
tu akan habis lah, Alhamdulillah~ so xde lah pembaziran.

kat office aku mmg mcm ni, letak lah hape pun,
mesti akan habis,hehehe.

harini aku sampai office awal.
seronok rasanya bila sampai tempat kerja awal,
sepanjang perjalanan td mendung, siap ada guruh lg,
sampai sampai office je,hujan lebat,
Alhamdulillah, semoga hilang sikit lah jerebu,
aku dah siap siap park kereta jauh sikit dari pokok,
office mate aku pesan, elakkan lah park kete bawah pokok,
risau lah kan, kita elakkan je, apa apa pun tawakal je.
ingat eh korg!



nahhh~ nak tepek picture tuan tanah sekeping.hehehe.
muka happy sampai awal.hahaha.

bai,nk breakfast jap! ♥





19 comments:

CikNaa said...

tapi kan rara, klu beramai biskut kering pun laku.. hehe. nikmat makan beramai kan..

HanNis SaNia said...

hihi bawak bekal sendiri lebih jimat kan?? Rajin buat breakfast pepagi. Tapi kita sempat p beli roti gardenier tu yg RM0.60 tiap pagi minum dengan milo bancuh :)

Azlina bt. Azis said...

cantiknya adik safura ni

idzwa kamaruddin said...

amboii adik manis!!

Kakzakie said...

Betullah bimbang kalau bawah pokok. Tak tumbang pun takut dahan yg patah..

syawalsimpsons said...

adoi sedapna breakfast

Aneez Jaafar said...

selalu buat cenggitu jugak.. selamat dari pembaziran!!!kan..

mama ka0ri said...

Happy tgk gamba rara happy...hihi..

MizzTina said...

sm je la mcm akak..klu roti nk dkt expired, bw g opis.. kompom hbs..

eima said...

kat opis ni mmg klu ape pun mesti abis kan ... sbb tuan punya pun dok ulang mkn ... hihih klu umah mmg tak dan nk mkn ....mmg tebaik kening cam ziana zain laarrr

Hana Syed said...

Rajin tuan tanah sempat buat bekal.. hihi

siti alfakhishah aman said...

yup alise pon buat mcm tu.. kalau agak masak byk.. bawa je p opis..

em musim sekarang jejantas pon bole roboh pura.. ati2

hai adik manis.. lawa gincu.. hahaha

Nurzakiah Hanum said...

hai adik manis
hehe

Allene said...

aku pun selalu bawak bekal. tp mkn dalam kete.. uhuhuh tak leh tunggu da.

Tihara said...

sedap pulak tengok roti dengan coffe ni :)

mama amir said...

samala...ada je lebih, bawak opis, kejap je abis...hihi

ummi aqilah (LM) said...

Best kan? Bawa apa pun habis.

Diana Rashid said...

letak pembakar roti sekali kat situ..silap2 tak yah keluar lunch pun Rara..:)

Mar Mansor said...

opis kami jarang letak makanan ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...