Image and video hosting by TinyPic

14 October 2014

Beza lelaki dan perempuan lepas memasak

Suami aku jenis suka memasak jugak.kadang kadang dh mcm berebut nak masak kami laki bini.tapi aku risau sket bila laki aku masak,kadang kadang sedap gila, kadang kadang makanan tu berupa sangat ngeri, sampai takut nak makan.hahahaha.laki aku punya derhaka pada resipi lg terokkkk dari aku.hahahaha.dia dah lah derhaka resipi, pas tu siap suka menambah nambah lg.

Lagik satu yg lg aku geram bila dia masak,korg tau apa? Aku geram bila lepas masak, biar je sume benda, lepas potong sayur, biar je pisau and papan pemotong, sisa sisa sayur sepah sepah, berbeza sangat dgn kita, kita lepas potong potong kita kemas siap siap kan, kita basuh siap siap kan.ni dorg x, tinggal sana sini.last last aku lah kutip basuh balik semua.hahaha.tp kdg kdg reti je kemas.tapi x sama macam kita lah.

Laki korg mcm tu x?

Tapi mcm mana pun, aku tetap appriciate bila laki aku nak memasak.kadang kadang hilang letih.tp kdg kdg laki letih bila tgk dorg masak.hahahaha.

Bihun goreng ni dia yg masak.nampak sedap.sbb aku pantau kt sebelah dia.risau dia masukkan mcm mcm.hahaha






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. Best apa dapat laki suka masak! Heaven giler.. tak payah nak pening2 nak masak sorang2.. cumaaa tu laaa.. lelaki ni kalau masak, dia memang masak betullah. masak je kerja dia. kemas2 ni jangan haraplah.. saya tengok abang sy mostly mcm tu.. mwehehehe..

    ReplyDelete
  2. samelah ngan husbandku
    konon nak ringankan beban
    hahahaha

    lepas masak ekin kne kemas
    lg penat adelah
    so lebih baik sndr je masak
    masak sambil kemas
    xdelah penat sgt

    ReplyDelete
  3. husband suka masak.. and alhamdulillah dia kemas sekali.. dia jenis x suka barang sepah2..

    ReplyDelete
  4. hahaha .. tu la kan ....
    cer cite sikit bahan ape yg die suka tambah2 tu ...

    ReplyDelete
  5. husband ain pulak kalau dah masak tu memang dia x terus kemas...dia makan dlu..dah sudah makan baru dia kemas...tp tu pun tgk la cara dia kemas cmne..kadang2 cincai2 je..last2 kite kena kemas balik..huhuh

    ReplyDelete
  6. suami saya langsung tak penah masak melainkan msak megi..dus2

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com