14 October 2014

Beza lelaki dan perempuan lepas memasak

Suami aku jenis suka memasak jugak.kadang kadang dh mcm berebut nak masak kami laki bini.tapi aku risau sket bila laki aku masak,kadang kadang sedap gila, kadang kadang makanan tu berupa sangat ngeri, sampai takut nak makan.hahahaha.laki aku punya derhaka pada resipi lg terokkkk dari aku.hahahaha.dia dah lah derhaka resipi, pas tu siap suka menambah nambah lg.

Lagik satu yg lg aku geram bila dia masak,korg tau apa? Aku geram bila lepas masak, biar je sume benda, lepas potong sayur, biar je pisau and papan pemotong, sisa sisa sayur sepah sepah, berbeza sangat dgn kita, kita lepas potong potong kita kemas siap siap kan, kita basuh siap siap kan.ni dorg x, tinggal sana sini.last last aku lah kutip basuh balik semua.hahaha.tp kdg kdg reti je kemas.tapi x sama macam kita lah.

Laki korg mcm tu x?

Tapi mcm mana pun, aku tetap appriciate bila laki aku nak memasak.kadang kadang hilang letih.tp kdg kdg laki letih bila tgk dorg masak.hahahaha.

Bihun goreng ni dia yg masak.nampak sedap.sbb aku pantau kt sebelah dia.risau dia masukkan mcm mcm.hahaha






6 comments:

Gee Lion said...

Best apa dapat laki suka masak! Heaven giler.. tak payah nak pening2 nak masak sorang2.. cumaaa tu laaa.. lelaki ni kalau masak, dia memang masak betullah. masak je kerja dia. kemas2 ni jangan haraplah.. saya tengok abang sy mostly mcm tu.. mwehehehe..

e k i n ♥ y u s r i said...

samelah ngan husbandku
konon nak ringankan beban
hahahaha

lepas masak ekin kne kemas
lg penat adelah
so lebih baik sndr je masak
masak sambil kemas
xdelah penat sgt

mOoN IzzaN said...

husband suka masak.. and alhamdulillah dia kemas sekali.. dia jenis x suka barang sepah2..

eima said...

hahaha .. tu la kan ....
cer cite sikit bahan ape yg die suka tambah2 tu ...

Aeen said...

husband ain pulak kalau dah masak tu memang dia x terus kemas...dia makan dlu..dah sudah makan baru dia kemas...tp tu pun tgk la cara dia kemas cmne..kadang2 cincai2 je..last2 kite kena kemas balik..huhuh

Mar Mansor said...

suami saya langsung tak penah masak melainkan msak megi..dus2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...