09 October 2014

Harga Tiket Masuk Ostrich Farm Port Dickson 2014

masa Kursus dan bercuti kat PD haritu,
sempat lah aku bawak Princess g Ostrich Farm kat PD tu.
konon kan nk dedahkan anak kepada persekitaran,
kena lah bawak g farm.hehe.Princess pulak jenis x takut
dan bukan penggeli,so mmg senang nk suh dia try mcm mcm.


HARGA TIKET MASUK ke Ostrich Farm ni dah lain tau,
kalau dulu aku search Dewasa RM10,
tapi skrg dah naik tauu.sobs!

saje je buat buat terkejut kat hakak yg jaga kaunter tu,
tapi mmg dia kata dah naik harga.sadis mak jemah!

Harga Tiket : Dewasa RM13
Kanak Kanak bawah 2 tahun : RM8 x silap aku,
bawah 2 tahun free jeww.





korang jangan ingat farm ni lawa kemahen mcm zoo,
dia mmg betul betul mcm farm,korang akan di sambut dengan ayam
ayam yg berkeliaran,dengan kambing yg terlepas nk cr makanan,
dan ada jugak biawak,tetiba keluar dr semak.haih risau aku,
aku kan penggeli.tapi princess relax je.

besar jugak lah Ostrich Farm ni,sempat lah nak berpeluh,
masuk masuk je ada kolam ikan,Angsa,itik, angsa tu bising betul.

ostrich ni mmg tinggi kan, aku takut pulak tgk ostrich ni,
bulu mata and mata dia lawa,tapi kaki dia buruk,
bau agak busuk lah.jangan tanya lah.
yg orang kata kata pasal ostrich tanam kepala dlm tanah bila
takut tu adalah x betul yew,dia bukan tanam,dia letakkan je
kepala dia kat tanah,bukan tanam dlm tanah.hehehe.

Ostrich adalah haiwan liar,dan lari sangat laju,
tengok lah kaki dia panjang mana kan.



Princess suka tgk chicken,hehe,sampai cekak cekak pinggang,
2 3 kali nak g tgk chicken,chicken dia gemok gemok.
aku pun geram.


unta tua pun hado! hahaha.dah x larat sangat dah aku tgk unta ni.


Keldai ni cuba teka,betul ke patung?
korg tau x,masa kami lalu depan keldai ni kan,dia boleh
megeras mcm batu,x bergerak gerak,aku pun x faham kenapa.
mmg dia mcm tu ke eh,tapi keldai jantan kat belakang dia dh stim sorg sorg,
aku pun x tau kenapa.hahaha.memalukan betul!


ni pulak kandang rabbit,penuh rabbit mcm mcm jenis dlm ni,
aku suka betul rabbit,gemok! gebu je!
aku ckp kat suami,nk bela rabbit,dia kata nanti ada rumah sendiri,
nak bela hape pun bela lah,yeay! suka suka!
aku dulu mmg bela rabbit,suka sgt kat rabbit,tapi rabbit ni membosankan,
dia x de suara mcm kucing,tapi senang lah nak jaga.



lepas tu sesi kejar kejar ayam,hehehe.ayam kat sini mmg dibiarkan lepas.
tapi xtau lah kalau weekend masa ramai org dia kurung,
masa aku pergi tu,weekdays,so xde org sgt.

papa pergi belikan makanan ayam,
nak ajar anak bg ayam makan kononya,
kemahen suka anak beranak bg ayam makan,
aku? tolong snap pic jelah yeww,ibuu malas nk kotor tangan.
hahaha.tapi tu pun berebut makanan ayam tu.

bukan just bagi ayam makan,
anak dara aku tu kan x reti nk takut,dia nak pegang ayam tu,
papa amik ayam tu,kasik dia pegang,teruja gila muka dia.
hahaha.kelakar sangat! good job anak ibuu!
jadilah pencinta haiwan ye.

tapi last last dia kena patuk ngan ayam,
ayam tu ingat kat tangan dia ada makanan,
tu dia patuk,tapi budak tu x nangis pun,sbb x sakit kot.
tp muka dh cuak lah masa tu.


video

ayam ni last tempat kami lah,lepas tu balik terus,
sbb petang nk g mandi laut pulak.kami jalan tgh tgh panas terik,
sabo jelah kan! tapi nk tunggu petang xleh,sbb dia tutup kul 5.30pm.

tapi aku suka lah bawak anak aku kat tempat tempat mcm ni,
seronok tgk muka teruja dia.lepas ni nk bawak lg pergi tempat lain,
tapi xnk bawak g zoo,zoo mahal! xleh pgg haiwan lak tu.
hahaha.


sekian,last skali haruslah ada gambar ibuu dan anak.
hehehe.tgk ostrich belakang aku tu.mcm nk makan je kepala aku.
hahaha.ok bai ♥





20 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Gemok2 jer ayam2 tu..
amboi..cekak2 pinggang tu..hehe..comel. ^_^

Aeen said...

bestnya princess gi tengok ostrich..dah naik harga ek tiket dia skang..huuh...

Nurzakiah Hanum said...

seronok anak2

ameris said...

wahh.. nak bawa rayyan & yaya jugak laa dtg sini.

idzwa kamaruddin said...

hahaha..akak takut dgn binatang besar!!

Zaza Abdul Latif said...

pendedahan sangat.. kan princess.. hahaha.. ehh nanti dah besar sket si princess tu boleh naik ATV macam kak jah haritu.. 1 ATV naik 2 beranak.. lepas tu diorang bantai naik ATV yg budak kecik plak.. fun!!

Liyana said...

aku yg dekat pun x sampai lg kat sini ahaha
btw cantiknye kamo :D

nida-razak said...

tak tau pon ada ostrich farm kat pd tu.. haritu tgk insta rara baru tau..hehe

Sue-Rya Qistina said...

ehhh..dah takde ke kambing yg sgt peramah tu? kalau nak tau, kambing yg akak maksudkan tu adalah tourist guide kat ostrich farm ni. dia la yg paling sibuk dan suka kaco binatang2 kat sini. pelik jugak dia dah xde...

MG schmidt said...

syok jgk ea :)
jaga2 kepala tu kne catuk plak nnti ^__^

Cikna said...

Hari tu g PD sempat lalu je kat sini....;-)

Chekgu Azrine said...

Klu g pd nk singgah sini..wajib!!!

Diana Rashid said...

kalau akak memang tak pi la.Mikhail berani sangt tapi ibu dia penakut sebab tu tak boleh pi..hahaha..satgi masuk2 dah ibu terjerit2 kawal anak.."ibu ni macam pengawal peribadi je.."Maisara suka cakap macam tu..:p

Julia Johari said...

Syokkan dedah anak2 ngan animals...baju mak sama dh ngan anak...seluar je tak sama nanti cari sedondon tau heheh

lovelywa said...

iol org PD pon tak pegi2 tempat ni..tgk dari luar pun sendu jek..ahaks

Amy Hilmirda Daud said...

Baru tahu.. lama benar tak menyengah sana...huhuhu

azizah :) said...

best lah princess..
jijah duk PD pon tak pernah sampai sini agi kak.. hahaha

dalila said...

makaiii princess..auntie pulak yg geli geleman tgk princess pegang chicken..xtakut ke tuuu?blh la jd doktor haiwan..pencinta haiwan..bgs btl..klu danish dh menangis dh kot..hahaha

Amanda Suria said...

Pernah masuk sekali tp masa tu tempat ni x terurus...maybe skrg dah ok dan ada pengurusan baru...dulu x byk binatang skrg tgok mcm dah byk je...nanti nak terjah sekali lg...

::EIDA:: said...

amboi cekak pinggang uols.. HAHHAHA eh eh rara dah kurus laaaaaaaaaaaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...