Image and video hosting by TinyPic

08 October 2014

Jubah kanak kanak yang cantik dan selesa


Jubah Princess pagi Raya Aidiladha 2014,
kain yang sangat selesa,sejuk,berat,terletak,
mmg ngamngam je princess pakai,xpayah alter dah,
budak tu sampai x nak bukak jubah dia.

anak aku ni skrg,baju yang dia nak pakai,
dia akan pilih sendiri,kalau dia kata TAK NAK,
so dia TAKNAK pakai,tak payah lah paksa,
dia akan cakap, " jap jap ibuu,jap "
hah,rasa nk picit picit je pipi tu.geram aku.
so masa beli jubah ni,dia xnk tau,
aku suruh dia try,dia taknak! aku dah risau dah,
dah lah dia xde baju nak pakai.baju kurung semua dah ketat,
sendat tang perut.hehehe.tapi dia tak nak pun,
aku beli kan jugak, nanti pujuk lah dia pakai.

malam tu saje tunjuk dia,suruh dia test,
cakap kat dia, " Princess test baju ni,nenek nk tengok "
anak aku  ni,kalau JUAL nama nenek dia,semua boleh je,
terus semua menjadi,haih! adore sgt nenek dia.

lepas tu pakai kan baju,dia pun tunjuk kat nenek,
" nenek,teng teng tengggg " pas tu nenek puji,
kemahen lah dia suka,pusing pusing jubah tu,
pas tu sudah lahhh xnk bukak,haih! dah suka sampai xnk bukak pulak,
jenuh pulak nak memujuk suruh bukak,
nenek jugak memain kan peranan,suruh bukak,
then pakaikan baju Elsa,baru lah ok,
mcm mcm perangai anak ni.

baju ni aku carik kat Kenanga je,
sbb aku pun demam,xlarat nk jalan jauh jauh,
kepala berat je,tu pun terus pergi ke floor kanak kanak,
pas tu terus beli je,xpusing pusing sangat,sbb kepala hotak aku
yang dah mcm nk pusing.

Jubah Kanak Kanak, Size 28 : RM40

Jubah budak pon RM40 komerrrr,hahaha.
nk harapkan dapat rm20, rm25 mmg nanhado lah.
ada tu ada lah,tapi jahitan x cantik,kain xsedap.
mcm bodoh jeee kain kalau yg murah tu,
aku bengang betul.

tapi jubah ni aku suka,kain jenis berat,even hitam,
tapi princess x peluh peluh pun masa jalan jalan,
dan kain jenis sejuk je,jahitan kemas,
piping kuning tu pun cantik.terus aku beli je,
malas nk fikir.janji anak aku pakai cantik dan selesa.

sebab aku beli jubah kat princess,
nanti nk pergi kenduri mana mana senang,
kalau xde baju,sarung je jubah.kihkihkih.
mak mak mcm aku,semua nk senang kije je.
hampeh kan!


ok lah,tu je nak cite.bai ♥



posing gedik dia melebih dr ibuu,ibuu malas layann~ hahaha.
ibuu dah mcm undertaker.hahaha




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. pincess over dari ibu sebab belajar dari ibu..hehehe..kalah la ibu lepas ni!!

    ReplyDelete
  2. akak kalau nak beli jubah atau baju melayu maisara dan mikhail akak beli kat parit buntar je,,sana murah2 tau Rara..Rm20 dah dapat sehelai jubah budak lelaki..dulu pernah la nak ambil kat sana dan jual tapi er,..suami tak bagi pulak..heheh..

    ReplyDelete
  3. nnti nak crik gaklah
    kedai yg mane rara?
    makyong mls nak ronder 1 kwc
    hahaha

    ReplyDelete
  4. cantik plak design utk bebudak ni, jeles mak-mak tau

    ReplyDelete
  5. Comelnye...ngam2 jubah tu kat dia...cantiklah..

    ReplyDelete
  6. amboiii princess..menggodanye..hihi
    comeii ngat princess pakai jubah..

    ReplyDelete
  7. ololo comel gituu..

    sggh isi tbg gak =)

    ReplyDelete
  8. Oo..cantik2.ek rara kat sana..rm40 tu kira ok kot harga dia kalau dh kata kain dia elok.ngn berat tu...princess pun pakai xberpoloh..blhla try g cari nti...mana gambar rara punya ootd?

    ReplyDelete
  9. haaaa.. nak belikan jubah ke aisya? habis jubah dia angkat ke perut karang.. huhuhu

    ReplyDelete
  10. serius cantik kot baju tu..
    Kenanga.. tak sampai lagi kat sana..

    ReplyDelete
  11. Ank dara dah pandai memilih ni rara..

    Teringin gak nk bershopping kat kenanga ke,..mna2 jenis jualn bnyk2 ni..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com