Image and video hosting by TinyPic

07 October 2014

Kes Korban Lembu Bunting




sepanjang 27 tahun aku hidup,
ni 1st time aku dengar, Ya Ampun! kesiannya,
kenapa boleh xtau lembu tu bunting?
takkan x boleh bezakan?
kalau lah aku ni yang x reti bezakan lembu bunting tu,
mmg boleh lah diterima akal, tapi kalau TAUKEH lembu
tu tak kenal lembu tu bunting,mmg aku pelik,
takkan tak kenal?

komen org mcm mcm,tapi yang aku baca,
ada Ustaz yang kata,boleh makan Janin Lembu ni,
tapi aku x pasti ibadah korban tu boleh ke x.
kena tanya yang arif lah.

tapi aku still kesian kat Anak lembu,
and ibuu lembu tu,kesiannyaaaa~ huaaaa.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

  1. Akk pun rara..klu kesian kita xblh mkn dgg korban tuh rara..huhu..tu sbb akk xsuka tgok org korban..sbb tula..uhuk

    ReplyDelete
  2. mase kecik dl pnah gak jiran sembelih lembu bunting.. kesian.. tp kitorg mkn je daging ibunyer. pasal sah x korban tu xpastila kn. haish..kasihan..

    ReplyDelete
  3. kalau kesian tak boleh makan tu..heheh.

    ReplyDelete
  4. rasa macam lembu betina tak boleh buat korban. hhmmm entah la. macam2 sedih.

    ReplyDelete
  5. ada bc gk kt fb psl lembu bunting ni...1st time bc kes camni

    ReplyDelete
  6. lahaiii..xkan pulak xtau kann..besar jgk dh tu ank lembu tu..

    ReplyDelete
  7. adoi jadi kesian plak ngan lembu tue..mesti lembu tue sedih sebab tengah pregant kena sembelih plak...

    lepas nie kena sediakan doktor haiwan utk check lembu yg nak dikorbankan tue..x de la masalah lagi

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com