07 October 2014

Kes Korban Lembu Bunting




sepanjang 27 tahun aku hidup,
ni 1st time aku dengar, Ya Ampun! kesiannya,
kenapa boleh xtau lembu tu bunting?
takkan x boleh bezakan?
kalau lah aku ni yang x reti bezakan lembu bunting tu,
mmg boleh lah diterima akal, tapi kalau TAUKEH lembu
tu tak kenal lembu tu bunting,mmg aku pelik,
takkan tak kenal?

komen org mcm mcm,tapi yang aku baca,
ada Ustaz yang kata,boleh makan Janin Lembu ni,
tapi aku x pasti ibadah korban tu boleh ke x.
kena tanya yang arif lah.

tapi aku still kesian kat Anak lembu,
and ibuu lembu tu,kesiannyaaaa~ huaaaa.



7 comments:

Chekgu Azrine said...

Akk pun rara..klu kesian kita xblh mkn dgg korban tuh rara..huhu..tu sbb akk xsuka tgok org korban..sbb tula..uhuk

Hafizah said...

mase kecik dl pnah gak jiran sembelih lembu bunting.. kesian.. tp kitorg mkn je daging ibunyer. pasal sah x korban tu xpastila kn. haish..kasihan..

Diana Rashid said...

kalau kesian tak boleh makan tu..heheh.

J.Syazwana said...

rasa macam lembu betina tak boleh buat korban. hhmmm entah la. macam2 sedih.

mama tisya said...

ada bc gk kt fb psl lembu bunting ni...1st time bc kes camni

dalila said...

lahaiii..xkan pulak xtau kann..besar jgk dh tu ank lembu tu..

mrs kayrul said...

adoi jadi kesian plak ngan lembu tue..mesti lembu tue sedih sebab tengah pregant kena sembelih plak...

lepas nie kena sediakan doktor haiwan utk check lembu yg nak dikorbankan tue..x de la masalah lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...