Image and video hosting by TinyPic

09 October 2014

Kinetic Sand Murah : Tinggalkan Ipad dan meransang motor skill anak anak

apa itu Kinetic Sand? Kinetic Sand ada lah sejenis mainan Pasir yang
dicampur dengan bahan lain, yang menjadikan ia seperti playdoh,
tapi playdoh adalah tanah liat dan Kinetic Sand of course dr pasir.
kenapa pasir? walaupun pasir hanya kaler brown, tapi pasir mempunyai
texture yang lebih menarik perhatian anak anak,aku rasa~
dorg lebih suka memegang pasir.contoh terdekat anak aku lah,
di jenis yang suka explore, dia suka sgt pasir, tapi sedih,
depan rumah kami xde pasir,ada pasir sikit sikit je,kesiann~
aku x pernah marah dia main pasir, biar kan dia main,
biar dia pegang,biar dia rasa,itu lebih bagus aku rasa.

Kinetic Sand ni dari Sweden,
ciptaan ni aku rasa sangat menarik, untuk budak mcm anak aku,
yg rumahnya jauh dari tempat tempat berpasir ni.hehe.
boleh main bila bila masa,tapi xperlu risau tentang pasir di mana mana,
just letakkan dalam satu bekas,dan boleh main dengan aman.

aku skrg mmg tengah kurangkan aktiviti princess dengan Tablet,
aku xnk anak aku hidup dengan tablet,biar dia hidup dengan permainan,
permainan yg boleh membina motor skills dia,
biar dia jadi sedikit creative untuk membuat sesuatu dengan pasir tu.

korang jangan risau kalau anak korg allergic ke hape,
sbb aku difaham kan Kinetic Sand adalah Gluten Free.




Kinetic Sand adalah melekat antara satu sama lain,
dan tidak akan kering,no worries ya!

korg boleh rujuk YouTube untuk banyak lg review Kinetic Sand.




mana nak beli Kinetic Sand murah?
aku ada jual! kenapa aku jual murah?
biasalah,aku beli borong! ehehehe.

harga pasaran dulu sekilo RM90 tau,
harga aku mesti lah murah!

Kinetic Sand!
Kinetic Sand!
Kinetic Sand!

by MomsmadnessGarage hanya RM60 sahaja!
jika berminat,boleh PM aku di
page MMG

hanya RM60 Sahaja! cepat!












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

  1. Sebenarnya kan... Elman sangat geli dengan pasir tau... hahaha

    mak nye kejam nak jugak paksa anak main pasir! :D

    ReplyDelete
  2. murah tu.. nak beli tpi hubs x bagi.. huhu..

    ReplyDelete
  3. ni sesuai ni untuk budak-budak bandar..tak la pelik jumpa pasir..huhu..dulu kecik-kecik saya main pasir buat rumah je..hehe...

    ReplyDelete
  4. Sebenarnya ini adalah permainan yg baik utk anak-anak. Kalau diluar negara anak-anak yg kita tinggal di tadika bermain dgn ini. Siap boleh mereka-cipta taman permainan anganan yg mereka suka. Cikgu mereka akan sediakan macam pokok plastik kecik-kecik dan batu-batu buat atas meja belajar.

    Bagus utk merangsang minda anak-anak..

    ReplyDelete
  5. ada disediakan bekas sekali ke ni? nak kena tanya hubby dulu kot dia ok..

    ReplyDelete
  6. Menarik....tp nak tau jugak...bahaya ke x dan anak2 umur berapa yang sesuai main kinetic sand ni...takut ada yang masuk mulut kang

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com