15 October 2014

Makanan Pasar Malam ibarat ..........................


harini aku OT, pergi pasar malam untuk cari makan malam,
tapi dari minggu ke minggu,aku rasakan semua makanan mcm pelik,
mcm harini aku beli uncle BOB, Rm6.50
rasa dia? pahit, mcm digoreng pakai minyak yang 40kali recycle,
kalau tgk minyak dia mmg hitam legam,sedangkan minyak boleh pakai 3 kali
je kalau untuk menggoreng,suami aku pernah pesan,
ce tgk minyak dia,tu sbb suami aku kureng sket mkn benda gini.
mmg aku kecewa sangat!


kedua aku beli keropok lekor, nampak tempat dia bersih,
aku x jenguk pon dlm kuali,tapi bila mkn,and again,
rasa minyak yg telah di ulang pakai banyak kali,
sampai x de pon rasa keropok lekor,
sedih gila aku,


murtabak, rm2.50, dah lah xde kari,
selalu kalau beli kt mana mana ada kari,
ni xde,mulut ni teringin nk mkn murtabak td,
sbb hujan hujan ni kan,tetiba mkn murtabak,
tawar pulak.kalau ada kuah sket mst boleh cover rasa tawar tu,
haih~

aku bukan lah cust yg sangat cerewet,
aku cuma pentingkan kebersihan,
akan tetapi, kalau bersih je, rasa tu tak de,
mcm mana? lepas ni mmg takkan beli dah 3 3 item kat atas ni,
serik lah lah,tempat keropok lekor dah 2 tmpt aku blacklist.
lepas ni beli tmpt lain lak,dan lepas ni jugak,
mkn buah jelah kalau g pasar malam,
hahaha.dah tu,semua x sedap,
nk makan apa,
diet pon tetap kena makan kan!

dorg ni meniaga mcm kita ni x bayar kan,
makanan makin mahal, tapi cubalah jujur sikit,
minyak tu gantikna yg baru,hagak hagak lah kan.
haih ntah lah~ malas nk cakap dah,
bai!




5 comments:

Cik Puan Eka said...

Kt teluk.intan ni mknn pasar malamnya mmg best lg2 kt tempat eka dduk. Murah dan sedap. Kopok lekonya eka tgok minyak dlu. Nsib baik tak hitam. Mknn lain bole dikategorikan murah n sedap berbanding ngn tmpat eka n keyel. Mula2 dtg sini. Eka sampai tanya harga dua kali haha. Sbb kdg2 eka rasa murah. Pnh pg pasar mlm bandar. Beli air pun dah nk basi. Sobbbbbbss. Nk untung je deme tanpa fikir pelanggan

Chekgu Azrine said...

Sis..lg 1 sllu org melayu yg meniaga depa suka boh ns skit2 je..kedek!

Mar Mansor said...

dah lama tak gi pasar malam..
suami saya kata..pasar malam pon makanan mahal..ok..baik..emm

Allene said...

sbb tu aku mals g pasar malam ra... rela tak makan. leh kurus.

Diana Rashid said...

nak jimat punya pasal..kan??tapi pantang harga minyak naik,harga diaorang pun naik..patut nya kualiti tu dijaga bila harga dah naik..erm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...