01 October 2014

Pewarna Kuku ( Cutex ) yang boleh di bawa Solat


seperti yang dijanjikan haritu,
kita nk cite pasal Cutex yang boleh bawak solat ni.
amboi beriye sangat kan nk pakai cutex segala.
hoverrr gila.

cutex ni aku beli masa Jualan Puspanita jumaat lepas,
Office mate aku lah punya pasal ni.hehe.
last last aku pulak terjebak.aku mulanya malas nk amik port,
tapi bila dia kata boleh TARIK JE cutex tu,
xperlu nails polish,so kalau kita pakai pun,
tak merosakkan kuku katanyaaa,and siap ada Vit E lg dlm cutex ni.
hehehe.

aku beli sebotol Rm15,
paling murah yg aku jumpa,kalau kat IG shop,
sebotol rm35 tau,mcm x berbaloi pulak nk beli.
ni murah,so boleh beli lg.hehe.Jimat jimat,ingat konsep tu.
hehe.


ni bukti kita boleh tarik je cutex ni.
ni bukan aku tarik,ni tercabut sendiri masa aku basuh basuh pinggan.
hahaha.mmg dia x tahan lama,dia boleh tercabut sendiri kalau
kita buat buat kerja rumah.and lagi satu,
kalau korg nk masak makanan anak ke apa ke,
jgn lah pakai,sbb kang termasuk pulak dlm makanan anak.
hehehe.

and lagik 1,even cutex ni boleh bawak solat,
tapi bagi aku,biarlah dibuang dulu cutex ni,
jgn lah kita solat skali dgn Cutex ni.mcm x berapa nk sedap
pulakkan kalau solat dengan kuku berwarna.

masa nak berjalan je pakai hokkay?! hehehe.
kalau pakai time period je pun lg bagus.

p/s : kalau ada yg tak suka dengan entry ni,sila jangan teruskan bacaan anda ye,
terus je klik X,sbb sy x perlukan nasihat nasihat ustajhah kat sini.
im just sharing and just review,thanks!


IG hashtag #pelloffnailspolish 



bai ♥





6 comments:

Chekgu Azrine said...

Oo..ok jgk utk sesapa yg nk pkai curex yg blh dibawak solat..

Allene said...

aku tak confident la ra... uhuhuhh

entry terkini...What inside IKON connaught

Mimy Hamid said...

KAKMI BELI GAK HEHE..TP LAKI KRITIK MCM KUKU BERUK...TERUS TAK PAKAI..SENTAP MULUT PUAKA LAKI HAHAH..OK DIA JUJUR

MG schmidt said...

guna time period boleh la ni kan :)
mudh tggal

nuyui a.k.a miss YUI said...

haah sebaiknya buang dlu kan kalau nak solat..itu lg baik..hihi

cujen lejen said...

murah RM15..selalu tgk dalam 30-35 camtu... senang kan skrg ni..macam2 ade..dulu nak pakai cutex asik la pk nnt nak cuci maleh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...