Image and video hosting by TinyPic

31 October 2014

Princess : Checkup Gigi


harini Taska princess ada buat Program Pemeriksaan gigi,
ada lah aktiviti aktiviti lain, kami mak mak pak ni di jemput lah hadir.
hehe.aku mmg mcm excited nak pergi, nak tgk kondisi gigi anak aku.
dorg ada buat sapuan florida setiap 6 bulan.princess mmg
dah ada kad merah tu, kad cek gigi.ritu dh sapu florida,
now xpayah, cuma check je.

dengan mama Amani

kami mak mak pak diberi ceramah dulu sorg sorg.
cite lah pasal gigi gigi anak memasing,kalau korg tgk pic yg atas sekali tu,
pic gigi paling bagus ada lah yg num 2, dia mcm ada kapur kapur sikit,
yg tu yg paling bagus, dan gigi yg jarang adalah gigi yg elok yeww.
jgn ingat gigi jarang tu gigi anak kita pelik lak,
gigi jarang bagus untuk gigi kekal tumbuh nanti.
dia ada ruang untuk keluar, kalau rapat rapat sgt,
tu yg nanti gigi kekal akan bersimpang siur, *eh faham x ni?
aku pulak tgk gigi anak jarang jarang, aku lak risau.haha.
tapi skrg x risau dah, dan paling baik, anak umur setahun,
dah boleh bawak dia jumpa doktor gigi, untuk ajar dia kenal doktor gigi,
dan doc leh check gigi dia elok tumbuh atau x.

lagi 1 doc kata, kalau berus gigi, kalau boleh jgn kasik anak telan ubat gigi,
nanti gigi kekal yg tgh proses nk keluar tu akan jadik rapuh,
sbb banyak telan ubat gigi.kalau boleh ajar anak meludah,
princess suka mkn ubat gigi.mmg geram aku,lepas ni xnk bg dah.
tu selalu aku buh sikit sgt ubat gigi kat dia, tapi pastu dia mintak lagik,
hishhh, sabor jelahhh~
nak check gigi, tapi xnk bukak mulut.

Princess ni jenis pemalu tau, mmg pemalu kalau dgn org x kenal,
kalau dgn org kenal, dia akan jadik gedik.hahaha.
dia punya pemalu sampai xleh nk buat apa apa.
sampai nk suruh bukak mulut pon mmg dia xnk.
banyangkan lahhhh~ tapi misi kata princess punya gigi ok.


mcm masa kita sekolah sekolah dulu kan.hehe


dapat lah towel and pen, princess dpt ubat gigi Kodomo Lion and berus gigi.
hehehe.best sgt Taska Cumi Ciki ni, sbb ada mcm mcm program.
taska anak korg ada buat x? best kan?!

heee ok lah, tu je nk cite.bai ♥





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

  1. wahhh bagus bagus, princess pergi check up gigi...

    ReplyDelete
  2. ooo umo setahun dh kena bwk eh? pegi klinik ckp nak check ke?

    ReplyDelete
  3. Zaman budak dulu paling takuy dgn doktor gigi..huhu

    ReplyDelete
  4. Nanti nak juge bawa nayli g dentist..tp takut ti die xnak buka gigi mcm princess..huhu

    ReplyDelete
  5. sebab ubat gg budak kan manis.. pincess jaga gigi k.. kasi lawa macam gigi mama.. hehe

    ReplyDelete
  6. Salam... Mmg ok sesangat sbb bg pendedahan awal kt kid mcm mana nk jaga gigi. Anak cikla pn ada jugak program mcm ni kt tadika dia...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com