15 October 2014

Princess : makeup lah bu!


anak dara ni dah pandai,
bukak lipstik aku, letak kat bibir dia,
ko tengok, ada x comot? xde kan? dia lg dasat dari ibuu,
xpayah tengok cermin pon, terletak je lipstik tu kat bibir,
dah lah pakai NYX aku, amsterdam pulak tu,
haih anak dara anak dara.

semalam aku terletak beg makeup atas almari makeup,
lupa nak simpan atas almari, ( skrg segala benda semua atas almari,
kalau dapat dek anak dara, habis semua kena dikerjakan )
aku tgh layan whatsapp customer, aku tgk dia diam je,
rupanya muka dh penuh krim, mulut ada lipstik,
pas tu tgh cobaan nk memakai eye liner,
perghhhhhh~ mmg hebat, siap nk pakai eye liner,
dia tau setiap alatan tu dimana nk bubuh.
hebatkan anak skrg?!

padah kan.padah nya makeup depan anak,
mula mula dia perhati je, lepass tuuuuu!
dia ikut sebijik sebijik.


ko nampak face blender aku ni?
dia nampak selalu aku letak loose powder,
then sapu kat muka kan, tapi dia! amik brush aku,
sumbat dlm face cream aku, then letak kat muka,
see jd apa brush aku??? nak marah ke x mcm ni?
ke nak gelak je? bila aku tanya dia, " princess buat apa ni? "
dia kata, " makeup bu makeup, tepi tepi "
amboiiii sangat kan!!! haih!

aku sampai nk marah x jadik nk marah.hahaha.
mmg lingkup semua barang.terpaksa cuci satu satu,
lap lap semua benda yg kena cream muka aku,
brush ni aku dah selamat campakkan dlm tong sampah,
tak kuasa aku nk membasuh2.nanti beli baru je,
dah lah barang hantaran ni dulu, bobbi brown punya barang.
huaaaaa.tapi malas punya pasal.buang jelah! bukan senang nk membasuhnya tu.

anak anak ni kan, semua benda cepat sangat nk ikut,
baik yg baik atau pun yg buruk,mak bapak,
berjaga jaga lah~ hahahaha

bai  ♥



20 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

pandai princess
zara pon same
tp makeup ekin sume dlm laci berkunci
hahahaha
xleh nak amik

AnneRaini said...

hebat ni...dah pandai nk cantik2..hehe..

tp bab barang jahanam tu yg tak tahan..hehe.

Kira Sakura said...

gud job princess!!! ehehehehe

kan bebudak ni memang tak boleh kalau kita buat ape depan dia mesti nak ngikut

haihhhhh

Nurzakiah Hanum said...

hihi

Nurul Aziz said...

baru la gegirl kan princess? hehehe. anak dara kat rumah ni selalu kalau dia nampak ibu dia pakai lipstik ke lipbalm ke.. dia pun nak. tapi ibu dia malas la nak bagi, so dia buat apa tau? dia amek jari dia, dia letak kat bibir ibu dia ni, pastu dia letak kat bibir dia lak. konon adala tu kena sikit. hahaha..

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi kemain diaa..

nuyui a.k.a miss YUI said...

churp2

mama amir said...

budak2 memang tengah absorb...tunggu jela masa dia buat...hihi
apa2pon princess nampak cantik je walaupun comot...

idzwa kamaruddin said...

budak bijak gini la! :)

ummi aqilah (LM) said...

Err klu tgh stress blh jadik marah ni. Kikiki

Bijaknya dia..mesti pandai make up bila besar nnt

faraherda.razalan said...

Rara, akk tak pndi mekap tp nak anak melawa pki mekap. Kena sikit2 mekap dpn anak jgk ni.

Liyana said...

Kekekeke... anak ibuu sangatt

Syima Syaz said...

girl will be girl

i punya berus dah jadi penyapu, jadi sapu habuk, sapu tv, sapu tent... mak Aisya skrg malas nak mekap so biar je la...malas nak beli baru

Lea IsNawi said...

comelnya anak akak :)

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam safura,
haah, bebudak sekarang ni memang PAAAANNNTAAASSS ja ngikut kan3

- said...

hehehe comei je anak ibu sorang ni yer..dah pandai nak mekap2...

Diana Rashid said...

hahah..sama macam maisara dulu..semua kena kongsi.lepas tu terpaksa sorok.bila nak jalan2 kena makeup dia sekali.calit tipu2 je jadi la..hahah kalau adik pulak sekarang bab kereta la..masuk kereta nak masuk belah pemandu tu..masyuk2 je terus sentuh tempat kunci..tekan itu tekan ini..tiru ayah dia la..

Mar Mansor said...

ari2 dia nampak rara buat memang dia ikutlah..sama cam anak saya..pantang..

dak-eiza said...

alahaiii incesss..pandai betul dia
anak2 skrg mmg cepat je blaja ra
ari2 perati ibu mekap
ni dia tgh muntahkan le apa yg dia peratikan selama ni hihi

dalila said...

hahaha..princess..princess..gegurl sgttt..pandai pulak tu xyah tgk cermin elok je lipstick tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...