Image and video hosting by TinyPic

15 October 2014

Princess : makeup lah bu!


anak dara ni dah pandai,
bukak lipstik aku, letak kat bibir dia,
ko tengok, ada x comot? xde kan? dia lg dasat dari ibuu,
xpayah tengok cermin pon, terletak je lipstik tu kat bibir,
dah lah pakai NYX aku, amsterdam pulak tu,
haih anak dara anak dara.

semalam aku terletak beg makeup atas almari makeup,
lupa nak simpan atas almari, ( skrg segala benda semua atas almari,
kalau dapat dek anak dara, habis semua kena dikerjakan )
aku tgh layan whatsapp customer, aku tgk dia diam je,
rupanya muka dh penuh krim, mulut ada lipstik,
pas tu tgh cobaan nk memakai eye liner,
perghhhhhh~ mmg hebat, siap nk pakai eye liner,
dia tau setiap alatan tu dimana nk bubuh.
hebatkan anak skrg?!

padah kan.padah nya makeup depan anak,
mula mula dia perhati je, lepass tuuuuu!
dia ikut sebijik sebijik.


ko nampak face blender aku ni?
dia nampak selalu aku letak loose powder,
then sapu kat muka kan, tapi dia! amik brush aku,
sumbat dlm face cream aku, then letak kat muka,
see jd apa brush aku??? nak marah ke x mcm ni?
ke nak gelak je? bila aku tanya dia, " princess buat apa ni? "
dia kata, " makeup bu makeup, tepi tepi "
amboiiii sangat kan!!! haih!

aku sampai nk marah x jadik nk marah.hahaha.
mmg lingkup semua barang.terpaksa cuci satu satu,
lap lap semua benda yg kena cream muka aku,
brush ni aku dah selamat campakkan dlm tong sampah,
tak kuasa aku nk membasuh2.nanti beli baru je,
dah lah barang hantaran ni dulu, bobbi brown punya barang.
huaaaaa.tapi malas punya pasal.buang jelah! bukan senang nk membasuhnya tu.

anak anak ni kan, semua benda cepat sangat nk ikut,
baik yg baik atau pun yg buruk,mak bapak,
berjaga jaga lah~ hahahaha

bai  ♥



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 comments:

  1. pandai princess
    zara pon same
    tp makeup ekin sume dlm laci berkunci
    hahahaha
    xleh nak amik

    ReplyDelete
  2. hebat ni...dah pandai nk cantik2..hehe..

    tp bab barang jahanam tu yg tak tahan..hehe.

    ReplyDelete
  3. gud job princess!!! ehehehehe

    kan bebudak ni memang tak boleh kalau kita buat ape depan dia mesti nak ngikut

    haihhhhh

    ReplyDelete
  4. baru la gegirl kan princess? hehehe. anak dara kat rumah ni selalu kalau dia nampak ibu dia pakai lipstik ke lipbalm ke.. dia pun nak. tapi ibu dia malas la nak bagi, so dia buat apa tau? dia amek jari dia, dia letak kat bibir ibu dia ni, pastu dia letak kat bibir dia lak. konon adala tu kena sikit. hahaha..

    ReplyDelete
  5. budak2 memang tengah absorb...tunggu jela masa dia buat...hihi
    apa2pon princess nampak cantik je walaupun comot...

    ReplyDelete
  6. Err klu tgh stress blh jadik marah ni. Kikiki

    Bijaknya dia..mesti pandai make up bila besar nnt

    ReplyDelete
  7. Rara, akk tak pndi mekap tp nak anak melawa pki mekap. Kena sikit2 mekap dpn anak jgk ni.

    ReplyDelete
  8. Kekekeke... anak ibuu sangatt

    ReplyDelete
  9. girl will be girl

    i punya berus dah jadi penyapu, jadi sapu habuk, sapu tv, sapu tent... mak Aisya skrg malas nak mekap so biar je la...malas nak beli baru

    ReplyDelete
  10. Assalam safura,
    haah, bebudak sekarang ni memang PAAAANNNTAAASSS ja ngikut kan3

    ReplyDelete
  11. hehehe comei je anak ibu sorang ni yer..dah pandai nak mekap2...

    ReplyDelete
  12. hahah..sama macam maisara dulu..semua kena kongsi.lepas tu terpaksa sorok.bila nak jalan2 kena makeup dia sekali.calit tipu2 je jadi la..hahah kalau adik pulak sekarang bab kereta la..masuk kereta nak masuk belah pemandu tu..masyuk2 je terus sentuh tempat kunci..tekan itu tekan ini..tiru ayah dia la..

    ReplyDelete
  13. ari2 dia nampak rara buat memang dia ikutlah..sama cam anak saya..pantang..

    ReplyDelete
  14. alahaiii incesss..pandai betul dia
    anak2 skrg mmg cepat je blaja ra
    ari2 perati ibu mekap
    ni dia tgh muntahkan le apa yg dia peratikan selama ni hihi

    ReplyDelete
  15. hahaha..princess..princess..gegurl sgttt..pandai pulak tu xyah tgk cermin elok je lipstick tu..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com