Image and video hosting by TinyPic

14 October 2014

Resipi Potato Fritters

sangat poyo bila nak buat resipi Potato Fritters,
tapi nak jugak UP! ahhh x kira, modal entry untuk harini.
kahkahkah! actually aku pun amik resipi kat internet,
tapi lupa dah sape punya,dan aku tgk resipi semua sama,
xde beza pon,so pilih jelah sape sape punya pun.
bawah ni screen shot aku,
tapi aku mcm biasa lah,asal resipi je,
mesti nk derhaka,xde lah nk ikut seketul seketul,
mmg dasar kannn! hahaha



sepatutnya,dalam ni kena ada daun bawang,dan daun sup,
tapi aku xbeli,lupa~ so xde lah daun daun tu,

dan resipi aku, aku tambah carrot sebatang,sedap jugak bila ada carrot,
kalau ada daun bawang and daun sup, mesti lg best, berwarna warni sket.
kalau bukan untuk budak,leh masukkan cili merah sket,lagilah traffic light.
hehehe.



begini ropenya lepas campurkan semua bahan,
*eh tu pun nk tunjuk.hahahaha.

aku actually mula mula blur tau,eh kena campur air ke ni?
sbb sebelum ni,kalau buat cekodok,mst buh air sket,
tapi ni x payah ropenya, kita gaulkan je semua,nanti air dr kentang and
carrot tu keluar,dia akan berayor sket.hehehe.



lepas dah gaulkan, gorengkan potato fritters kita yewww~
nampak garing garing sket, toskan jelah,tapi td aku x tos kan pon,
tisu dapur dah habis,hah bolehhh~ hahaha


korg dip kan dengan sos cili dan mayonis, mmg terangkat kalau mkn panas panas,
aku td makan seketoi kat rumah,mmg sedap,
then bila bawak kat opis,dh sejuk,kurang sket rangup,
tapi still sedap lg,nanti weekend nk buat lg lah.
hehehe.makan sampai jemu.

oh, tadi kawan aku bgtau,kalau ko campakkan sikit cheese dalam dia,
lg sedap,perghhhh,masukkan cheese,mmg lah lagik sodap.
hahaha.makin gemuk lah aku.haih!

ok lah,selamat mencuba,bai ♥





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. taknak buat! tutup mata walau nampak sedapnyaaaaaa huuu~

    ReplyDelete
  2. Kawan ku lagi syiok dia bubuh udang dengan crab stick potong2...haaa heavan you.... Aku rumah xder stok kentang kalau x memang dah buat gak ni. Hihihi.

    ReplyDelete
  3. uiii sedappp gak ni...senangg plak tu...tapi malas mengatasi segalanya...hahaha

    ReplyDelete
  4. Dik masa akak budak2 hingusan dulu selalu je goreng flitter2 ni kat kg. mehmehmhe akak panggil jempot2 kentang. Bezanye kami potong dadu kentang tu.

    ReplyDelete
  5. rajinnya ko ra...

    Jemput singgah sini #imladyadie

    ReplyDelete
  6. tabah sangat tulis recipe bagai kann..
    tapi akak suka sbb boleh cuba :D

    ReplyDelete
  7. uishh balik kene try gak nih..takyah boh air ehh..ok2!!

    ReplyDelete
  8. tengah viral jugak ni pura..

    alise buat cekodok lebih kurang macam ni jugak.. tapi takyah letak tepung jagung.. lembut jek

    ReplyDelete
  9. teringin nk buat tp ai tak de penyagat ... huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. Akak buat boh udang sikit rara..lagi sedap..rasa manis2 je..heheh..tapi last akak buat hari tu makan dengan kuah kacang..ekekek...tekak melayu..kan??ala2 coq udang dah..:p

    ReplyDelete
  11. kalo saya masak jemput2 pon suka letak daun sup daun bawang..penambah selera tau

    ReplyDelete
  12. wahhh..senang je..nk try..nk try..nk try..LOL

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com