20 October 2014

Susahnya memilih nama

dari pilih nama anak dulu, sampai ke Blogshop mcm susah,
kegilaan apakah ini, and again, aku suka menyesakkan kepala aku.
hahaha.masa pilih nama domain dulu pon gitu,
sibuk pening pening kepala, tapi bila proceed je
www.safurara.com, ok jek kan, xde pon masalah,
bila dah lama lama, ok lah menyebutnya nanti.

now nak pilih blogshop name,
nk buat name card, nak buat 1 blog shop,
tgh fikir fikir design, dah ada dh design,
tapi aku suruh ayu hold dulu, sbb aku nk tukar lg,
hahaha, bila buh nama Moms Madness Garage kat atas template,
mcm panjang sgt.mcm pelik, mcm x best,
so aku nk re-design balik lah, nk tukar nama lain.
hahaha.

mintak pendapat Group Gojes,
tapi akhirnya berakhir dengan gelak tawa,
mmg kelakar, rasa mcm nk gelak guling guling.
susah rupanya nk pilih nama ni kan,
nama yg org tgk, trus boom! trus mcm org tertarik.
mcm Zalora, mcm PopLook, simple dan nice kan?
aku nk buh nama apa? raraPop? raraLook? LoraRara?
hahaha.sabor jelah~

ada jugak yg kata, kekalkan nama safura,
yess! aku mcm nk kekalkan nama safura,
sbb masih x jumpa lg nama shop safura,
yg ada safura lifestyle, tu kak safura mmg aku kenal dia,
hehehe.

Safura Shop?
Safurara Shop?
Safura Online Shop?

eh mcm dah banyak patah perkataan dah kan,
aku nk sekurang kurangnya 2 patah je,

bySafura?
WithSafura?

eh eh pening! korg nk tolong aku?
meh lah tolong komen,hahaha.
mekasih korg! bai!



21 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

bySafura pon ok

siti alfakhishah aman said...

kenapa safura??? hahaha

Mas Zull said...

assalamualaikum safura....yer la kena pilih betul2...:)

Sherwieyna Muzzawer said...

Salam. Lamanya tak singgah sini. Wahh nak buka online shop sendiri ke bestnyaaa.

Saya setuju dengan pendapat kekalkan saja nama safura tu tak perlu cari nama lain kot. Cuma nak tambah satu ayat tu pening sikit. Pilihlah mana yang terbaik ye. Sebab semua nama kat atas tu okay je comel!

Lea IsNawi said...

Safura Online shop pun cuma dh walaupun panjang..heee

Tihara said...

memang susah nak cari nama sesuai ni kan..insha Allah nanti mesti dapat nama yang ohsem..nama safura cantik ,pastu tambah sikit kat hujung dia..
:)

Kakzakie said...

Letak aje SAFURA dah gah dah tu tak payah lain-lain. Bila dah top sebut aje SAFURA org tahu. Macam juga Zalora/Lazada/Aidijuma/ OK kan..(hihi... just my two cent dik).

faraherda.razalan said...

Suka sgt klu ltk nama SAFURA. Nampak komersil, klasik dan ada feng shui di situ. Heheheh!

idzwa kamaruddin said...

Rara Shop Rock..yeyehh!!

Mimy Hamid said...

RARAlook pun ok...safuralifestyle tu bff kak mi heheh...

ctmah said...

kedai safura
wahhh klasik gitu..hihi

Yaya Azura said...

susah nie..
buat GA lah..tengok pandangan readers..

Myra Jay said...

Memang pening nak pilih nama kan..

Kekalkan nama sendiri pun ok.. Mudah nak sebut :D

Diana Rashid said...

tak nak la ada "shop2" Rara..nampak biasa..buat macam lain sikit bunyi nya..nmacam Rara kata tu,Zalora,lazada..ha..macam tu..

Chekgu Azrine said...

Hmmm...rara.com pun best...hahaha..eh..dot com ke..ngek betul..tp mcm best..beautifulbyrara...wahhhh..gempak jugak..ngeee

IK Tia said...

yeahhh.. bySafura

adianiez AIDA said...

yes. kekalkan nama 'safura' tu. depan ke belakang ke tambah. baru cantik...
yes la. kena pilih bebetul. sebab nama tu selamanya, kan?

Julia Johari said...

byRara

Fuhhhh ok what byRara....itu baru gempak!

Nak letak bySafura tu biasa sgt dengar...byRara wowww org nak tau lagi dan lagi....

Ayu Jafri said...

by-S-rara....hihi.... atau kalau nak gabungkan jd le cmni, By'S'Rara.hehehe... ataupun simple je, Bysrara..

dalila said...

online biz rara dh terkenal ngan moms madness garage..ape kate kekalkan je..pjg sket xpe..by safurara tu pun ok jgk..

Mar Mansor said...

nak pilih nama memang payah..kena mintak pandangan orang kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...