Image and video hosting by TinyPic

28 November 2014

Gambar tok sami pada tudung Aidijuma


harini kecoh lg pasal Tudung Aidijuma,
katanya design Green Label terbaru iaitu flower etching tu
ada gambar tok sami, sekali pandang mmg ye mcm tok sami dlm pic kat bawah ni,
tapi bila kita teliti betul betul, ianya seakan akan je,
dia ada lah pic bunga, bunga apa pon xtau, tapi ada lah akan akan nya kan.


cuba korg perhatikan pic kat bawah ni betul betul,
rasanya mmg ada pon mcm pic tok sami,mcm tgh berdiri kan,
aku nk tenung lama lama pun agak sereemmm,haha,
tapi menurut ahli group AJ, dorg dah confirm dgn Datin Juma,
datin sendiri yg design flower etching ni, dia kata itu adalah
pic bunga yg dicamtum cantum, hmm takkan lah datin sengaja nak buh pic
tok sami pulak kan, betul x? tapi wallahualam lah, mcm mcm jugak skrg ni kan.
aku x beli pun design ni.sbb dr awal awal mcm x minat.

perhatikan gambar dlm bulatan

Datin Juma jugak kata, setiap design juga telah disemak sebelum print,
dan mata kita ni pandang benda lain lain kan, naluri hati jugak lain lain,
so tepuk dada tanya selera,rasa was was better jgn lah pakai.hehe
tapi aku harap lepas ni pihak Datin Juma dan Color Addict boleh lah perbaiki
semua segala kualiti dan design design, aku baca kat group,
mcm banyak dah yg complain.

kesian kat aku yg baru mula mula terjebak ni.hahaha
ok bai~





26 November 2014

tempat untuk tempah baju cantik dan kemas

p/s : awas! entry bukan untuk riak, tapi untuk perkongsian.


Tema hari persandingan adik ipar aku ialah Purple, dark puple gittew,
kami 1 family lah pakai purple.kain di sponsor oleh adik ipar aku,
tapi jahit, bayor sendiri yewww.no sponsor sponsor.hiksss.
( baca link sebelum LINK  - hari nikah )
so, berdondon dondon lah kami memakai baju berwarna purple,
hehehe.

al-kisah nya, ramai yang tanya aku tempah kat mana,
eh ramai ke? xde lah ramai sgt, ada lah 2 3 org, kak azrine tahar pon tanya aku,
so meh lah nk cite sikit, mana tau korg nk tempah jugak kat aunty ni,
berkongsi kongsi info lah kitew~


baju princess, tutu skirt dan peplum

baju kurung aku bertingkek tingkek ala ala dato ct.hehe

baju princess - kain tutu skirt, ada lining, dan baju peplum,
harga tempah rm100 after nego.hahaha.jangan terkejut ye,
kalau x dia nk charge lg mahal, tapi adik ipar aku ayat baekkk punya,
so jd tempah baju princess rm100. ( sequin beli sendiri )

baju aku, kurung bertingkek-tingkek RM270,
sila jangan terkejut jugak, kalau tidak dia nak charge rm300 tau!
tapi nego nego dia kasik rm270,
seriously!!! seumur hidup aku! aku x pernah tempah baju semahal ni!
seingat aku mmg tak pernah! aku bila fikir fikir balik,
biar betik ni! bila dh ambil baju, lepas fitting, aku termenung sendirian,
baju aku dan princess saje nak dekat RM370! nak dekat rm400,
aku bukan tempah dgn Hatta Dolmat, cuma dengan aunty tailor
yang xde butik, hanya menjahit kat rumah.tapi charge dia!!! amboi sangat kan!

alasan dia? sbb baju ada lining, lepas tu baju bertingkek tingkek aku tu payah
nak jahit, nak ukur betul betul.perghhhh~ disebabkan ilmu dan kemahiran
yang dia ada tu aku xde, dan bukan semua org lain ada,
so aku terima lah dengan berat hati,

baju princess pulak alasan dia sbb kecik cinonet nonet, susah nk jahit,
so upah nya rm100 jugak, dan jugak aku xde kemahiran menjahit,
so aku redhooooooooooooooo~ sobs.


TAPI! aunty ni jahit mmg sedap,
kalau xsedap pun, korg boleh complain,boleh adjust,
boleh bukak, dia ok jerrr~ tapi tu lah.hmmm tu lahhh~ hmmm.
harga nya tu.xramai org melayu kita yg boleh jahit sekemas ni,
mmg jarang lah, so tu yg dia charge mahal kot.

baju nikah adik ipar aku pon dia jahitkan,
adik ipar aku lg lah cerewet gila,dia mmg takut ah dgn adik ipar aku.
hahaha.mmg teliti betul dia jahit.aku ni x bape suka nk complain sgt,
ala ala kadar je, so suka lah aunty tu kan,aku x banyak complain,
hahah! aunty tu pandai buat muka kesian,
kenduri kami saje, aunty tu untung bape banyak pon xtau,
sbb semua dayang dayang adik ipar aku tempah kat dia.
aku tetiba rasa nk jadik tukang jahit.hahaha.

lagik 1, nk bgtau ni, manik manik tu aku jahit sendiri,
hahaha, berbakat kan aku? manik kecik kecik yg kat line baju aku tu,
tu semua jahit sendiri, seni jugak tangan aku kan.hehe.
#silamuntah.biasa lah, kerja last minute, sape nk jahitkan untuk ko,
so beli lah manik.jahit sendiri.hahaha.

oh lupa pulak.kalau korg nk tempah baju kat aunty ni,
boleh je, tapi mahal sikit lah.korg cakap je nk design mcm mana,
semua dia boleh jahit, kalau nk pakai lusa pon boleh,
harini hantar, lusa ambil.hahaha.tapi kos nya korg tanggung lah.
nanti dia ketuk.hehehe.aunty ni duduk area ampang,
kalau nak tau, boleh PM aku ye, nt aku bgtau.hiksss.
ok lah tu je nak cite.bai ♥





manusia puisi

kalau nak di fikirkan balik,
semua org x suka org lain mengajar ngajar kita kan,
tambah lagik bila kita ni dikenali ramai,
org puisi puisi gini, panaslah dia kalau org nk tegur tegur dia,
dan sape pulak yg xnk jd menantu kesayangan kan,
tapi kalau ye pun, takkan lah nk melaga lagakan biras.
hmm mcm mcm peel manusia ye dak,
kita tengok jelah. buat yg menganiaya,
sudah lah, buat yg teraniaya, bertabahlah.

p/s : rumusan dr bacaan Forum Cari.hahaha



Aidijuma Black Label release sabtu ini 29 November 2014



ada 8 helai Black label baru sabtu ni.
marketing dia pandai gak, betul betul lepas gaji dia keluar kan,
ko rasa??? tepuk dada tanya poket! hahaha



Pernikahan Najwa dan Iqram ( adik ipar aku lah! )


Bismillahirohmahnirrohim~
lama sangat dh x update, ada yg rindu?
hiksss~ mcm biasa, entry dimulakan dengan pic tuan tanah yg makin sado!
pipi pon sado, lengan pon dah sado! haih sado sado belako!
ntah kenapa ntah, selera bukan main, ntah bila nk insap.

meh lah nak cite pasal hari pernikahan adik ipar saya,
Alhamdulillah, majlis berjalan lancar, Iqram ( laki adik ipar aku )
dengan sekali lafaz je, dah sah~ amboiii practice hari hari yeww~
bagus bagus, hehe.aku sampai rasa, " eh eh dah eh, dah eh " hehehe.
sbb lacar sesangat, Long a.k.a abg kepada laki aku yg nikahkan dorg,
kalau suruh laki aku, ntah kemana mana perginya nanti,
laki aku tu kalau nebes, dia lain macchiaaamm sket.haha.

aku cuti dr hari jumaat lg, jumaat org dh start pasang pasang khemah,
pasang pelamin semua, pelamin berkonsep kan, hmmm apa eh?
aku pun lupa nk tanya, yg aku tau, kaler putih, ada bunga bunga segar,
fresh flower kekdahnya, hantaran semua pon pakai fresh flowers,
alaaa yg retis retis zaman skrg buat ni, hehehe.cantikkannnn~
bila tgk pelamin pelamin skrg ni, mcm rasa nk kawen lg skali.
best gila rasa, banyak sgt pilihan, adik ipar aku pulak jenis suka survey sana sini.
so lg banyak idea dia dapat.so everything is perfect lah, bg aku majlis semua
dipermudahkan, sangat sangat lancar, kelam kabut sana sini tu standard lah kan.



Princess mlm sabtu tu dia tidur lambat, aku dh pesan kat dia,
" princess, tidur cepat, nanti esok mummy nk nikah, kita kena bangun pagi "
tapi biasalah si kenit tu, dia selagi org x tidur, keje nya nk main je,
last last kul bape ntah baru tido, esoknya nak bangun sikit punya liat,
kena paksa, bukak baju, gurau gurau manja sket ngan dia,
bagi dia senyum tapi lepas tu dah mandi, pakai baju yg dia suka,
dia ok lah.senang je budak tu, mula mula je merengek sikit.

sebelum mummy duduk atas pelamin, kami rasmi kan dulu.hehe,
yelah, nanti org dah ramai, susah nak bergambar dah kan.heee.

barang barang rumah semua dah angkut sewa tempat lain,
adik ipar aku amik kat Elly, ala elly yusnita tu, kan laki tu buat MG movers tu,
dia balut semua perabut elok elok, simpan dlm stor dia, aku x tau berapa dia charge,
lupa nk tanya adik ipar aku.haha.



anak dara cheeky! geram!



Jubah aku dr Moreena Boutique, Breastfeed friendly and wudhu friendly,
best sgt, kain yg sgt sgt selesa, mmg recomended! RM120, skali dengan instant shawl,
total Rm170, puas hati.

princess dengan opah, beriye sgt puluk puluk.hehe



lain sangat muka adik ipar aku kan, hehe.dia asek tanya, ok x makeup ok x?
mesti lah ok dan lawa kan, pestime makeup tebal.dia duk rimas dgn 
bulu mata pelesu dia tu, aku dulu masa pakai pon rimas,
tapi disebabkan nak kalahkan lady gaga, so pakai lah jugekk,
kihkihkih, berat mata hoiii!

cantik lah makeup dia, aku suka, x berat sgt nampak.
baju adik ipar aku semua tempah sendiri kat aunty tailor yg kami biasa jahit,
lepas tu hanta jahit manik, pun cantik jugak,
mcm baju ala ala dari designer kan! hehehe.
adik ipar aku kalau bab bab gini dia mmg power,
bab fashion, bab handbag, brg brg perhiasan, mmg bg jelah kat dia,
dia lah designer kami semua.hahaha.aku mmg kalah lah.
aku ikut dan jeee.hahaha.





tak puas aku tatap pelamin ni, suka sangat kekdahnya, segala fresh flowers,
rumah natural sgt wanginya, bau bunga.mak jemsss suka lah!
tapi lepas tu bunga tu dah xtau nk campak mana, kesian bunga tu,
tapi nk buat mcm mana kan.hehe.mak jemsss rasa mcm nk sanding lg skali jeww.
hover x?! haha

nenek and cucu, nenek baru nk feeling feeling, cucu duduk keliling.haha

mak mertua aku dr kelmarin dah sedih sedih dah, hehe, biasalah mak mak kan,
anak nk kawen mmg sonok, tapi sedih dlm masa yg sama,
lepas ni anak dh diserahkan kat suami, semua suami yg tanggung.
mak mertua aku asal ckp sikit mmg meleleh lah air mata.
hehehe.aku pun sedih gak, sbb even kami just ipar duai,
tapi kami rapat jugak lah, dah nama pun duk 1 rumah kan,
mmg rapat.sedih gak dia dah berlaki, lepas ni xde lah nk ajak kami kemana mana,
berjalan dgn laki dia jelah tewww~ hahaha.

tapi xde lah, lepas dia dah berlaki ni, lg senang nak kemana mana bersama,
sakan lah lagik kami berjalan lepas ni.sonok sonok, clap clap!



tahniah Iqram and Ayoi.


pengantin lama.

gambar kami 1 family mmg takde, usah ditanya usah dikenang,
laki mak jemss bz sgt haritu, layan tetamu, dah ptg ptg baru snap pic dgn dia,
muka pun dah minyak minyak.hahaha.anak aku? ntah kemana mana dah pergi,
lantokkan, main sampai letih.pastu merengek rengek nk tido.




Jubah princess cari last minute kat Dreemika,
nasib lah ada, ni pun tinggal selai je lg.
dia suka sgt jubah ni, hehe, sbb tu masa lepas mandi pg tu,
dia ceria je, sbb nak pakaikan baju yg dia suka, anak dara aku ni,
peel lain mcm sket, kalau baju dia suka tu, pakai seharian pun xpe,
kalau dia xnk tu, tak nak lah.hishhh! geram!
jubah Dreemika ni pon best sgt, walaupun hitam,
kain x panas, princess pun selesa je larik sana sini,
Jubah Princess Rm80.



kepada Iqram and Ayoi,
akk ucapkan tahniah diatas perkahwinan korg! ♥ ( di atas ke? ) hahaha lantok lah!
semoga perkahwinan yg dibina, kekal till jannah.semoga bahagia selalu,
 hidup suami isteri lain sgt dgn bercinta,slow slow lah kita mengenal satu sama lain,
belajar mengenal sampai tua.heee.cepat cepat dapat anak! 
bb x sbr nk BULI anak korg pulak! hahah.


“A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person.”




Sushi Hello Kitty













homeih angat neh! hehehe




20 November 2014

Perempuan dan PIN TUDUNG takkan terpisah



Pagi td aku mencari menda alah ni, aku tny laki aku, nampak x pin tudung eb? Dia kata xnampak.pas tu aku merungut rungut, ichhh ni mesti princess lah ni yg main, habis semua hilang pin pin tudung ibuu, mahal tau ibuu beli ( padahal rm5 je sebutir ) pas tu bebel bebel lg.sampai siap pakai tudung.

Tuptup td lepas solat asar, aku JUMPA menda alah ni, ropanya dalam beg makeup solat aku kt opis.hahahahaha.lupa bawak balik lah ni.tu lah kadang kadang, aku kesian kt princess, semua benda yg HILANG dlm rumah, semua org salahkan dia, sbb mmg dia suka main main benda gini.TAPI sebenarnya kdg kdg kita yg salah letak.pas tu tuduh pulak anak yg main.kesian anak.padahal dia x tau pape pun.

To Princess.bertabah lah ye nakkk.ibuu tau awak kuat utk melalui dugaan ini.di fitnah adalah bukan perkara mudah.hahahaha.padahal awak x salah pon.ibuu mtk maaf.jap g ibuu banje cekelat.pin ibuu dh jumpa! Tapi!!! Lg 2 pin ibuu kaler pink and biru x jumpa lg.mana awak letakk??!!! Ibuu beli mahal! Hahahaha.

-----------------------------------------------------------------------------

aci x kalau amik entry ni dr status FB aku.
hahaha.aci kan aci kan?! hahaha
bai ♥



19 November 2014

Ada Apa Dengan Cinta 2014 ( mini drama ) must watch!


selepas 12 tahun! OMG OMG OMG!
seingat aku, aku tgk cite ni masa aku umur 15 tahun,
wall rumah aku penuh dgn AADC, penuh! mak aku pon pening,
semua lagu AADC aku hafal! gila kannn!!
mmg lagend! 

korg peminat AADC kena tgk ni!
dan kena baca komen kat bawah ni! mmg rare! 
hahahaha!




hahahahaha! ini lawak! thanks kak intan sbb perasan.hahahaha



Jenis PENIAGA yang nak pergi HAJI balik hari.


gambar ni pinjam gambar akk Gha tokei Qaseh Gold kat FB,
tadi dia UP pic ni, aku like, ternganga sampai jatuh rahang!
org mcm ni pon ada, aku ingat jenis yg buat karipap kentang Angin je ada,
sandwich acah acah inti sardin pon hado? ni mmg kes nak pergi haji
balik hari je ni, nak sgt cepat kaya!

haritu adik aku wasap pic, beli karipap kentang kekdahnya,
bila gigit gigit, gemok je lebih, korg tau x, inti kentang nya,
just 3 ketoi.seyes x tipu! dlm yg lain, angin je ada.

mcm mana eh peniaga mcm ni? dia boleh hidup kan.
berniaga dengan cara x jujur.

untuk pnegetahuan semua, untung meniaga makanan adalah 100% tau,
seyes, sbb mak aku peniaga, mmg kalau meniaga betul betul,
boleh buat bungalow lah sebijik, kalau tgk peniaga peniaga siam tu,
boleh pakai Alphard, tapi jenis peniaga mcm ni? seyes x paham.

apa salah nya kalau meniaga elok elok, ko nak charge mahal charge lah,
xde sape nk marah ko, kalau sedap org dtg lagik,
ni kalau gini? ko tutup pintu rezeki ko tau x.
hmmm korg mesti pernah kena gini kan.

oh teringat aku satu kes dulu,
kes peniaga LAKSA POLO,
org ipoh tau kot, peniaga tu bubuh TISU dlm kuah laksa dia,
sbb nk pekatkan kuah, wallahualam lah, aku dgr org cerita,
ramai gak yg bercerita,

dan ada jugak mamak yg buh spender dlm kari,
untuk pelaris.hahaha.mcm mcm kannn!

tepuk dada tanya selera~





MAK dan BUNGA

lama dah x bercerita pasal mak,
mak kawan gaduh aku.kdg kdg kawan gossip,
kdg kdg kawan untuk meluahkan perasaan,
aku kalau dekat ngan mak aku,
asek lah nk gaduh, sbb mak aku skrg suka loyar buruk,
hahaha.tu buat aku nak marah.hahaha.

semalam adik aku cerita,
dia nak bawak mak g Tanjung,
dorg naik motor je, punya lah borak borak,
dan sampai separuh jalan,
adik aku tgk side mirror belakang,
adik aku jerit " makkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !!! "
mak aku terkejut lah, " kenapa dik? "
adik aku cakap " mak TAK PAKAI HELMETTTT "
hahahaha.dorg gelak gila gila, then patah balik rumah.
hahahaha.mmg kelakar, aku yg baca wasap pon gelak gila gila.
hahaha.mak mak, sabor jelahhh~

adik aku suka lah melayan mak aku,
kdg kdg di bulinya mak aku,
mak aku dulu garang gila mcm singa,
skrg ni sejak dh tua tua, hilang dah segala garang dia,
tapi suka SENTAP.sket sket nak sentap.
sabor jelah~ kdg kdg bila majuk ngan aku,
dia xnk angkat call aku.hahah.mcm budak budak kan,
tapi itu lah mak yg aku sayang,
mcm org kata, busuk mana pon mak kita,
buruk mana pon tetap mak kita.kannn~
tapi mak aku tetap cantik di mata aku.

oh cerita pasal bunga, mak aku suka sgt bunga,
dia anggap bunga mcm baby dia,
tadi dia wasap pic bunga bunga dia,
segarrr jeee,aku pon seronok tengok.

mak, semoga mak hidup dlm keadaan bahagia makkk,
org selalu doakan mak, Amin.

18 November 2014

Program HOW DO I LOOK IN HIJAB bg pelajar bukan islam di UTHM

Aku sampai tgk 2 kali.hahahaha mmg kalau bertudung ni comels kan.program mcm ni lah bagus kannnn.hehehe

Wake me up, when NOVEMBER end!


lama sungguh tempoh aku silent mode kan.
ada tak yg rindukan aku.hahaha.
tak de entry EMO, takde entry gossip,
takde iklan jualan,takde entry pasal princess,
takde semua.hahaha.
rindunyaaaa nak menaipppp~

last week aku sibuk dgn agenda KIK,
and again kami bertanding ke peringkat Kementerian,
bertanding di FINAS, alhamdulillah semua berjalan lancar,
tapi ada sikit lah gagap gagap,
hahaha, itu perkara biasa kan.
nebesnebes bukan main.

tapi Alhamdulillah semua berjalan lancar,
keputusan belum lg diumumkan,
minggu depan keputusan keluar, sekali dgn Inovasi,
kami redha dgn pilihan juri lepas ni, sbb kali ni sgt ramai yg
masuk bertanding, kumpulan semuanya hebat hebat belaka,
andai jika sampai sini je rezeki kami,
kami redha.cukup lahhh~ hehe.
tapi! andai kata JOHAN lagik! Alhamdulillah jugakkk,
bangga nya lahaiii~ hehehe


Princess mcm biasa lah cheeky nya, dan kdg kdg cranky,
tak faham apa yg dia nak, dan kdg kdg ibuu saje buat buat x paham,
bercakap mmg dah mcm bertih jagung,dia bersungguh sungguh akan meniru
cara kita bercakap.hahaha.

skrg ni dah pandai sgt, kalau lalu depan Speed mart,
mesti mintak, " ibuu jom beli esyemmm "
dia xnk eskrem lain, dia nak mesti Magnum @ eskrem hijau yg masam tu.
hahaha.ngade kan.ibuu pon x mkn magnum hari hari,
dia xpe,hishhh! anak anak skrg,
tapi mmg pelik, bila mkn eskrem,mmg sembelit dia x de,
berak ok je, mcm steffy kata, dia bg rissa mkn eskrem,
mmg kurang sembelit, aku try, mmg betullah! hahaha.
tapi kalau magnum hari hari.agak melampau kan.

dan skrg kalau weekend je, celik mata, dia tgk muka aku,
" buu, jom g CC jom " CC stand for KLCC.
ko rasa???? anak 2 tahun dh pandai ajak ibuu and papa lepak KLCC,
ahahahaha.aku ngan laki aku gelak je.haha

kedai Online aku bukak mcm biasa, sape nk order brg leh PM je.
hahaha.aku kan poket doremon,mcm mcm ada.hahaha.
skrg ni tgh terjebak dengan Aidijuma lak,
bulan ni je xtau dah bape banyak habis,
dah bape helai aku beli, dh x terkira,hahaha.
korg baik jgn join aku, kang rabak poket.
hahaha.

hmmm xtau nak cite apa dah.tu je kot.sok update lg eh.
bai ♥




07 November 2014

Nama anak perempuan che Ta

Aaisyah Dhia Rana.
Sesedap sana, sechomell orgnya.

Tahniah : Fasha Sandha selamat melahirkan bayi perempuan


omeiiii~ tahniah.

Puteri Raysha Jemaima.



06 November 2014

Che Ta letak anak dalam Handbag jee.


hahahaha so cute.cute to da max! hahaha.
adehhh~ xsabar nk tunggu nama dia, kenapa awak comels sgt baby oi!
nak beranak lagikkk, nak beranak lagikkkkk!
tunggu tunggu, lg 2 tahun jeeee~

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com