19 November 2014

MAK dan BUNGA

lama dah x bercerita pasal mak,
mak kawan gaduh aku.kdg kdg kawan gossip,
kdg kdg kawan untuk meluahkan perasaan,
aku kalau dekat ngan mak aku,
asek lah nk gaduh, sbb mak aku skrg suka loyar buruk,
hahaha.tu buat aku nak marah.hahaha.

semalam adik aku cerita,
dia nak bawak mak g Tanjung,
dorg naik motor je, punya lah borak borak,
dan sampai separuh jalan,
adik aku tgk side mirror belakang,
adik aku jerit " makkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !!! "
mak aku terkejut lah, " kenapa dik? "
adik aku cakap " mak TAK PAKAI HELMETTTT "
hahahaha.dorg gelak gila gila, then patah balik rumah.
hahahaha.mmg kelakar, aku yg baca wasap pon gelak gila gila.
hahaha.mak mak, sabor jelahhh~

adik aku suka lah melayan mak aku,
kdg kdg di bulinya mak aku,
mak aku dulu garang gila mcm singa,
skrg ni sejak dh tua tua, hilang dah segala garang dia,
tapi suka SENTAP.sket sket nak sentap.
sabor jelah~ kdg kdg bila majuk ngan aku,
dia xnk angkat call aku.hahah.mcm budak budak kan,
tapi itu lah mak yg aku sayang,
mcm org kata, busuk mana pon mak kita,
buruk mana pon tetap mak kita.kannn~
tapi mak aku tetap cantik di mata aku.

oh cerita pasal bunga, mak aku suka sgt bunga,
dia anggap bunga mcm baby dia,
tadi dia wasap pic bunga bunga dia,
segarrr jeee,aku pon seronok tengok.

mak, semoga mak hidup dlm keadaan bahagia makkk,
org selalu doakan mak, Amin.

7 comments:

eMMe said...

salam rara... suke baca, entry yg berkaitan mak ni... mmg kite pun rapat dgn mak..kawan gado... tapi sejak da bergelar isteri n ibu ni.. lagi rapat.. n selalu berkongsi kisah suka duka dgn mak... mak segalanya...

e k i n ♥ y u s r i said...

cantik mak rara
kem salam mak

Aeen said...

cantik mak rara....nampak muda.....bunga2 dia pun cantik jugak...:)

Nurzakiah Hanum said...

comelnya mak dia

Kakzakie said...

Alahai mak masih sweet lagi... Itulah mak yg perlu disanjung selalu. Beruntung sebab masih ada dia utk mengadu.

faraherda.razalan said...

Rara buat sy rindu kat mak. Hahahah! Tapi mak akak ade je kat sini. Esok lusa, balik Johor balik. Sobs....

Akak suka tanam pokok. Tapi takde kesempatan nak menanam. Macam mana tu?

adianiez AIDA said...

mak aida tak minat tanam bunga / berkebun.
minat menjahit...
aida suka sgt tanam pokok bunga la plak...
cuma takde masa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...