03 November 2014

Nasi Briyani Gam Batu Pahat Mak Engku ( KL )


aku mmg peminat Nasi briyani! seyes! dulu mak aku selalu buat,
skrg dh jarang dah.aku pon kalau nk mkn, beli je kat mamak.
hahaha.

tapi semalam ( Ahad ) laki aku bawak g makan nasi briyani tmpt lain,
kat Kedai Nasi Briyani Gam Batu Pahat Mak Engku,
aku x pernah mkn, tapi laki aku kata fofular! so marilah terjah.

kalau pergi tgh hari, ada mkn mkn lain jugak,
nasi campur, ikan bakar, tapi aku mkn nasi briyani lah,
kalau korg kasik aku nasi campur dgn briyani,
aku pilih briyani.hahaha.

nasi dia serius banyak! 1 plate boleh mkn 2 org tau!
melainkan kalau korg 3 hari x mkn,maybe boleh habiskan sepinggan.
kihkih, aku mkn half je,pas tu kenyang gila!



tapi nasi briyani dia kering sket, kalau biasa aku mkn,
dia x kering mcm ni, aku pon x tau kenapa,
mmg briyani batu pahat gini ke eh?
aku suka nasi yg lembut lembut sket,
xsuka keras.

tapi! ayam dia sedap gila! huaaaaa, teringat pulak aku,
harini puasa, dh terliur liur dah ni.hahaha.
kang ada yg berbuka mkn briyani ni kang.hahaha.
seyes sedap korg! ayam dia rempahnya mmg terasa,
pedas pedas, mmg sedap lah! 

papadom sekeping! kedekut lah! aku mana cukup 1.hahaha.
dal dia pon sedap.

aku lupa lah bape RM sepinggan, tapi total mkn smlm baru rm19 je,
nasi putih berlauk suami aku, dgn anak, nasi briyani ayam aku 1,
milo ais 1, teh ais 1, air limau ais 1, jambu 1, hahaha.
murah kan?

kalau korg nk g, leh lah try, dekat dekat dgn taman shamelin,
aku xtau alamat dia, sila jangan tanya.hahaha.



last but not least! pic Eiffel Ribbon and anak dara.
ok lah, bai! hehehe





4 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia menarik tgk..terliurrrr.

Love Razila said...

Lain dah muka anak dara tu...wehoo, dah slim eh Rara... comel...alah awal berisi ke slim ke tetap comel.

Lea IsNawi said...

Banyaknya nasi...kalo sy x abes dh tu

eima said...

kira murah la tu ..klu mkn kat mamak pun dekat rm30 jg klu mkn beriani ngan nasi lauk ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...