Image and video hosting by TinyPic

26 November 2014

tempat untuk tempah baju cantik dan kemas

p/s : awas! entry bukan untuk riak, tapi untuk perkongsian.


Tema hari persandingan adik ipar aku ialah Purple, dark puple gittew,
kami 1 family lah pakai purple.kain di sponsor oleh adik ipar aku,
tapi jahit, bayor sendiri yewww.no sponsor sponsor.hiksss.
( baca link sebelum LINK  - hari nikah )
so, berdondon dondon lah kami memakai baju berwarna purple,
hehehe.

al-kisah nya, ramai yang tanya aku tempah kat mana,
eh ramai ke? xde lah ramai sgt, ada lah 2 3 org, kak azrine tahar pon tanya aku,
so meh lah nk cite sikit, mana tau korg nk tempah jugak kat aunty ni,
berkongsi kongsi info lah kitew~


baju princess, tutu skirt dan peplum

baju kurung aku bertingkek tingkek ala ala dato ct.hehe

baju princess - kain tutu skirt, ada lining, dan baju peplum,
harga tempah rm100 after nego.hahaha.jangan terkejut ye,
kalau x dia nk charge lg mahal, tapi adik ipar aku ayat baekkk punya,
so jd tempah baju princess rm100. ( sequin beli sendiri )

baju aku, kurung bertingkek-tingkek RM270,
sila jangan terkejut jugak, kalau tidak dia nak charge rm300 tau!
tapi nego nego dia kasik rm270,
seriously!!! seumur hidup aku! aku x pernah tempah baju semahal ni!
seingat aku mmg tak pernah! aku bila fikir fikir balik,
biar betik ni! bila dh ambil baju, lepas fitting, aku termenung sendirian,
baju aku dan princess saje nak dekat RM370! nak dekat rm400,
aku bukan tempah dgn Hatta Dolmat, cuma dengan aunty tailor
yang xde butik, hanya menjahit kat rumah.tapi charge dia!!! amboi sangat kan!

alasan dia? sbb baju ada lining, lepas tu baju bertingkek tingkek aku tu payah
nak jahit, nak ukur betul betul.perghhhh~ disebabkan ilmu dan kemahiran
yang dia ada tu aku xde, dan bukan semua org lain ada,
so aku terima lah dengan berat hati,

baju princess pulak alasan dia sbb kecik cinonet nonet, susah nk jahit,
so upah nya rm100 jugak, dan jugak aku xde kemahiran menjahit,
so aku redhooooooooooooooo~ sobs.


TAPI! aunty ni jahit mmg sedap,
kalau xsedap pun, korg boleh complain,boleh adjust,
boleh bukak, dia ok jerrr~ tapi tu lah.hmmm tu lahhh~ hmmm.
harga nya tu.xramai org melayu kita yg boleh jahit sekemas ni,
mmg jarang lah, so tu yg dia charge mahal kot.

baju nikah adik ipar aku pon dia jahitkan,
adik ipar aku lg lah cerewet gila,dia mmg takut ah dgn adik ipar aku.
hahaha.mmg teliti betul dia jahit.aku ni x bape suka nk complain sgt,
ala ala kadar je, so suka lah aunty tu kan,aku x banyak complain,
hahah! aunty tu pandai buat muka kesian,
kenduri kami saje, aunty tu untung bape banyak pon xtau,
sbb semua dayang dayang adik ipar aku tempah kat dia.
aku tetiba rasa nk jadik tukang jahit.hahaha.

lagik 1, nk bgtau ni, manik manik tu aku jahit sendiri,
hahaha, berbakat kan aku? manik kecik kecik yg kat line baju aku tu,
tu semua jahit sendiri, seni jugak tangan aku kan.hehe.
#silamuntah.biasa lah, kerja last minute, sape nk jahitkan untuk ko,
so beli lah manik.jahit sendiri.hahaha.

oh lupa pulak.kalau korg nk tempah baju kat aunty ni,
boleh je, tapi mahal sikit lah.korg cakap je nk design mcm mana,
semua dia boleh jahit, kalau nk pakai lusa pon boleh,
harini hantar, lusa ambil.hahaha.tapi kos nya korg tanggung lah.
nanti dia ketuk.hehehe.aunty ni duduk area ampang,
kalau nak tau, boleh PM aku ye, nt aku bgtau.hiksss.
ok lah tu je nak cite.bai ♥





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. Waaah untung la boleh pakai bertema2 :D
    Meriah sungguh..

    ReplyDelete
  2. Tu memang standard harganya Rara kalau baju ada lining. Sebab tu orang lagi suka beli baju siap je dari tempah-tempah ni.

    ReplyDelete
  3. wahhh nangis tgk harga tmph baju...akak tmph kat makcik je kat kg..baju ape fesyen pon boleh. harga tmph selalunya RM40..hehe baju kurung Rm25 je..

    ReplyDelete
  4. tgk dr gambar kemas je..klu sedap dn okay..pejam mata je la kot bayar..muahaha..

    ReplyDelete
  5. Nasib baik mertua aku menjahit. Bahaha.

    ReplyDelete
  6. Mahai ye ra upah jahit...aku tak mampu serius...hahahha tp cantik terletak je ko pakari ra...wewittttt

    ReplyDelete
  7. Tudiaa mahal gile...tp klu selesa dan kemas ...mesti ko x lrt byr kan

    ReplyDelete
  8. Homakaih..mahalnya...akak beli yang siap lagi murah Rara oi..kalau beli siap tak sampai 200 kot..hahahah

    ReplyDelete
  9. Takpelah rara.. Magal tp berbaloi. Selesa..

    Bukan selalu pun. Kdg2 perlu juga baju mahal sesekali reward utk diri sendiri kan.. Pendapat akak la..

    ReplyDelete
  10. sgt cantik baju kurung bertingkat2 tu :)
    so far, aida tempah baju RM33 selai aje ha ha ha...
    sebab setiap kali raya, aida tempah lebih drpd 5 psg.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com