Image and video hosting by TinyPic

23 December 2014

AIDIJUMA, lagi 1 kontroversi, design mata satu ( Update jawapan Datin Juma )


harini kecoh lg pasal Aidijuma, baru kejap td aku tgk kat group, pasal design BL terbaru ni, aku NYARISSS nk amik design ni, tapi sbb aku kan dh cut cost untuk AJ, so aku cuma amik 1 design je, hati aku berat nak ambil design ni, rupanya design ni ada benda yg xelok, bukan lah x elok, tapi lebih baik avoid.

Aidijuma, lepas satu, satu masalah dgn design dia, aku xtau kenapa, tapi aku rasa sampai kdg kdg melampau, korg tgk pic tu, apa yg x kena? design tu ada lambang Mata Satu kan? apa yg kita as Islam tau pasal mata satu? mst Dajjal kan?

aku bukan nk berlagak ustajah, aku bukan jugak boikot AJ, tapi dr 1 sudut, kita kena jugak mengambil berat hal hal ni, ni kalau laki aku tau ni, mampus x bg dh aku beli AJ,hahaha.

aku xtau mcm mana Datin boleh release tudung ni, takkan dia x perasan, maybe dia cilok je kat mana mana design, bukan dia design sendiri, tu sbb dia x perasan ada pic mata satu ni.tolong jangan kecam saya AJ lovers, sbb sy juga Aj lovers, tapi sy agak kecewa lah dgn design yg mcm ni, memalukan kita yg islam, dan ada pulak yg berbalah pasal ni, sesama perempuan, sesama islam berbalah.malu kan? 

xsemua org sama pendapat dgn kita, tapi kita xleh gak nk terlalu +ve, betul x? ada yg kata, " ala chill lah, ni design je, Art kot " hahaha, mata satu ko kata art? banyak lg ko kena belajar ni, jgn sbb org tu dah popular, ada nama, ko peminat tegar nk YA kan aja apa yg dia buat.aku x leh go kalau mcm tu.

aku bukan boikot AJ, cuma lepas ni aku berhati hati dgn design dia, beli yg betul2 ok je.takut lah, kita pakai benda tu g solat, masuk surau, masjid, usung atas kepala sana sini.walaupun aku bukan lah org alim, tapi aku x suka benda benda gini.

kalau aku salah, sila betulkan aku, ada yg dh email datin pasal hal ni, hope dapat jawapan cepat, apa pendapat korg? mata korg nampak apa?

( update )


ni je jawapan datin, cuma corak abstrak.
moga ramai yg x beli design ni, tu je yg aku harap.
hmm ntah lah, lepas ni kena lebih hati hati.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

  1. sy tak lah suka aj ni.. tp tergerak hati gak nak baca.. nape la jd cenggini

    ReplyDelete
  2. Kalau akk konfemla xbeli.dulu akk peminat AJ jugak.skang dh xbeli dah sbb rasa mcm membazir plak beli xd ms nk pkai..

    ReplyDelete
  3. haih, harapnye lps ni dorg stop jual design ni dan say sorry..jgn pandang sblh mata.kdg benda2 kecik mcm ni pn blh buat tergugat akidah

    ReplyDelete
  4. xpnh ada AJ .. tp mmg dok perati , ada je masalah ngn design , its means Datin x cek btl2 or x prihatin ar bab2 cmni .. susah ar jgk cz dia owner kut.. dh la wif org besau , kang x psl2 kne kecam .. hancur ..

    ada g AJ kt melaka baru2 ni .. pgg material cm kain guni .. hrga sume RM50 .. emm mmg tgk je la.. kedai agak kosong .. xde benda sgt , sgt xmenarik la.. tgk dlm web cm hevoc je , myb psl xde sale la kut kan ..
    ke ramai dh beralih arah ?

    ReplyDelete
  5. pkai je shawls or plain bawal kan senang HAHAHHAHAHHHA

    ReplyDelete
  6. hi rara, lama gila x komen kat blog hahaha..takpe lah, boleh beli design lain..mcm i beli yg murah je AJ nie..tp mmg kualiti kain dia best! x mampu nak pakai tudung harga rm30 ke atas ;p

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com