Image and video hosting by TinyPic

24 December 2014

Boat Noodle TIDAK HALAL confirm ke?



Jangan cuak dulu kalau korg yg dah makan tu, xpayah nk g minum clorox ke hape.
hahaha.aku belum pernah makan lg boat noodle ni, sbb x berkesempatan.
tapi tuptup dr semalam ada viral x best pasal boat noodle ni,
dikatakan x halal, dan ada pork, apa lagi, cuak lah org org islam kita,
hahaha, yelah, dh bermangkuk magkuk kot dorg makan.

aku bila nampak topik HOT HOT ni mulalah nk up entry,
tapi sebelum UP, kena kaji dulu, jgn main ikut je viral kat FB tu,
yedakkk?! lepas aku bukak page Boat Noodle tu,
dorg dh explain pasal viral Boat Noodle x halal tu,
katanya, kita kena hati hati, boat noodle yg betul betul ada 6 cawangan je.
yg lain tu tolong hati hati, tempat lain mybe ada pork,
tapi Boat Noodle yg 6 cawangan ni xde pork.

dorg dlm proses nak dapatkan Sijil Halal oleh Jakim,
tapi bahan bahan yg dorg gunakan mmg dr sumber Halal.


tapi mcm biasa, kalau ragu ragu, jangan makan, sampai lah dh keluar Sijil Halal ye,
tepuk dada tanya selera, jangan senang senang Jatuh kan perniagaan org,
tapi dlm masa yg sama, kita juga kena hati hati.

*peringatan untuk diri sendiri jugak.heee.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments:

  1. ida penah buat entry ni.. selagi tak dapat Sijil Halal memang ida takkkan pergi makan lagii walaupun dah berpuluh2 orang makan hihihihi.. kita tunggu sijil halal dulu yekk macam cadbury tuuu heeee~

    ReplyDelete
  2. penah gak survey boat noodle ni.. huhu.. sib bek x pegi lagi.. kna hati2 bab makan2 skang ni...

    jemput join giveaway sy yaaa.. tq.. :)

    http://www.munirahizzan.com/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html

    ReplyDelete
  3. pnh tgk mmber2 makan .. tp x terasa plak nak pi mkn cz tah .. tgk mangkuk pun dh nmpak cm ala2 cine..
    myb ada yg halal .. tp kne tgk jgk .. bg org2 kapir ni HALAL bermaksud xde PORK .. tp kite x tau pe dia gune tu dr sumber halal or x kan ..

    so baik le mkn kt tmpt lain ajew... xpun wat sdiri kt umah

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com