Image and video hosting by TinyPic

31 December 2014

Cerita hari terakhir 2014

gambar hiasan

Assalammualaikum, harini hari terakhir 2014, ( 31.12.2104 )
Alhamdulillah aku masih lg bernafas di akhir tahun ini,
aku rasa ramai yg dah buat recap 2014, tapi aku rasa tahun ni x buat lah kot,
aku tak larat nak mengigati terlalu banyak peristiwa 2014 ni,
seriously mmg banyak, dari awal tahun sampai akhir tahun,
air mata yg mengalir akibat peristiwa peristiwa yg berlaku pada Negara kita.
( amboiii, ayat mcm patriotik x? hehehe )

pagi ni aku bangun, hidung tersumbat,
selsema datang lg, gigi mcm ngilu ngilu, tu mcm petanda nk demam,
tapi mcm pelik, takkan dlm masa 2 bulan, aku demam 2 kali.
hmm myb sbb banyak kena hujan kot.
dan pg tadi, mcm biasa, agak lambat sampai opis lah,
bila dh bangun pun lmbt, kepala tingtong je,
tapi bangun pagi td, aku rasa sayuuu je hati ni,
i dont know y, tapi mmg sayu, dgr lagu sedih,
bergenang jugak air mata ni, and again, bergenang lg air mata.
murah sgt air mata aku lately.

aku sayu mengenang kan diri aku,
ntah lah, xtau nak cakap mcm mana,
aku sayu sbb aku x kurus kurus lg,
sbb azam nk kurus tu aku buat awal 2014 dulu,
tapi sampai dah akhir 2014 ni, hanya bape kg je lost,
sedih kan? hahaha, hal hal lain tu biar jelah aku je yg tahu,
maybe mcm x sesuai nk cerita kt sini.

soooo aku kena pikul lg azam " nk kurus " tu tahun 2015,
adakah membawak sampai 2016? hmm ntah lah, we wait and see jelah.
aku x tau knp aku stress dgn berat badan, sedang kan aku mmg suka makan,
bila lapar, nk makan sedap sedap je, bila dah kenyang, menyesal mkn nasi
2 pinggan, lepas tu tgk bdn depan cermin, stress, nk nangis,
hishhh! choi sangat!



dalam kereta td, aku berazam jugak,
aku nak menjadi ibuu dan isteri lebih baik,
aku nk kurangkan merajuk kat suami,kihkih,
even sblm ni aku mmg mana ada merajuk rajuk,
cuma kadang kadang jelah,hehehe.nk layan suami dgn lebih baik,
even sblm ni mmg dh baik pon, hishhh, hehehe.
dan nk kurangkan melawan suami,
haihhh ntah apa nk jadik, suami cakap asek nk lawan je,
tapi nk buat mcm mana kan, laki aku kdg kdg suka sgt loyar buruk,
geram aku! tapi serius, aku nak perbaiki diri, banyak belajar agama
dgn dia, hormati dia lebih lg dr sebelum ni,
syurga kita bawah tapak kaki suami kan.
aku xnk masuk neraka T____T

untuk anak ibuu, Puteri Imann Sophea,
ibuu akan jd lebih baik dr skrg, ibuu tau, 
skrg penyakit M ibuu dah melampau lampau,
ibuu dah jarang masak yg sedap sedap untuk princess,
ibuu selalu masak speghetti je, kihkih,
ala tu pun sbb princess nk speghetti je kan.
xnk mkn nasi, tapi lepas ni ibuu masak lauk sedap sedap
mcm dulu k, masa princess mula mula nk makan dulu.
ibuu akan selalu layan princess main,
ibuu akan kurangkan layan customer malam malam,
malam just untuk anak ibuu. ibuu nak berikan yg terbaik
untuk princess, dan nanti kita akan selalu buat kek sama sama
lagik k! ibuu ajar princess buat kek lg tau!

buat family in law, and family aku sendiri, dan kawan kawan.
aku cuba jugak jd yg terbaik untuk semua,
andai ada silap, tegur lah, untuk kebaikan kita jugak kan.
sedih nya nk tinggalkan 2014, banyak betul benda yg jd,
esok 2015, mulakan hidup baru, semoga cahaya matahari akan menyinar.
semoga banjir akan surut, semoga kehidupan kita lebih diberkati.
ayat mmg klise sgt kan? tapi nk buat mcm mana, xreti nk buat ayat lain dh,
hahaha.

esok pagi nak bangun awal! yeay! hehehehe.
bai korg! Happy New Year! Welcome 2015.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

  1. owhh.. nape ahkak pun tetiba bergenang airmata nih...?!! isssyyyhhh...

    *i paham apa u rasa okehh...!!paham sangattt...hukkk hukkkk hukkk... sambung sebak-sebak-manja..*

    kuatkan semangat Fura..!! InsyaAllah 2015 akan bawa kekuatan baru untuk kita semua.. akak doakan semua yang Fura harapkan tu tercapai ok..

    kita manusia tak lari dari sifat-sifat tu semua.. sama-sama lah kita istighfar dan perbaiki diri.. akak pun sama, berazam nak perbaiki diri dan kehidupan...

    InsyaAllah... sama-sama ok..!!
    *jomm pegang-pegang tangan, berganding bahu sambil nyanyi lagu 1Malaysia....*

    hahahahahaaaa... :)

    .

    ReplyDelete
  2. So sweet...bagus tu. i pon nak kuwus jugak

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com