03 December 2014

GLAMOSKIN produk Korea untuk wanita Malaysia

Assalammualaikum, saya kembali bersama product kecantikan,
kihkih, mcm biasa, ayat klise, saya masih lg mencari product yg
sesuai dengan kulit saya mengikut usia yg menginjak kepada
usia yg lebih matang sekarang ni.hehe.

korang pernah dengar tak yang kita rakyat malaysia ni,
orang Asia, lebih sesuai jika menggunakan Product dari Asia juga,
iaitu seperti Product dari Jepun atau Korea, kerana kita mempunyai
struktur kulit lebih kurang sama mcm mereka. ( boleh google )

dulu aku pun xtau tentang perkara ni,
tapi lepas chat chat denga kawan, dia suggestkan aku
pakai product dari Korea, or negara negara yg sebangsa dengan
negara kita.sebelum ni, aku guna product N**OX,
aku just guna moisturizer lotion dan eye refiner je,
nak cakap x ok tu tak jugak, ok lah, best sbb kulit aku nampak
lebih berseri, ada merah merah sket berbanding yg sebelum ni yang
kusam je lepas bersalin.tapi aku masih lagi mencari product yang lebih bagus
dari ini, nak cari product yg boleh menganjalkan kulit aku.

Pada 30 Oktober 2014 yg lalu LEGACY SECRET memperkenal kan GLAMOSKIN,
product dr Korea.amacam? mcm tau tau je kan.


Product yang aku terima, lepas dapat terus cuba kooo! punya takzabarrr,haha.
meh nak cerita sikit tentang product ni :

Glamoskin ini diperbuat daripada Collagen Gel yang menggunakan teknologi terkini dalam industry kosmetik dengan penemuan formula terbaru dan sangat berkesan berbanding formula lain. Teksture gell yang mampu menyerap lebih baik sehingga 70% lebh cepat dan berkesan berbanding cream. Penemuan formula terbaru Niacimade PC merupakan penemuan terbaru dalam industri kecantikkan dan kosmetik di Negara-negara maju seperti Korea dan Jepun.

Niacimade PC telah diaplikasi didalam Glamoskin dan ditambah dengan penggunaan collagen gel membuatkan Glamoskin yang pertama di Asia menggabungkan kedua-dua formula itu. Kajian yang dilakukkan mendapati kesan Glamoskin lebih cepat berbanding produk lain. Ianya juga Halal dan selamat digunakan untuk semua jenis kulit kerana dihasilkan daripada bahan semulajadi.

Glamoskin juga telah didaftarkan dibawah Kementerian Kesihatan Malaysia dengan No Not : NOT140703528K .

sebab utama aku yakin dgn product ni sbb lulus KKM, dan ada no siri.
so tak perlu risau, product ni selamat digunakan,
skrg banyak sgt product yang mempunyai bahan kimia yg tinggi,
mmg kulit akan cerah, tapi masa akan datang, kita tak tau.betul x?



GLAMOSKIN hanya mempunyai 2 item iaitu Clenser dan Collogen Gel,
Glamo cleaner mempunyai teknologi baru dalam pembuatannya iaitu,
ia mempunyai ciri ciri pencuci, pemutih, pewangi dan penstabil,
ia jugak membantu proses penyerapan Glamoskin Collogen Gel pada kulit dan
mempercepatkan proses pemulihan kulit kita.

tengok packaging dia, nice kan? biasalah perempuan,
membeli benda mmg akan tgk pada luaran dulu.hahaha.
aku lah tu, botol cleanser nampak sgt mewah, dan membuat aku lg
tertarik, bau cleanser dia sangat natural, xde bau mcm kimia tu,
serius mmg best je.tenangggg je rasa ( eh ada kena mengena x? hehe )

lepas cuci muka dengan Cleanser Glamoskin, boleh terus apply pula
Collogen Gel, serius, GLAMOSKIN collogen gel mmg sangat best,
usap je gel pada kulit sampai ia menyerap dalam kulit,
lepas tu korg boleh rasa kelainan pada kulit,
kulit akan lebih halussss dan rasa fresh, kelebihan gel ni,
dia sangat cepat meresap dlm kulit berbanding krim lain.
korang kena try!

aku guna Glamo Collogen gel sebelum makeup dan sebelum tidur,
org kata time tidur tu lah proses pemulihan kulit kita akan berlaku kan.
hehehe.

hari pertama penggunaan,abaikan dark circle yang teruk tu.

selepas 5 hari penggunaan, nampak kulit lebih halus, gambar ni tak edit ye,
dan tidak menggunakan beauty face.boleh jamin.hehe ( abaikan dark circle )

Kandungan :

Cleanser : Glutathione , Hyaluronic Acid , Acetyl Hexapeptide , Niacinamide PC ,Apple Stemcell,Tanaka dan Glycerine

Collagen Gell : Hydrolyzed collagen. Niacinamide PC. Adenosine. Sodium hyaluronate. Panthenol. 3G-Bio complex. PhtoOligo

untuk perbezaan, nampak x parut jerawat aku di gambar 1,
dan gambar 2 tu.nampak pudar sikit kan, pencahayaan yg lebih kurang sama,
dalam bilik masa ni, tapi xde lah 1 dlm kereta, 1 dlm bilik kan,
tu mmg x aci punya perbandingan.hahaha.ni mmg gambar duadua dlm bilik,
gambar bawah tu baru ambil semalam.hehe.

so far, aku mmg sangat berpuas hati sangat dgn Glamoskin,
sbb even aku makeup pun, xperlu tepek bedak banyak,
mcm dulu dulu, dan hidung aku x mudah berminyak,
skrg ni dah masuk tgh hari pun, muka boleh maintain lagik,
kulit pulak akan rasa sentiasa lembap.kelebihan lain yang korang akan dapat :

Collagen Gell pertama di Malaysia sebagai alternative penggunaan cream
Menggunakan teknologi Korea yang canggih dan formula terbaru
dalam kosmetik Niacinamide PC buatan Korea .
Membaiki DNA kulit
Mengawal Minyak
Mengecilkan liang Pori
Memutihkan
Menghilangkan Pigmentasi
Kesan seawal 4 minggu
Harga mampu milik berbanding jenama lain dengan kesan 
standing jenama antarabangsa yang lain.
Mencegah kesan buruk sinar UV matahari pada kulit.
Pemakaian jangka panjang hingga 6 bulan keatas menunjukkan 
kulit wajah kelihatan lebih muda 4-6 tahun dari usia sebenarnya.

aku sangat tak sabar nak tunggu keadaan muka lepas 30hari penggunaan,
nanti aku update lagik yek.untuk harga promotion,
boleh rujuk harga di bawah :

Harga  Asal:
Glamoskin Collagen Gell : RM120/130ss
Glamoskin Cleanser : RM80/90ss
Set : RM200/220ss

Launching Promotion Price :
Glamoskin Collagen Gell : RM90/95ss
Glamoskin Cleanser : RM70/75ss
Set : RM150/160ss

promotion price hanya dengan RM150 sahaja,
amacam? mari labur duit untuk kulit seperti artis korea,
aku bukan membodek korang suruh beli,
tapi sbb aku dh cuba, mmg ada rasa kelainan.

untuk lainlain testimoni,
boleh like Fan Page GLAMOSKIN
kat sana ada jugak video dan gambar gambar yang menarik,
cepat dapatkan set GLAMOSKIN dgn harga promosi!
Collogen Gel tu sangat best! serius! bai ♥



harini.hehehe










4 comments:

idzwa kamaruddin said...

mudak cantik!

Chekgu Azrine said...

Ramai yg review produk dr korea bagus..
Teringin nk try sebenarnya...tapi nti xterbeli2..hahahaha..

mOoN IzzaN said...

hehehe.. skang ni tgh try pkai simplysiti punya produk.. hope serasi...

Mar Mansor said...

semakin berseri2 ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...