24 December 2014

Perancangan 2015 saya!

baru 24hb December dah tulis pasal perancangan?
of course, semangat tu penting.hehehe.
haritu aku pergi MrDIY, aku dh beli note book kecik siap siap,
kengkonon diary kecik untuk tahun 2015,
hehehe.semua akan tercatat dlm tu.

tahun 2015 ialah tahun untuk earn money!
hehehe.and again, semangat tu penting,
aku memula down jugak dgn GST and whats so ever tahun depan,
tapi life must go on kan, so just follow with the flow jelah,
kita teruskan hidup, untuk mencari kehidupan yang bahagia.

tahun depan masih lagi sama mcm tahun tahun sebelum ni,
aku masih lg berkerja di dlm bahagian aku, sebagai kerja hakiki aku,
dan akan ada side income lain.nak menampung hidup hanya dgn mkn gaji,
bukan xboleh, tapi takat tu jelah hidup kau.kan?! kena usaha lebih sikit.
untuk dapat kan yg lebih tu. ( ayat cam poyo kan ) hehe.
tapi betullah aku cakap, kena susah sket, kena usaha sket,
kena keluar modal sikit, xsemua benda akan terus terus jadik senang,
( ayat org tengah semangat ) haha!

aku akan terus meniaga, dan akan maju setapak lebih sikit dr skrg,
nk challenge my self untuk buat sesuatu yg baru.

dan tahun depan, mcm aku cakap td, adalah tahun untuk earn money,
dan less kan spend money, tetap kena spend, tapi kena tgk mana yg perlu,
dan mana yg tidak.

aku berangan sgt nk duduk rumah sendiri,
korg doakan aku ye, nk deco deco rumah sendiri,
bahagia with my small family,
dan kalau boleh nak beli rumah tu, bukan sewa.
hehehe.xpelah angan angan tinggi sket kan.
moga urusan semuanya dipermudahkan.
Amin.


ok lah, tu je nk cite, nk balik dh.haha bai ♥




8 comments:

CAHAYA MATA said...

haaaaaaa...
ahkak suka...!! ahkak suka....!!

yang penting semangaaaattt....!! hehehehehe... chaiyokk Fura..
akak doakan semua perancangan Fura tercapai ok... :)


p/s : cute nya note book... :)

fazilzura said...

2014 ni bg akk bnyk sgt2 dugaan .. yg besar2 plak tu .. huhuhhu kdg2 bile pk balik rs nk bunuh diri pun ada.. tp x gune kan , so bertabah dan bersabar smbil zikir la..

semoga sume tu akan ada hikmah disebalik nye..

awk business ape tu

Chekgu Azrine said...

InshaAllah..
Good luck sis

nuyui a.k.a miss YUI said...

InshaALLAH kak
Yg pntg trus usaha

CikNaa said...

semoga dipermudahkan rara..ciknaa pun berangan nak beli rumah.. tapi masih belom usaha..huhu

nini said...

semoga berjaya...aminnn

aizamia3 said...

Moga apa yang diimpikan dipermudahkanNYA..

Mar Mansor said...

in sha Allah akan dipermudahkan..semoga impian akan tercapai..tak dapat tahun depan..tahun depan lagi..lambat atau cepat je tercapai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...