Image and video hosting by TinyPic

03 December 2014

Rasa nak nak demam


semalam bangun tidur mata aku sakit.bangun je bertaik mata ni,
princess pon sama, mlm td lepas mkn rasa mcm sakit sakit tekak,
bibir kering mcm nk pecah pecah, aku tau selalu kalau mcm tu,
means badan aku kurang air.mmg 2 3 hari ni aku kurang minum air,
kalau duk rumah tu, nk minum 2 liter pon payah.
laki aku lak demam panas, isnin tu dia punya demam 39.6 xsilap.
mmg panas gila.trus g Pantai, dia xnk warded, tapi semalam mcm teruk
balik.so pergi semula Pantai, yang paling sedih, dia pergi sorg sorg.
aku tak sedar pun bila dia pegi hospital, tuptup dia dah baring sebelah aku,
tgk tangan ada kapas, dia kata baru balik spital, masuk air.
sobs, rasa mcm diri ni teruk sangat.maaf kan aku suami~

aku mmg rasa penat sgt bandan ni, xtau lah kenapa ntah.
maybe effect sbb princess putus puting tu.oh FYI, princess dah x isap puting.
nanti lah aku cerita mcm mana dia boleh stop puting.tapi cerita nya mmg kelakar.
tapi malam malam dia masih merengek gak lah tgh mlm,
mlm td aku penat sgt, badan lak rasa nk demam, mata sakit,
dia nk tido, merengek gak, aku tau dia rindu puting dia.
tapi aku diam je, aku xnk layan dia, aku tepuk dia kuat kuat suruh tido.
bila dia dah lena, sedih pulak hati aku ni rasa,
kejam sangat ke aku pada anak? pagi tadi sebelum hantar dia masuk school,
aku ckp kat dia, aku mintak maaf, pas tu dia sengeh sengeh je.
hahaha.nampak lah gigi sebaris tu, kalau x nk tengok gigi dia pun payah,
maaf kan ibuu princess, ibuu terpaksa.ceewahhh~

harini masuk opis, penuhkan balik tumbler 2L tu,
kena habis kan jugak by 4pm, kalau x, mlm kang mst demam.
hmm tgk kat news feed FB pun, ramai sgt anak kawan kawan yang x sihat,
ada yg denggi, ada yg demam, ada yg admit.hmm aku doakan moga anak
anak kita dan kita semua sihat sihat belaka.kesian tgk anak anak bila x sihat ni.

tadi lunch aku mkn nasi goreng belacan, actually kenyang dan xde selera sgt nk mkn,
tapi mkn jugak lah.sbb kalo tak mkn kang gastric lak, masuk angin perut ni,
lagik naye 1 hal.makan lah aku, tapi mkn sambil kenangkan anak dan suami,
biasalah mak mak kan, sblm mkn mst nk ingat anak, ingat suami,
apa lah yg dorg makan,hmmmm.tak sabar pulak nak balik.

ok lah.tu je nak cite.bai. ♥






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments:

  1. klu tak sihat nk mkn ape pun tak selera .. get well soon rara

    ReplyDelete
  2. Mak mak sgt kan walaupun anak br sorang. Semoga kau sihat2 je..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com