28 August 2014

Breakfast apa?

choclate Tortufo

semalam aku makan coklat Torfufo ni kat KFC.
nampak dlm gambar mcm menggiurkan sangat,
mmg sedap.mcm kek Indulgence tu lah.
korg try lah.tapi benda yg menggemukkan mmg selalu sedap.
hikhik.

harini breakfast apa?
aku lapar gila pg td.tapau bihun kat kantin je.
jap g makan lah.

harini nk start diet balik,harap aku kuat.
nk lost lg 6kg je dh ok lah.
kalau dpt balik berat 60kg ok lah utk mak anak sorg.
hahaha.kalau dapat angka LIMA lg best,
59kg ke.hahaha.tapi kena KUAT sikit lah.
ini kalau lembik je.duk lah ko dgn berat ko skrg safura oi!
jangan berangan lah nk pakai baju lelawa mcm org lain.
hahaha *psycho

ok lah,bai! heeee. 
Read More ->>

27 August 2014

Jumpa Blogger Kulit Cantik

cuba teka anak sapa?

hai korg! lama nya x menaip,rindunyaaaaa,tapi malas.hahaha.
banyak benda nak cite,tapi sibuk tengok Korea,gini lah gayanya,
now aku tgh layan Temptation,pas tu ada lg 1 cite baru, Discovery of Romance.
haih sonok! tapi aku tetap x leh lupakan my love from the star tu.huaaaa.

ok,berbalik kepada cerita,sape tau last week aku g JB?
sape follow IG and FB aku mst tau kan.hehehe.
cerita yang paling sedih ialah AKU TERTINGGAL PHONE!
gila kan! phone adalah buah hati aku yg paling penting!
boleh aku tinggal.yang laki aku nganjing, dia kata,phone aku teman dia,
xnk ikut g JB,hampeh! aku masa tu rasa mcm,pergghhh malas nk cite.
tak terluah dek pangkal hati aku ni.

aku g JB sbb g rumah adik aku,dia buat open house,
dan satu lagik perkara yang buat aku paling paling nak jugak g JB,
sebab nk jumpa kawan baik alam maya aku.baik mcm mana?
baik cara kami lah,bukan baik sampai comolot tu.aku xnk baik cm tu,
nanti mst gaduh,kami baik biasa biasa je,mcm aku baik dengan Etty,
dengan Anez,dgn Hana,gitu lah.sbb aku dh serik dah bila baik sampai
tahap comolot,mst gaduh bagai nak gila.aku xsuka mcm tu.

aku punya excited nak jumpa fy,sampai xlalu makan and minum.
hahaha. #silapercaya! hari Jumaat kan JB cuti,adik aku pun cuti,
tapi disebabkan MH17, kami keluar lambat sket,
tunggu adik aku habis solat jumaat,then baru keluar.
lg pun masa tgk " welcome home MH17 " tu.hati aku meruntun sangat.
bila bila masa boleh nangis,tapi xnk lah nangis.tahan je mata.
bayangkan dorg pergi berkerja dgn gembira,tapi pulang hanya jasad.
tak bernyawa.naik bulu roma aku masa menaip ni.sedih sangat rasa.

so,kami keluar rumah kul 3pm,janji dgn fy kat country garden kul 5pm,
tapi sampai JPO pon dah kul bape,makan makan,masuk VS,PDI,MK,COACH,
jalan sekali lalu gitu je,then dah kul 5.30pm,aku dh cuak dah,
risau fy dah sampai,haih! 1st date dah lewat.mcm mana ni.hahaha.

nasib lah fy tunggu jugak aku,masa dah sampai kat COuntry Garden,
hati aku bertambah tambah debar,poyo kan.tapi betul! hahaha.
aku tunggu fy depan LOVE besar tu,tapi fy kata dia xnampak pon aku.
hahahaha.aku LIKE,hmmmm mana fy ni! hahaha.nebes ni!
tempat pertemuan kami.hahahaa

rupanya fy kat seberang sana.aku tunggu jugak kat LOVE sini.
tgh syok syok snap pic,ada org sapa aku dr belakang.
" rara,rara " aku pusing,errrrr " fyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy " aku jerit.
ahahahaha.poyo x cite aku.hahahaha.mcm jejak kasih.

- apa 1 impression aku bila jumpa fy?

Fy,mmg dalam alam maya ni pon aku kenal dia dengan
seorang yg sangat menjaga kulit muka.aku tgk fy, dia mmg putih,putih dan GEBU,
kulit sangat cantik.serius.walaupun fy kecewa sebab ketumbit keluar seminggu 2 kali.
hahaha.tapi x nmpk pon ketumbit tu.tetap lawa! seyes,ini x tifuuuu!
dia kata dia nk pakai selekeh selekeh jumpa aku,tapi idak lah selekeh pon.
ok je.lawa je aku tgk,tu sbb org kalau dh putih ni kan,kulit pulak cantik,
pakai apa pun still nampak ok.tetap lawa.huaaa jeles!

Fy,dlm wasap,dalam PM, dalam status status dia,dia nampak mcm garang,
mcm tegas,ayat ayat dia semua kelakar,aku bayangkan dia seorang yg clumsy tau.
hahaha.sbb dia suka clumsy kalau borak ngan aku.tapi kat luar,adalah TIDAK
SAMA SEKALI.fy ni lembut je,aku mcm, hmmm kenapa fy lembut cm ni.
suara slow je.mcm nana farhana.cakap ngan Rissa pon lembut je.
aku ckp ngan princess.mcm ribut.hahahaha.silap silap keluar petir.
tapi Fy tak pun mcm tu.huaaaa.ajar i fy,jd lembut!

Fy dtg ngan MIL dia.MIL dia boleh geng ngan mak aku.hahaha.
dorg duk nyembang 2 org kat tepi pantai.hahaha layannn~


princess baru bangun tido


Rissa pulak? kalau dh maknya lembut gitu,korg rasa Rissa mcm mana?
of course lah mcm mak dia,Rissa pun sangat lembut.GEBUS GEBASS!
seyes wehhh! aku sangat terkejut tgk rissa,comels gila,
bambam,badan tegap,putih! walaupun beza 3w je dgn princess.
tapi Rissa sgt debab,princess kurus jeee.sobs,kesian anak aku.hahaha.
mak je gemok,anak kurus.

Fy kata selalu rissa taknak kat org,tapi masa jumpa aku,Rissa best je,
senyum senyum,nak jugak bergambar,princess lgsg tak nak.
sbb baru bangun tido,tu pon aku paksa dia bangun.hehehe.
mengantuk sangat gamaknya.salam Rissa pon gitu gitu je,
xde mood lagik.hehe.tapi Rissa gud girl sangat.senyumm je,
tapi susah nk dgr suara dia.hehehe.





curik PIC dr blog Fy.hehehe

tengok anak aku,dah panas sikit,main pasir,suka sangat lah dapat main pasir,
tapi rissa taknak main.Fy kata rissa geli.hehehe.princess gelinya kejap je,
pas tu dh jd permainan dia.hahaha.omei kan dorg!

Country Garden ni adik aku kata dulunya Danga Bay,
tapi dah mati,so dorg naikkan balik,so jd mcm ni,
mmg sangat cantik.aku teruja sangat.aku berangan lah kalau
lah boleh bawak anak anak jalan jalan ptg ptg kat tepi pantai cm ni,
kan best! hehehe.verangan jelah! hahaha.




Dear Steffi,
thanks sebab sudi jumpa i,
sudi jd kawan i even x kenal sangat dulunya.
thanks sebab,
sudi tunggu i selama sejam.
thank you so much! i harap persahabatan kita kekal selamanya,
sampai satu hari nanti i dtg JB sbb nk tgk Rissa kawen. *eh
hmm dan i hope satu hari nanti,u berjaya pujuk Tony bawak u dtg Ipoh.
hehehehe.datang KL pon jadiklah.hahahaha.

last pesanan i untuk u fy! JOM LAH KITA DIET SESAMA! hahaha.
jom kita kurus sesama.mst best! huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.bai!




Read More ->>

26 August 2014

Cincin melekat dialat sulit lelaki

Ni namanya bodoh alam.saje cari penyakit.ada lah tu benda yg x elok nak buat tu kan.xpasai jeee.buat malu je.yang nurse nurse pon dok kt keliling tu menjenguk jugak.haih xmalu ke cik misi oiiii.hahahaha.mcm mcm donia skrg! Bengkak eh nonek dia.fuhhh sabo jelahh.

Read More ->>

Lisa Surihani kini Hamil?

Ternampak gambar ni semalam kt IG husband Fauziah Gous.aku terpandang sesuatu yg mcm menarik.tertengok pulak PERUT LISA,mcm membuncit.taktau lah banyak makan atau dia berisi.tapi nampak mcm preggy.

Kalau Lisa preggy.Alhamdulillah.mst anak dia dan Yusry comels sangat.dah lama dah dorg kahwin kan.moga moga cepat dorg menimang cahaya mata.AMIN.

Read More ->>

20 August 2014

Melaka : 1st time naik Menara Taming Sari


dari Hotel yang kami duduk tu,nk ke bandar Melaka x lah jauh mana,
dalam 15 minit mcm tu,so kami pon mlm tu,lepas balik dari rumah Etty,
kami terus ke Menara Taming Sari,alasan skrg ni,asal nk kemana mana je,
mesti guna nama Princess " jom lah,bawak princess try naik " hahahaha
tapi budak tu xtau apa pon.xpaham apa pun.makpak yang melebih sebenarnya.
hahaha.

kami risau jugak kalau dah tutup,tapi menara Taming Sari ni stop penjualan tiket 
pada jam 10.45pm, dan last naik ke atas jam 10.50pm.
so kalau korg angan angan nk naik,dtg lah sebelum jam 10malam yek,
hehehe.

harga tiket Menara Taming Sari untuk 2 orang dewasa adalah RM30 ye,
kanak kanak bawah 2 tahun xpayah bayarrr,freee kekdahnya.


Princess bukannya excited nk tgk Menara Taming Sari tu pong,
dia lebih excited tgk cat tu,cat tu kalau kat pasar malam ke,kat mana mana,
bersepah sepah,tapi tiap kali tengok,mst mcm x pernah jumpa.excited bukan main.
tak paham betul aku.dan nasib lah kalau kita cakap kat dia elok elok,
" kita dh ada cat kat rumah " dia paham.kalau lah melalak lalak kat situ,
terpaksalah beli jugak.tu pon ada hati nak main apa ntah nama mainan tu,
yg dorg lastik lastik benda tu kat atas,then dia nampak mcm Heli tu,
ada lampu,ada hati tu nak main benda tu.haih!


bahagian depan

walkway nak masuk.



masuk je dalam benda tu,sejuk kot.tak tahan aku,
nasib pakai baju lengan panjang.masuk je dlm tu apa lg.
selfie dulu lah.hahahaha.laki aku pon sakan jugak nk selfie.
princess lak tak yah cite lah.aku rasa korg dah tau,dia tu larik sana sini.
hyper bukan main.banyak minum manis.gitu lah kekdahnya.
tak takut langsung.

buah hati ibuu.

masa nak naik tu nanti,dorg akan tutup lampu,then ada org cakap cakap,
ada org ada terangkan lah benda benda apa yg kita nampak tu,
tapi aku x dengar pon.sibuk bergambar,hahaha.dalam gelap pon jadik.hahaha.

sampai kat atas nanti,baru gerobok tu akan pusing.pusing pon slow slow je,
tak laju pun.tapi agak pening sket lah.hahahaha. GAYAT?! aku gayat lah jugak.
tapi aku gagah jugak tgk bawah.hahahaha.gatai kan!





tengok tu,aku siap boleh berdiri and bergambar,hahaha.gila tol.
laki aku kata,berdirilah,kang sbb aku,benda tu jd x balance.hahaha
kongajo! tau lah aku gemok! hampehhh.

sekian lah cite aku pasal taming sari.korg g lah naik.best! tapi mahal lah jugak
hahahaha.bai ♥




Read More ->>

WW : Product Kecantikan Pertama Saya



nanti story lg panjang.nak breakfast jap.

Read More ->>

19 August 2014

Brooch Chanel High Quality


amacam brooch Chanel? ok x?
korg ada x pin tudung? ala pin kiri kanan untuk bahu tu.
kalau xde,meh beli kat aku,ala xpayah beli yg ori lahhh,
beli yg INSPIRE je kat aku,siap attach dengan mutiara Sabah asli tau,
if berminat,boleh PM aku je,kat page MomsMadnessGarage tu.
ok???? meh meh PM.

harga mak jemah RM15 sajeee,bukan mahal ponggg! cepat taw.
PM.hehehe.bai ♥

MOMSMADNESSGARAGE <--------------------- klik="" p="" sajer.="">




yg ni Chanel ORI,mak jemah x jual.hahahaha





Read More ->>

Jam Mati

jam tersebut

korang boleh hidup tak kalau xde jam? memang lah boleh hidup kan,
tapi maksud aku,kalau aku mst hidup bagaikan tak lengkap.
kang kalo x pakai jam,jap jap tgk tangan,jap jap tgk tangan,
padahal tangan kosong jeee.hahaha.

sejak dr sekolah lagi aku mmg pakai jam,
aku lah tempat kwn kwn aku tanya " ra,jam kul bape? "
hah aku mmg jam dorg.hahahaha.sbb dorg sume x pakai jam,
kawan aku sorg tu lg lah, dia kalau pakai jam je,
mesti lingkup,xkira lah jam apa pon dia pakai,
pakai jam mahal pon,lepas 2 3 hari mst rosak.
hahahaha.mmg ditakdirkan dia xleh pakai jam kot.

kisah jam aku pulak pg td ni,
tetiba aku nk tgk jam,baru kul 1.30, choiiii jam mati.
aku xtau lah 1.30 am ke pm.hahaha.ni yg paling aku lemah ni,
aku beli jam ni masa nak raya tahun 2012,
aku mengidam nk jam swatch,
bagus x aku? mintak jam pon yg muroh muroh je,
xmahal ponggg.hahahaha.tahun ni dh masuk 2 tahun aku pakai.
aku ingatkan nk genapkan 5tahun baru bg rosak.
tup tup dah mati dulu,haih!

tapi aku rasa jam ni low batt je,nanti pergi swatch balik,
tukar je battery,ok lah tu kot kan.hehehe.dasar penjimatan.
jam ni elok lagik,tahan lasak gila gila.sayang pulak aku.

kalau nk beli jam baru pon.nanti nanti lah.hehehe
banyak benda nk settle lg ni.hahahaha.tgh tgh bulan ni,
minggu depan baru gaji.cepatlahhhh gajiiiiii~ hahaha

ok lah.sekian kisah jam aku.bai! ♥




Read More ->>

Menu makanan paling popular untuk jamuan hari raya 2014

Wahhhh gittew~ kemain tajuk mak jemah.actually mak jemah xleh tido ni.lepas rebus speghetti,gosok baju td.ngat kan nak baring terus lelap.tapi nan hado.xmau pulak lelap.al maklumlah,sok pestime nk join taska anak buat jamuan raya.khennn.so excitednya lain macam sket.haihhh.

Berbalik kepada tajuk.korg rasa menu apa paling sesuai untuk jamuan raya? Bg aku paling sesuai adalah Speghetti bolongnese lah!!! Skrg ni g memana pon mst org buat speghetti.kan kan.sampai open house pon mmg jarang lah nk jumpa menu lain.

So, jamuan raya princess esok pon aku buat speghetti.hahahaha.senang cito.mmg kos mahal sket.tp semua org suka.budak suka.mak budak pon suka.kalau cuba bawak mee goreng.haiiii kering tepi tu jelah speghetti ko.hahaha.

Aku xtau lah kalo korg dr dulu dah mkn speghetti.tp seingat aku.aku dulu kenal speghetti masa dh tingkatan 3 gitu.tu pun sbb g umah maklong aku.dia suka masak speghetti.mula mula x makan tau.sbb x pandai plus jakun.dah lama lama baru pandai makan.ahahaha.rasa kelakar gila.tapi budak skrg celik celik mata kena speghetti dulu.mana kenal mee goreng.hehehe.

Ok lah.sekian repekan malam ni.hope lepas publish entry ni.boleh lah aku tido.hmmpssshhh.bai.good night.

Read More ->>

18 August 2014

Tema Harijadi Trending 2014





Hari Lahir Princess akan menjelma tak lama lagik,
7 september princess genap 2 tahun,
aku mmg nak buat pun Birthday party dia,
dan juga doa doa selamat.sebagai mak mak,aku tak ketinggalan
untuk menyebok mencari tema yang best best untuk anak aku,
tema paling IN skali tahun ni of course lah FROZEN,
sape yang tak buat tema ni? ce bgtau aku! hahaha.

aku skrg dh mula carik bahan untuk laksanakan tema ni,
tapi aku mcm biasa lah,DIY sajerrr,tak kuasa mak jemah nk tempah tempah,
kita DIY je lah mana yg mampu,beli lah kain kain biasa buat ropol ropol,
then stakat snow snow tu mak boleh je pakai polistrennn! hahaha.
tak pun beli je fiber,bukan mahal sangat pon.ke kapas ke.hahaha.

signage tu,boleh je buat sendiri.janji jimat,ye dokkkk!
ok lah,nk search search lagik ni.hehehe.bai ♥




Read More ->>

Nora Danish Memaki Hamun Hotel Legoland


“Selama 10 minutes my sister Nadya yang berada dalam lift itu tekan button merah baru ada orang jawab. Can you imagine??? They went for a break katanya dan tiada ganti yang jaga dan monitor? Mereka kata dah banyak kali terjadi kes sebegini!”

“Perkara ini tidak boleh dibuat mainan kerana dibuatnya orang didalam itu sesak nafas? Budak kecil? Orang tua? Dah la lift dia bising dengan lagu dan juga lampu berkelip. Memang pening la sesiapa yang stuck dalam lift, bila suruh hentikan lagu dan lampu kerana risau memeningkan my pregnant friend adn my sister yang asthma itu, mereka kata tidak boleh”

“Bodoh! Lego Hotel adalah hotel paling bahaya dan paling teruk pernah saya pergi. Bayangkan kalau ada kebakaran mmg tiada siapa yg datang selamatkan. Semua lembab,” tulisnya.


patut lah dia mengamuk sakan,kalau aku pon amuk jugak,
sejam dlm lif? sedangkan 10 minit pun xtahan,ni pulak sejam.
nasib ko lah Legoland,lepas ni habis lahhhh~ xde sale.
nora danish punya aura kuat,followers pon 1 juta taw.hehe.





Read More ->>

Melaka : Hotel Murah dan Selesa

aku suka pergi melaka.walaupun aku pernah kena tipu naik BECA sampai RM120,
serik hanya sekejap,tapi sampai skrg kalau tgk beca,mst sumpah seranah.
hahahaha.tapi kami suka sangat Melaka,laki aku pun suka!
yelah,myb sebab kami bukan org sana.suka lah.kalau tanya org melaka,
dorg akan ckp Melaka bosan.hahahaha.

kalau pegi Melaka,actually korg xyah risau lah bab hotel ke hape,
sbb kat sana hotel mmg bersepah.pilih je,tapi kalau korg ada suami yang agak cerwet,
kena pilih tempat yg betul betul selesa,korg kena lah survey mcm aku,
laki aku jenis yg mementingkan keselesaan,kalau dia x selesa,
asma ( semput ) dia boleh datang secara tiba tiba,eh ni bukan tipu taw,
ni betul.hahahaha.laki aku tu,kalau dia rasa x selesa,panas,tempat sempit,
tetiba kang dia selsema,sesak napas,then semput.hahahaha.ok itu x lawak.
itu lah suami saya.hehehehe.

so kalau dh nama isteri mithali, kena lah cr tempat yg selesa,
bajet perlu jimat jangan dilupakan,niat hati nak tido je kat apa tu,
Casa De Rio tu? hah! tapi idak lah kan, 1 malam rm700,
ko mampu ke? aku masih belum lg, 1 hari nanti insyaAllah,
kalau ko nampak IG aku penuh Check In nt,ko dh tau lah kenapa.
hahahaha. #pahamketidok?

so lepas survey survey,aku memilih untuk tidor di Hotel Golden Valley,
hotel ni agak baru jugak,tempat dia mmg cantik, Hotel Golden Valley ni tepi jalan je taw.
si semua Cik Ain yg uruskan,thanks Ain sbb tolong akak.
kadang kadang mmg aku rasa bertuah sgt kena dengan kwn kwn blogger,
kawan yg datang dr seluruh Malaysia,dan sudi tolong kita, Ain lah yg suggest kan aku
Hotel Golden Valley ni,dia kata ada yg lg murah.tapi kalo nk selesa,
Hotel Golden Valley ni lah selesa dan lawa.heeee.harga pon hokkay sangat!



picture kat atas ni bilik yang Ain book kan untuk kami, harganya just RM 108 je.
tapi agak sempit,sbb masukmasuk je pintu terus ada katil.
ruang kiri kanan pon sangat sempit.laki aku xsuka tempat sempit.
dia mmg masuk sikit je,trus dia kata, " eb tunggu jap ngan anak,syg nk tukar bilik "
hahaha.tu lah laki ai,tapi ai is okay je.sbb nk tido je kan.hehehe.

kejap je lepas tu laki aku naik,dia kata, " ok eb,jom g bilik lain "
hahahaha.laki aku trus amik bilik lg 1,beza harga cuba korg teka berapa.
just kena tambah rm10 je,korang akan dpt bilik mcm kat bawah ni.


nanti kalau ada rumah sendiri,nk buat bilik mcm ni.



BESARRRRR! dan lebih selesa,selesa yang hamat! bersih! cantik!
mmg aku suka sangat! tilam lembut gila! haih mmg malam tu tidur menganga lah.
sbb selesa dan kenyang! hahahaha. just RM118 saje.percaya x?
mmg best Hotel Golden Valley ni!

eh aku tak dibayar ek untuk entry ni.hahahaha.

Hotel Golden Valley dengan Bandar Melaka tu xde lah jauh sangat,
biasa biasa je.borak borak tgk tgk dah sampai.masuk je waze,
mmg kejap je nak sampai Bandar Melaka.


so kalau korg xtau nk tidur mana,boleh lah try Hotel Golden Valley ni,
aku duk sini sbb dekat dgn rumah kwn kwn yg aku nk g tu.hehehe.
untuk book atau nk tgk picture lain lain.boleh tgk FB Hotel Golden VAlley ni.
kalau korg PM,dia reply pun cepat je.servis sangat best!

kawasan luar bilik.

tapi xde lift ye,kena naik tangga.hehe

oh lupa nk cerita,setiap luar koridor,
akan ada mesin air tu.ada air panas dan sejuk.
so utk yg ada anak kecik,tak perlu risau lah nk masak air panas.
boleh je amik kat situ.heeee.so! ini jelah kot review untuk Hotel Golden Valley ni.
selamat mencuba! eh! hahahaha.
bai ♥










Read More ->>

Melaka : Jumpa anak blogger terkenal humble dan pandai masak

amboi kemain tajuk,kalau tuan blog tu baca caption aku ni,
aku rasa dia bukan bangga,tapi mesti dia carutkan aku.hahaha.
aku mmg saje nak kenakan dia.walaupun aku jarang borak dgn dia skrg,
tapi aku rasa hubungan kami masih baik.yelah~ dia skrg bukan nak
komen komen dengan aku dah,aku pun xtau kenapa,
#sajekasipanasline. hampun etty! hahahaha.

aku rasa sape yg follow IG aku mmg tau kan ritu aku g jalan jalan Melaka,
saje je g sana,ShortVaccay katanyerrrrr! kebetulan pergi kenduri kawen
Opis mate punya kakak kat situ,kat balai raya padang Jambu,
lepas tu alang alang,checkin lah skali.jalan jalan sana bawak princess.
alasannn bawak anak,padahal makpak yang nak jalan.kuikuikui.

dulu,aku pernah suruh Etty ciumkan Maira untuk aku,
lepas tu dia kata,kalau nk cium,datang cium sendiri,dia taknak ciumkan untuk aku,
so hokkay lah,xpe! Maira tunggu aunty yg gojes yang hamat ni cium ok,
malas nk suruh mak ko dah! hahaha.so malam tu jugak aku pergi umah etty!
malas dah nk tunggu tunggu,tak sabar dah.

sampai je rumah etty,aku terus masuk,hahahaha.tak lah susah mana cari umah etty,
masuk je dalam waze,jumpa lah.masuk masuk,tgk Maira dh terbaring kat ruang tamu,
aku tak tau yang Maira SECOMEL itttew! mmg comels gila!
tembam gila! pipi gebuuu,putih melepak! Ya Allah! tak tau lah nk cakap mcm mana,
gerammmm sangat aku! anak Anez Zamri pon omei gila,si Hadeen tu,
anak Etty pon putih gebu.haih! seronoknya ada baby.
tapi aku tetap kena tunggu princess 5tahun,sbb aku rasa aku masih xboleh handle
anak 2,huaaaaaaa.aku rasa lah!

korg nak tgk x gambar maira? jap eh!







































































hah,besar ku tepek gambar Maira! amacam? korg rasa mcm mana?
homeiii homeiii kannnnn! hmm rinduuu lah lat maira!
maira! nanti maira kena bangga taw,sbb gambar maira ada dlm
blog aunty! kikiki.

banje sket pic aku! hahaha

Maira pandai bergambar taw,pandai betul tgk camera.tau je camera tu kat mana.
sejujurnya,aku rindu perut yg buncit.rindu perut yg ada baby,
naluri tu kuat sangat,tapi kami belum bersedia,takpe,lg 3 tahun insyaAllah,
3 tahun pun dah x lama.

papa yang tak pernah nak dukung baby pon terliur nk dukung baby maira.

malam tu kami dh kenyang gila makan,sebab lepas mkn kenduri tu,
kami g Open house rumah blogger Ain pulak,laki aku mkn sampai muntah muntah.
hahaha,tapi sampai je rumah Etty,rupanya etty masak pulak,
ingat kan xnk makan dah,sbb etty pun kata kat aku,dia x masak,mkn kuih raya je.
#ooopppsssterlepaspulak, so kami mmg xnk mkn lah,kenyang.
tuptup Etty masak bihun goreng pulak,Ya Allah, syusyah syusyah ke makkk ni!
kami pon makan lahhhh! tapi ko nak tau,laki aku yg KONON kenyang tu,
yang makan sampai mutoh mutoh tu,makan 2 3 kali tambah wehhhh~
aku pon bertambah! anak aku pon bertambah makan,
hampunnnn malunyaaaa! hahahaha.so ko rasa kenapa?
maknanya, Etty masak bihun pon sodap lah tu! siap ada daging!
Etty x bg aku cite kat blog! tapi xbest ah x cite,x sedap lah story line aku nanti kan.
hahahahaha! #hampunmaketty!

kami tak lama pun rumah etty,lepas makan makan,borak borak pasal rumah dia,
pas tu kami balik,sbb kawan laki aku dh tunggu pulak.nk g bejalan kat Bandar Melaka,
rasa x puas nyembang,tapi kalo nyembang pon,sampai esok malam x habis.
princess dgn Umar pon x panas lagik masa tu, baru nk panas,
kami dh balik.hehehe. Umar biasa lah,tunjuk skill pakai helmet and motor dia,
pandai betul budak tu,main sorg sorg, x kacau org pon! bagus sangat.

anyway thanks Etty for having us!
suka sgt dtg sbb nampak keikhlasan ko menyambut kedatangan kami.
hahahahaa.laki aku pun suka nyembang ngan dak Ajib,
hahahaha. ok lah! cukup dah aku membahan ko dlm entry aku ni.
hampun ye makkkk! bai! peluk cium maira and umar utk aku!
bai ♥

p/s : Etty last update blog 23Julai2014 aku tak tau lah bila dia nk update lg.

nak tengok pic aku ngan etty x? jap eh! hahahahahahaha









































































































































































































kecik je.xleh besor besor.hahahahaha




Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...