11 January 2015

Cari Duit Lebih


OT untuk 2015 dh berjalan,
tahun ni aku OT mcm biasa, benda tu dh termasuk dlm kerja hakiki aku,
so nak tak nak kena OT gak.tapi OT adalah semakin ohsem bila dpt claim,
hehehe.ni boleh di kira duit poket sampingan untuk aku lah,
duit duit lebih utk beli tudung ke, beli handbag ke,
beli Charm Pandora baru ke.ehemmsss, hahaha.
org banyak kata, 2015 ni baik jimat jimat kan,
hmm yelah kan.jimat jimat jimat,
aku kdg kdg nk muntah dh dgr perkataan jimat,
bila aku ckp kat laki aku,
" sayang, tahun ni nk jimat jimat " dia kata,
nk jimat mcm mana? puas ke hidup mcm tu?
T___T mmg x puas! mmg! kita kerja,
nk beli benda utk kepuasan diri, tapi xboleh,
sedih kan, terlampau sgt nk jimat.
so solution dia, cr duit poket tepi,
lg pun kalau jimat sgt, mcm mana nk naikkan 
ekonomi negara kannnn~ hahaha

harini aku OT, laki and MIL aku balik pahang,
dorg nk tolong tolong Alang ( makcik sedara suami ) aku kemas rumah,
rumah dia naik teruk masa banjir haritu, ( link )
so semalam dorg balik utk tolong kemas kemas lah,
tapi td laki aku call, dia kata air dh naik balik,
risau nya lahai, hopefully x teruk lah,
dorg kata gelombang ke 3 pulak.
moga Allah permudahkan lah jalan dorg.kesian aku dengar.

so aku bawaklah Princess OT skali dgn aku,
dh lah semalam tido kul 2am, pg ni bangun awal pulak,
kesian rasanya, tapi x pelah, takkan nk tinggal dia kat rumah lak kan.
hahaha.kang masuk metro pulak aku.

pg pg bawak dia g breakfast dulu.
then balik opis dia tgk you tube, then main main,
boleh kata tsunami lah workstation aku ni,
lepas penat, ek ek ek, bg susu, tidur pulak dia,
aku baringkan je atas sejadah, lupa lak aku nk bawakkan dia tikar.
lg pun xde tikar kecik.hmm dia tidur lah dlm sejam lebih,
then bangun bawak g lunch.

mencabar jugak bawak anak g opis,
kita nk ke toilet ke hape, kena tinggalkan dia,
nasib lah Fira ( opismate ) aku tgk tgk kan dia,
kencing pun kena laju laju.hehehe.

tapi ok lah, x banyak kerenah,
lain kali boleh bawak lagi, Fira siap ckp,
kalau OT lain kali bawak incess, riuh sket opis,
kalau x sunyi jee.hehehe.

tu tgh tgk upin ipin lg tu,
jap lg dh nk balik.

ok lah bai! korg pun! jgn lupa cr duit poket tepi.hehehe.


9 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

Mmg usaha nak cri duit lbh juga yui. Huhu

::EIDA:: said...

ida dipaksa OT. byk projek nk tender. adeh letih laaaaaaa.. rara sernok ye OT. tak pernah ida dgr orang seronok nak OT. HAHHAHHAHA...

HanNis SaNia said...

hihi ada peneman bestnye. Huhuhu sy tak leh OT walau keje sabtu ahad dari pg smpai mlm. Kene keje jugak walau xdapek OT :(

idzwa kamaruddin said...

selamat mengOT.. ;)

Julia Johari said...

Good job rara...rajin cari duit tepi...ju pun sama cari duit tepi2 kt suami hahahhaha....nanti nak create some biz this year...tggu

Chekgu Azrine said...

harga barang semakin naik..minyak turun harga mana ada turun...bru beli brg sikit je kat troli dah 300..fitammm!!!

MizzTina said...

akak pun nak cri duit lbh gak ni..

siti alfakhishah aman said...

best la buat keje nampak anak depan mata.. suka incess tengok ibu dy buat keje.. nasib la keje kita gaji mati.. lau ade OT memang nak jugak OT.. bole buat tambah2

Mar Mansor said...

dulu bujang selalu ot, balik jam 9 malam setiap hari..sekarang ni projek kami dah slow..ot pon dah kurang..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...