Image and video hosting by TinyPic

15 January 2015

Diet Atkins day-8

breakfast + lunch

seronok rasa bila badan dh ringan,
solat pun x de masalah, sebab dr sujud nak naik balik,
ringan je rasa badan, perut pun rasa selesa je,
xfull, xpernah rasa x selesa.

masuk harini, dah 8hari aku xmakan nasi, dan kurangkan karbo,
aku buat atkins actually, tapi ada gak cheat haritu,
tapi lepas cikgu dah jd garang, xberani nk cheat.hehe.
dan aku jugak cuba kuatkan hati aku.
jangan ikutkan perasaan.semalam,sebelah subway,
nakkk sgt mkn subway, pas tu aku pujuk hati,
alaaaa subway x larik, bila bila boleh makan.
kan kan!

masuk hari ke-5, aku dh hilang selera makan,
aku xtau kenapa xde selera, kaki tetiba jd like menggigil,
tapi aku x lapar pun, then cikgu marah, cikgu kata even x lapar pun mkn,
ok cikgu! hehehe.

aku tambah suppliment jugak, aku amik Blackmores Garlic Oil,
best gila kot.mmg buang angin kaw kaw,
badan aku mmg jenis banyak angin tau.
sendawa tu mmg lega, dan Garlic Oil ni ada banyak lg khasiat lain,
korg google lah eh.heee. ( bagus juga untuk eczema )

breakfast untuk suami
setiap pg aku bangun 5.30am - 5.45am gitu untuk bangun masak,
masak utuk breakfast, aku jenis manusia yg xleh mkn telur sgt,
sbb nanti naik gatal gatal, eneczema tapi aku makan jugak sikit sikit,
sbb telur adalah makanan paling mudah untuk disediakan.haha.
lunch pulak aku masak simple simple gak.sup sayur, ayam goreng,
ayam grill.aku malas nk beli kat kafe sbb makanan sana masin masin,
xlalu aku, kalau mkn dgn nasi kira ok lah, kalau mkn lauk saje,
ampunnnn, masin sampai boleh darah tinggi.haha.
so nk jimat dan makan makanan yg berkhasiat,
better masak.heee.

minggu depan habis lah induction aku,
xtau lah bape kg leh turun, tp aku xnk lah turun mendadak sgt,
aku nk lex lex je, xnk sampai stress, doakan aku berjaya! hehe


harini mata juling, bonus masuk dh kan.hahaha
pejam mata, pejam mata.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments:

  1. ehehe.. oklah tu.. msti ada pengurangan tu..chaiyok2!!

    mggigil tu mgkn sbb gula tak amik.. jd leh cover mkn.. kdg ada bgth tu tnda ketosis..

    good luck kak =)

    ReplyDelete
  2. all the best..wah dah bonus..shoping skit xpe..reward diri sndri ats usaha gigih selama ni..

    ReplyDelete
  3. good luck for ur diet.. :) amboi juling mata dapat bonus hihihi

    ReplyDelete
  4. alahaiiii kurus la lepas ni...terjejas la akak..kekekek...

    ReplyDelete
  5. kurus laaa lepas niii..terjejas la akak..kekeke..

    ReplyDelete
  6. semoga berjaya ... nk tips2 hebat tanya yui ... die terer tu atkins

    ReplyDelete
  7. KAHKAHKAH...sweet mata juling , habis..ke pandora balik ler jawapnya =)

    ReplyDelete
  8. chaiyok2!! jgn lupa update tau berapa kg yg kurang tu ;)

    ReplyDelete
  9. good luck rara...kuatkan smgt...heheh...

    ReplyDelete
  10. kalo btl2 ikut mmg cepat sgt turun

    ReplyDelete
  11. apesal sume duk diet atkins ni? waaa jeles. kt ofis ramai dah start buat. sorg akk tu dah trun 7kg dlm ms 10 hari. kite nak join tp still nyusukan anak. so tgu dlu lah. hehehe..

    all d best tau.

    ReplyDelete
  12. Bagus wat atkins nie. Akk pernah buat turun 11kg. Memang badan rasa ringan. Lepas bersalin nie kena start balik atkins....sekarang dah gumoks sangat dah....

    ReplyDelete
  13. perghh pasnih sure mantop meletopps laa dia..hehehe

    ReplyDelete
  14. Tak sabar nak tengok rara yang kembali kurus..macam yang mula2 kita kenal dulu..ehhehe..tapi sekarang pun dah cantik..:)

    ReplyDelete
  15. yeaayyy...!!
    *tepuk tangan.. tepuk tangan..*

    tahniah ehh.. berjaya maintain selama 8 hari.. *sambil tepuk2 bahu kamu dari jauh*

    teruskan fura...

    akak SOKONG dari belakang... hahahahahaa... :)

    teruskan tau.....!!

    .

    ReplyDelete
  16. sapa cikgu atkins ni? kak pink kah? nak menuntutttt jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk huhuhu

    ReplyDelete
  17. atkins mmg terbaik.kita prnh buat tp tak displin la. bnyk cheat huhu

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com