15 January 2015

Diet Atkins day-8

breakfast + lunch

seronok rasa bila badan dh ringan,
solat pun x de masalah, sebab dr sujud nak naik balik,
ringan je rasa badan, perut pun rasa selesa je,
xfull, xpernah rasa x selesa.

masuk harini, dah 8hari aku xmakan nasi, dan kurangkan karbo,
aku buat atkins actually, tapi ada gak cheat haritu,
tapi lepas cikgu dah jd garang, xberani nk cheat.hehe.
dan aku jugak cuba kuatkan hati aku.
jangan ikutkan perasaan.semalam,sebelah subway,
nakkk sgt mkn subway, pas tu aku pujuk hati,
alaaaa subway x larik, bila bila boleh makan.
kan kan!

masuk hari ke-5, aku dh hilang selera makan,
aku xtau kenapa xde selera, kaki tetiba jd like menggigil,
tapi aku x lapar pun, then cikgu marah, cikgu kata even x lapar pun mkn,
ok cikgu! hehehe.

aku tambah suppliment jugak, aku amik Blackmores Garlic Oil,
best gila kot.mmg buang angin kaw kaw,
badan aku mmg jenis banyak angin tau.
sendawa tu mmg lega, dan Garlic Oil ni ada banyak lg khasiat lain,
korg google lah eh.heee. ( bagus juga untuk eczema )

breakfast untuk suami
setiap pg aku bangun 5.30am - 5.45am gitu untuk bangun masak,
masak utuk breakfast, aku jenis manusia yg xleh mkn telur sgt,
sbb nanti naik gatal gatal, eneczema tapi aku makan jugak sikit sikit,
sbb telur adalah makanan paling mudah untuk disediakan.haha.
lunch pulak aku masak simple simple gak.sup sayur, ayam goreng,
ayam grill.aku malas nk beli kat kafe sbb makanan sana masin masin,
xlalu aku, kalau mkn dgn nasi kira ok lah, kalau mkn lauk saje,
ampunnnn, masin sampai boleh darah tinggi.haha.
so nk jimat dan makan makanan yg berkhasiat,
better masak.heee.

minggu depan habis lah induction aku,
xtau lah bape kg leh turun, tp aku xnk lah turun mendadak sgt,
aku nk lex lex je, xnk sampai stress, doakan aku berjaya! hehe


harini mata juling, bonus masuk dh kan.hahaha
pejam mata, pejam mata.





18 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

ehehe.. oklah tu.. msti ada pengurangan tu..chaiyok2!!

mggigil tu mgkn sbb gula tak amik.. jd leh cover mkn.. kdg ada bgth tu tnda ketosis..

good luck kak =)

Didie Kamila said...

all the best..wah dah bonus..shoping skit xpe..reward diri sndri ats usaha gigih selama ni..

eamy milea said...

good luck for ur diet.. :) amboi juling mata dapat bonus hihihi

idzwa kamaruddin said...

alahaiiii kurus la lepas ni...terjejas la akak..kekekek...

idzwa kamaruddin said...

kurus laaa lepas niii..terjejas la akak..kekeke..

eima said...

semoga berjaya ... nk tips2 hebat tanya yui ... die terer tu atkins

Love Razila said...

KAHKAHKAH...sweet mata juling , habis..ke pandora balik ler jawapnya =)

Puan Awin said...

chaiyok2!! jgn lupa update tau berapa kg yg kurang tu ;)

Nurzakiah Hanum said...

wow terbaik

Aeen said...

good luck rara...kuatkan smgt...heheh...

Mila Hilas said...

kalo btl2 ikut mmg cepat sgt turun

Norhazrina Abdul Hamid said...

apesal sume duk diet atkins ni? waaa jeles. kt ofis ramai dah start buat. sorg akk tu dah trun 7kg dlm ms 10 hari. kite nak join tp still nyusukan anak. so tgu dlu lah. hehehe..

all d best tau.

Cik Puan Rann said...

Bagus wat atkins nie. Akk pernah buat turun 11kg. Memang badan rasa ringan. Lepas bersalin nie kena start balik atkins....sekarang dah gumoks sangat dah....

lovelywa said...

perghh pasnih sure mantop meletopps laa dia..hehehe

Diana Rashid said...

Tak sabar nak tengok rara yang kembali kurus..macam yang mula2 kita kenal dulu..ehhehe..tapi sekarang pun dah cantik..:)

DRAMATIC UNIQ said...

yeaayyy...!!
*tepuk tangan.. tepuk tangan..*

tahniah ehh.. berjaya maintain selama 8 hari.. *sambil tepuk2 bahu kamu dari jauh*

teruskan fura...

akak SOKONG dari belakang... hahahahahaa... :)

teruskan tau.....!!

.

::EIDA:: said...

sapa cikgu atkins ni? kak pink kah? nak menuntutttt jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk huhuhu

Kyla Pearlisha said...

atkins mmg terbaik.kita prnh buat tp tak displin la. bnyk cheat huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...