Image and video hosting by TinyPic

09 January 2015

Korang akan menyesal makan Meat Ball IKEA lepas makan Meat Ball Thumbs Cafe, Ipoh


please please please dont ever ever underestimate Ipoh okay!
hahaha.dulu yelah, Ipoh ni apa yg ada, nak harapkan Cafe?
Old Town tu lah yg paling Gah kegkonon nya,
tapi tapi! skrg kat Ipoh dh bersepah sepah cafe,
korg pilih je nak yg mata.best gila! balik Ipoh skrg x bosan dah,
dan aku rasa balik ipoh x pernah bosan, ada je tempat nak pergi. 

ingat x entry Lavender Garden haritu?
masa kami g naik Cameron haritu,
adik aku 1 family dia and mak aku ke Lost World of tambun,
kami x ikut g Lost World sbb risaukan Princess,
dia kan baru sihat, so hubs x bg dia main air sgt.

adik aku mlm tu jugak dia nk balik KL,
so lepas dorg siap siap mandi, kami pun turun dr Cameron.
trus jumpa kat Thumbs Cafe je.boleh?! jumpa salam salam peluk cium
kat situ.hahahaha.dh tu! x sempat nk jumpa kat umah.haha
oh sebelum tu kami dinner lah kat situ.




Thumbs Cafe ni x de lah baru sgt kat Ipoh, dah lama jugak lah,
cuma kami je yg baru sempat nak jengah, sbb adik aku kata,
sokmo penuh je Cafe ni.kalau lepas kul 8pm tu,
berchintaaa lah nk tunggu dpt seat, nasib ritu masa kami dtg,
banyak lg seat.so amik meja yg paling besar.

tempat ni sangat cozy, interior design dia mcm standard lah kan.
semua cafe akan buat design mcm ni, klise sgt.hahaha.
tapi aku suka, laki aku pun suka sgt.
xsarat dan unik.lampu pun malap malap je,
kalau tertelan lalat tu, nasib lah.hahaha.
tapi xde lalat pun so far.so no worries lah.

oh alamat ada kat atas tu, nampak x?
so boleh dtg kalau nak.
and kalau korg tgk menu kat atas tu, semua murah murah kan,
laki aku masa tgk harga, mmg terkejut sgt lah.sbb murah gila gila!
seyes tanjat gegurl.kalau harga murah, makanan dia rasa mcm mana?
ok nanti aku cite.



Pavlova dia, bg aku ok lah, boleh lah,
sbb aku kan pembuat Pavlova, so aku leh buat lg sedap dr ni.
hahaha #berlagak kan bunyi dia, aku x suka sbb ada bau telur kuat sgt
kat Pavlova dia ni.harga RM6 x silap aku.


ni air laki aku, eh air minum eh, hahaha
laki aku mmg gemor sgt minuman yg masam masam gini,
yg ada jeli jeli, aku x ingat nama air apa,tapi mmg sedap
thumbs up!



Lamb Chop dia, korg kena try korg! seyes kena try! sedap gilaaaa!
sos black papper dia, awesome sgt sgt! mmg terasa, x pekat,
dan x lite sgt! aku mmg suka, mkn dgn wedges,
ada coleslaw tu, perghhh mmg sedap, RM13 je x silap aku,
murah gila kan! dan sedap! 


spaghetti bolognese, pom sedappp sgt! ada meat ball dlm dia,
aku share dgn adik aku and princess, sbb banyak dan kami pun kenyang dh,
so share share je.sedap sgt! harga dh lupa.hahaha sowieee~

maaf gambar x clear, batt nak habis.hehe

dan signature dorg! yg selalu org duk sebut sebut tu,
dorg punya meatball, seyes aku kata, seyes! meatball dia mmg sangat sangat
sangat sangat sedap! sos dia sedap, meatball dia terasa,
dia like keras keras rangup rangup kat tepi tepi tu, dia x mcm ikea punya,
yg ni mkn banyak pun seyes x muak, meat ball dia bukan bulat tau,
dia mcm xde shape pon, tapi tu yg buat dia sedap.
must try! must must!

makanan lain like nasi goreng, and chicken chop lupa lak nk
snap pic.hehehe.sbb masa tu dh khusyuk sgt makan.hehehe
tapi adik aku kata chicken chop dia pon sedap,
oh mushroom soup and garlic bread dia pun sedap.
air air biasa jelah kan.hehe.

and banyak banyak mkn tu, korg tau kena berapa je?
RM80 sajeerrrr~ gila kentang kan! aku pon mcm x percaya,
80 je,makan makan ni adik ipar aku belanja.hee, aku topup sikit je,
thanks su! moga di murahkan rezeki.muah3



muka dorg baru balik Lost World, sume rabak! hahaha


neways! kalau singgah Ipoh, jgn lupa dtg sini.
aku pun lepas ni balik Ipoh nk dtg sini lg.laki aku dh book,
nk mkn lamb chop.haih! hahah.
ok bai ♥




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments:

  1. Dh knp ko lmbt beno share. Huhu. Nasib baik hjg bln ni aku balik lagi. Nak pegi ah! Hee

    ReplyDelete
  2. Murah kalau sedap mmg berbaloi poket...

    ReplyDelete
  3. pasti singgah...
    da masuk dlm diari.
    makan-makan list :)
    now da agreed dgn asben.
    kalau holiday, kita kena lebih makan-makan dari shopping hi hi hi...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com