16 January 2015

Minuman Detox + Menghilangkan stress


pagi ni mcm biasa, bangun awal, sediakan breakfast,
mandi, solat, siap siap, pergi kerja,
tapi harini jem lain macam, xtau lah kenapa.
tapi yg bertambah stress nya bila dan sampai Pantai Dalam ni,
aku kena U-turn untuk ke Angkasapuri,
tapi jem nya, ya ampun, dr jam 7.45am - 7.15am aku stuck kat sana,
bayangkan lah.sepatutnya 7.45am tu aku dh punch in dah.
geram sgt, tapi sabar je banyak banyak, nk marah marah pun x guna.
hari Jumaat pulak tu, sabar je lah banyak banyak.
cool kan hati, pulihkan perasaan.hahaha.
nk selfie pun xde mood tau.


sampai sampai opis, terus buat air,
Green Tea + Lemon + Mint Leaves,
bagus untuk Fat Burning + Digestion + Headaches
rasa cool bila dpt minum, masam masam,
aku sebernarnya rindukan Coffee,
rindunyaaa, rindu bau coffee,
tapi nk buat mcm mana, sabar safura,
ada lg seminggu lebih.sabar ye.
lepas ni boleh minum kopi.

harini jumaat, aku merekod kan berat badan terbaru.
syukur Alhamdulillah.ada penurunan,
puas hati bertahan nafsu selama ini.
aku boleh, aku kuat!


hari jumaat ni, banyak banyak lah berzikir,
banyak banyak bersabar.heee.
salam jumaat semua.



6 comments:

idzwa kamaruddin said...

alahaiii tergugat akak nie..tak bleh jadi ni..nak detox dan nak kurus jugak laaaa...

CikLily Putih said...

sabo ek sabooooo

Amy Hilmirda Daud said...

nak cuba jugak green tea tu..

eMMe said...

Salam Jumaat Safura... mmg takleh la tgk jalan jem... pepagi dah stress hadap jalan jem... ape pun , kita kene setting minds utk tetap berfikiran positif, n bykkan berzikir pun terapi minda kan... wahhh hirup tea + lemon + pudina.. segar semula.. rasa sihat je kan..

siti alfakhishah aman said...

nasib la alise pergi keje takde tempuh jem.. 15 min sampai opis..

btw air tu kalau letak teh dgn mint leaves pon dah sedap pura.. detok kan..

klik2 sikit

Mar Mansor said...

saya tak pernah minum air macam rara minum tu..rasa nak buat juga..bolehmenghilangkan stress..good

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...