14 January 2015

Mr.DIY Tesco Scott Garden : Kalau taknak gila, jangan masuk


harini kami geng Gossip Girl keluar jap,
g Tesco sbb nk cr Lemon + Daun Mint,
geng dak dak detox lah katakan,
asek je beli lemon dgn mint.hahaha.
then skrg ni, kat Tesco Scott Garden ni,
ada Mr.DIY tau, baru je bukak kekdahnya,
baru x baru lah, tapi baru ada lah,
sebelum sebelum ni xde pun.

aku selalu x berkesempatan nk terjah,
so harini sbb xde benda sgt nk cr dlm tesco, 
so aku pergi lah masuk DIY tu,
Ya Ampun, seronok sangat sangat Mr.DIY situ,
tak sama dgn mr.diy kat Ipoh yg aku pergi haritu.
semua barang lain lain.



barang barang kat mr.DIY ni semua murah murah gila,
kalau daiso tu rm5 kan, ni murah lg.setiap barang harganya x sama lah tapi,
tapi! aku suka lah!!! hish, td kalau nk di ikutkan hati,
semua benda aku nk beli, tapi banyak banyak lah sabar dan
muhasabah diri, walaupun bonus dikatakan masuk esok,
tapi kena hati hati, buat nya x masuk?
xke nayeeee? hahahaha. so aku membuat keputusan xnk beli pape.
kofkofkof, percaya x aku x beli pape?


wishlist.



wish list.rm3.50 je ponn!

aku sempat beli cup penyukat tepung untuk buat kek tu,
rm3.50 je satu set tu, sblm ni aku asek pakai mil aku punya cawan,
last last cawan tu sumbing haritu, xtau lah kenapa,
huaaaa, dh lah mahal.telan ailio je lah aku, nasib lah mil aku
jenis cool je.hahaha.

spatula pink.homeih kan, tp x beli pon, sbb x byk cash td.
xcucuk duit.mmg sengaja xnk cucuk, kang habis.haha


and last one! Pudding Cup ni, comei comei comei sgt sgt!
rasa nk nangis, mcm nk beli jugak td,
tp bawak bersabar banyak banyak,
tarik napas panjang panjang, then blah je dari situ,
tak nk beli! ahahahaha.

lain kali nk dtg lagik, nk ajak laki aku,
dia mesti suka, dia mmg suka kedai kedai gini,
tp dia pergi area lelaki jelah, bahagian bahagian dorg,
aku suka bahagian bahagian ni.hahaha.

kalau nk kata brg brg untuk princess tu,
mcm mcm hade wei.geram je nk beli,
tapi xyah lah, dia tu main nya 2 3 minit je,
pas tu nak kemana mana dia letak.

nanti kalau aku dh masuk rumah sendiri,
aku dh tau dh nk beli brg rumah kat mana.
hahahaha~

ok lah.bai ♥

tapi cerita paling WIN harini ialah, berselisih jalan
sebelah dgn kak Yana tapi boleh x bertegur sape,
dia ckp kat Diana, pelanduk 2 serupa.
ok itu cerita paling lawak! hahaha.






15 comments:

idzwa kamaruddin said...

hehehe..seronok dik masuk DIY ni ;)

eamy milea said...

semua comel2 n mampu milik...hehe

wahida said...

aku tak boleh masuk tempat mcm ni wei...elok2 benda tak penting, bila dah depan mata, jadi mcm penting sampai nak kena beli....hahaha...

sbb tu bila kawan2 aku masuk tempat gini, aku duk luar je..kalau tak, mmg habis duit aku...huhu...

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

Aeen said...

ain pun laki bini mmg suka gi DIY..2 minggu sekali mesti pergi...kiteorang suka pergi mana2 mall yang ade DIY.asal jumpe je mesti terjah...paling suka pegi husband la..dia boleh dok dalam tu berjam2...letih kadang2 menunggu...

MizzTina said...

akak klu masuk mr.diy bg la masa 24jam pun, xcukup..wakakaka.. best giler msuk situ..

Cik Puan Eka said...

eii geramnya nampak benda2 gini. Memang takleh tengoklerrrr..

Sama cma somi kita, suka gak masuk kedai2 gini. Mcm2 dibelinya. Hahaha kelakar pon ada. Nampak cermin, beli cermin. Nampak je itu, nak beli. Nampak ini, beli. Ngalahkan kite lak

noruhasliza nasir said...

mmg syok masuk mr DIY.. tiap2 minggu asek tukar brg je sbb cepat abes brg2 die...murah giler..xpenah bosan g ke mr.DIY Tesco Scott Garden..best!!!

Yana MIB said...

ohoii terus hapdet!! pantas ko ra! hahaha kitorg ni boleh kata tiap kali lps lunch masuk DIY..kdg x beli pape pon..saja cuci mata...kahkah

oke pasni kita leh sawan sesama sambil selpiee :p

CAHAYA MATA said...

yang LOVE tu lawa kan..

frame gambar FAMILY tadi pun lawa..

haaaiiihhh...!! geram je.. rasa nak beli.. nasib baik bonus lom masuk..!!

ehh.. ehh.. :p

Puan Wawa said...

Wahhh, rse semua nak ambk.. cute sangat..")

mama amir said...

Masok DIY memang rambang mata...bawak banyak bersabar yer

Fifi Nadhrah said...

bestnye mr DIY ni.. ade wall shelf yang menarik.. mesti murah..

Puan Mell said...

memang giler kalu masuk. nak cari acuan comel2. huhu

eima said...

tak penah masuk .... tp cam besh je brg dlm kedai die tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...