06 January 2015

Princess : C takdeeee.

situasi dalam kereta semalam :

( aku print kan A B C D kat dia )

ibuu : Princess, tunjuk ibuu mana A

princess : ni A

ibuu : Princess, mana B?

princess : ni B

ibuu : princess mana C?

princess : C takdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~


hahahahaha, terkejut aku, mcm mana pulak C boleh tak de,
hahaha.padahal aku rasa mcm ada je kat situ,

panjang nauuu akainya nk kena kan ibuu kan!
pas tu dia gelak.hahaha.

aku skrg rasa mcm aku terlalu garang dgn dia,
aku x tau kenapa? sbb skrg dia dh pandai panjat panjat kerusi,
mcm lelaki, bila aku marah " awak lelaki ke perempuan? "
dia boleh marah org lain pulak, ulang ayat aku, siap tuding jari,
" awak laki ke pepepuann " hahaha.aku? gelak jelah,
tapi aku x tunjuk depan dia, gelak sipi sipi,

aku cuba nk jd garang sbb nk didik dia,
tapi mcm x jalan je, dulu aku selalu psycho je dia,
skrg pun bila dh lg besar, aku rasa aku kena jd psycho
lg kuat lah, sbb dia dh panjang sgt akainya,
marah pun dia leh marah aku balik.haha
sabor jelah.


7 comments:

Syima Syaz said...

Memang... I pun dalam manja2kan tu ada tegas juga. Dalam stage ni, kena ajar dia do and dont.
Kadang2 rasa kesiaaann sangat tapi untuk kebaikan.. Bertegas bila perlu je la.. 80% lagi tu manjaaaaa...

safurara said...

@Syima Syaz kan syim.hmm kdg2 kesian, tp kdg2 kena gak tegas, bila i marah dia, dia pandai, terus g kat nenek or papa dia.xnk kat i.haha

Diana Rashid said...

Tak payah garang2 la Rara..tak de jalan nya dengan diaorang nih..akak ni kat rumah dah cukup garang tau..dengan mikhail kalau kita marah dia pulak yang marah kita sebab tegur salah dia tu.siap suruh diam lagi..

MizzTina said...

hahaha..makin bijak dia skang.. akak lak klu akak garang, husband akak mrh.. kata dia jgn garang dgn anak..haishh

Puan Wawa said...

hahaha...pandai kenakan ibu...")

adianiez AIDA said...

Panjang akal dia... comel sgt!
yes. Garang utk mendidik kan...
aida selalu ckp kat anak2 ~ ibu garang sebab ibu sayang ye...

eima said...

kecik2 lagi dah pandai kenakan ibu ... budak2w ni klu kita garang2 lagi diorg garang dr kita ... pheeewww tak taukt langsung last2 kita nk buat garang tak jd gelaka la plak kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...