07 January 2015

Princess : Muntah selambak depan orang ramai

selfie!


ni gambar gambar sebelum kejadian,
semalam kami pergi dinner kat Zanmai Sushi,
Princess ni, dh 4 kali x silap aku dtg makan sini, 
kali pertama ok, kali kedua ok, kali ketiga,
dia bg pecah segala pinggan yg kat tepi meja tu,
actually x salah kan dia pun, sbb budak kan,
jenis zanmai sushi ni, dia letak segala pinggan piring,
sos, wasabi semua hujung meja, kalau tersalah pegang sket meja,
habis ter tepis segala piring piring tu,
tapi masa tu aku marah jugak lah kat princess,
sbb terkejut + malu, tapi xpe, biar dia tahu ibuu dia garang,
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.hahaha.

dan semalam, dia buat lg 1 onar.hahaha.
masa balik school semalam, ibuu ani dia ada cakap,
harini dia muntah atas tilam, aku mcm pelik,
kenapa dia muntah, dia mmg jarang muntah kalau xde sebab,
rupanya dia batuk, princess kalau batuk, dia suka meneran,
sampai muntah segala isi perut dan sampai terkentut2,hehehe.
ok tak lawak.ini serius.hee, tu sbb aku x suka dia batuk,
kesian sgt.

princess keep on batuk sampai lah selesai makan,
lepas makan nasi and sup tu, dia makan eskrem,
lepas makan eskrem lah terjadi cerita paling tragis
sepanjang aku bergelar ibuu ni.hahaha.

mula mula dia batuk batuk, then dia mcm nk uwekkk,
aku tadah lah towel kat mulut dia, lepas tu dia uwek betul betul,
habis segala airkrim yg dia makan tu keluar,
ok fine, baru sikit, then dia batuk lg, aku sempat tadah dengan tangan,
ko bayangkan aku tadah muntah anak dengan tangan,
tapi papa dia boleh buat muka terkedu selama 6 saat sebelum aku
buat wake up call kat dia, aku jerit " amik lah mangkuk tuuuu or apa apa "
lepas tu papa baru lah mcm terjaga dr terkejut dia tu, 
dan amik wet tisu.hahahaha.itu mmg LAWAK!
papa like, mmg mcm shock gila tgk anak dia muntah, masa tu habis semua seat,
baju princess, seluar, semua dh habis, banyak sgt dia muntah.

LEPAS TU! tak habis kt situ je, dia nangis sket merengek,
dia menyendeng kat papa dia yg makan tgh makan salad,
then sambil merengek, dia batuk lagik,
lepas batuk, blurrrrrrrrrrrrrrrppppppppppppppppp~
again!!! dia muntah lg selambak kat belakang baju papa dia,
serius, serius mmg papa " mandi " dengan muntah anak semalam,
muka papa berubah sekali lagi, aku hanya pandang princess,
then pandang papa dia.xtau nak cakap apa.
semua diam, terkaku. kami hanya tersedar balik bila princess
nangis kuat gila! dia mcm terkejut, and dia mcm takut sangat aku marah dia,
( tu lah padahnya, nk jd garang sgt depan anak )
tetiba princess nangis kuat gila gila, semua org pandang,
dia jerit jerit, dia ni jenis nya, penakut and akan menangis sendiri
kalau dia mmg betul betul buat salah.dan dia rasa, dia muntah belakang
baju papa dia tu adalah satu kesalahan besar.

YE mmg SALAH nak oiii! tapi ibuu x marah,
sikit pun ibuu x marah, sumpah! tapi dia tetap nangis,
aku pujuk dia, aku kata " kenapa nangis, ibuu x marah lah, ibuu x marah "
( baca dengan nada habis lembut ye ) hahaha
tapi dia keep on nangis, hmm aku x tau kenapa,
walaupun habis muntah kena baju anak, baju papa, seat,
seluar aku, tangan aku segala, tapi aku x marah,
sikit pun x rasa sakit hati, yelah~ anak kan,
mmg benda tu bukan dia sengaja,
cuma malu sikit lah dekat org keliling.hahaha.

lepas tu, semua org pujuk princess, dia dh ok,
tinggallah papa yg berbaju muntah ittew.haha.
nasib lah mummy and uncle willing nak pergi larik
jap ke H&M untuk beli baju baru utk papa and princess.
hahaha.nasib H&M bawah tu je.haih!

aku pulak mengelap lah segala isi perut princess kat belakang baju papa,
kesian gila kat papa, aku yg jd ibuu ni pun x pernah lg kena gitu.
hahaha.tu namanya anak sayang bapak.ye dak!

tapi papa is redha je, papa leh senyum senyum mkn salad,
hahaha.siap mkn octopus nenek lg.hahaha.
kalau aku trus x selera dh nk makan.


so semalam, x berbaju lah budak ni,
sementara nk tgu baju dr mummy,
dlm pada lepas muntah tu.leh lg lari sana sini,
sambil x berbaju, aktif pulak kau ye nak,
tak takut dh ke ibuu marah.hahaha

lari pada kelajuan cahaya, nk snap pic pon x boleh.

so dpt lah bapak and anak baju baruuu.haha

hmm, mmg kenangan lah yg takkan aku lupakan,
princess x pernah mcm ni, aku agak terkejut gak semalam,
rasa mcm ni pestime dia muntah mcm tu depan org ramai,
malu tu mmg lah malu kan, tapi nk buat mcm mana,
wat lek wat peace jelah.hahaha.nanti ko ada anak.
ko tau lah mcm mana rasanya.hahaha

btw princess, always be a good girl ye,
semoga cepat sembuh dr batuk,
ibuu x suka tgk awak sakit, sedih hati ni.
( walaupun ibuu garang ) tapi ibuu penyanyang.
hiksss~


pasrah tgk papa semalam.hehehe.dlm hati kesian.
u are da best papa in da world! hehehe.





11 comments:

DYatie ABakar said...

Muntah dekat public aku dah lali dah Ra. Sobs! Arissa dari kecik memang gitu. Jenis mudah sangat nak muntah. Jangan kata time batuk silap masuk size makanan pun boleh jadi punca. Malu? Memang la malu. Tapi bila dah lali aku fikir nak malu apa. Muntah tu tak ada siapa pun mahu. Hahahaha.

Kniedaz said...

alahai...kesiannya kat princess...saya tak pernah lagi alami situasi macam tu kat kedai makan, kalau sikit2 tu biasa la..huhu..sabar je la..

Diana Rashid said...

maisara dulu macam tu la..kalau batuk mesti muntah..entah berapa kali dah kejadian kami di siram muntah ni..tapi memang tak marah la..sebab kesian..lagipun budak2 kan?/tau apa la dia..nak marah tu langsung tak de terlintas pun..

AnneRaini said...

pernah jugak kena tp dlm ketelah on the way nak jalan... habis seluar bsah smpi dlm2 pun kena.. terpksa tukar baju.

Chekgu Azrine said...

aish pun penah muntah kat abah dia sebab lepas makan dok sakan berlari sana sini..last2 muntah selambak kat baju abah dia..pfftttt

Lynda Che Lah said...

anak muntah kat kedai makan..pernah ada pengalaman..
tp org tgk mcm jijik.i senang je..
apa pandang-pandang..anak ko esok gitu terbelahak baru tau..lap lah kan..apa susah..ko hilang selera nasib ko lah kan..
setakat ni..anak 2 org ni jarang sgt muntah.atau tak pernah muntah..ke dorg ni tak reti muntah?
erk *garukepala*

Cik Puan Eka said...

Kite baca ni, boleh bayang dah kak. Kesian incess Ibu ni.

Yg bestnya, dua2 beli baju baru hikhikhikkk

IdAmAn said...

Anak sy pn cm ni. Batuk,dmm je mesti muntah walopon sekali je.tp mslhnya dia klo muntah satu tmpt,dia lari lak g tmpt laen,muntah lg... Berterabur la muntah merata2...haha...klo kat kedai mkn pnh la skli muntah yg laen byk wat disaster mjerit2 menangis2...da la volume thp 5...pengsannnn...da xdak rs malu da kami ni....

Nurul Aziz said...

Pernah muntah kat kedai makan.. Kes baru bgun tidur, pastu terkejut nagis beria sampai muntah.. Tkdela malu pun, cuma rasa bersalah kat org kedai tu.. Nk kena mop apa semua.. Nsb baik org kedai tu okay je.. Klw buat muka, aduiii.. Huhuhu..

yUmiE AzuRa said...

ank dara aku pn style klu batuk mesti die akn muntah..aku pn xsuka klu die batuk teruk..tp die lps muntah mmg akn nangis le..mayb rse xsedap tekak kot lps muntah tu..tp lps muntah actually mmg dorg akn jd aktif,seolah2 mcm satu kelegaan gitu.hihi

btw,princess mmg kelakor!hahaha

Julia Johari said...

Good rara, ju suka sikap rara yg rileks ju handle situasi cemas cm ni kan...tak marah anak dan terus cool down kan anak...julia dh biasa terima Qi muntah dalam kereta dear, fav place dia nak muntah ayoooooooooo lepas muntah faham2 la kan kena trus pi salon kereta la jawabnya heheheh...xper anak itu anugerah kan...kita kena kuat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...